Wednesday, February 10, 2010

ibu aku cakap.....dulu kecil kecil masa gonjeng gonjeng aku nakal.. sekarang baik dah kot =)

@ibu aku cakap..dulu kecil kecil masa muda muda dulu aku nakal...tapi sekarang pon aku rasa aku nakal jugak...





haha...gambar ayah dengan ibu dah tukar jadi cartoon...adik aku bila tangkap gambar suka konon konon pandang tempat lain..nak bajet candid la tu...cehhh...aku memang suka senyum OVER...mesti nak nampak semua gigi....









haa...siapa yang senyum paling over macam kerang busuk??? orang lain senyum sikit sikit je...macam nak tak nak je senyum...kalau aku??? kemainnnn....



@ibu aku cakap...aku pandai..tapi aku pemalas...tapi aku rasa aku memang pemalas pon...sebab tu sangat lah CEMERLANG result aku ni...orang lain sibuk study nak exam esok...aku boleh lagi dok lepak lepak makan kacang botak dengan orang lain yang tak exam...lepas tu dapat result..padan lah dengan muka aku...semua stok LEPAKKKKKK aje...padan muka aku! pemalas lagi...





@ ibu aku cakap...jangan benci dekat orang...kalau kita benci satu orang...ada seribu orang benci dekat kita...kita kena baik dengan semua orang...orang sayang kita..kita sayang dia balek..orang benci kita...kita saaaayang dia jugak...jangan buat jahat dekat orang...kalau ada orang nak buat jahat dengan kita...kita doakan dia bahagia...baru hati kita tenang...



@ibu aku cakap...kalau nak cari lelaki yang baik nak buat suami..kita kena jadi baik...nak lelaki yang solat tak tinggal...kita pon jangan tinggal solat...ibu selalu cakap cari lelaki yang boleh membimbing kita dan ada pegangan agama...nanti kalau kita buat salah...ter lagha..ada yang nak tegur dan betulkan...ini kalau sama sama lagha macam mana???



@ ibu aku cakap...dulu masa kecil kecil...ibu selalu pesan... "belajar elok elok...nanti dah besar boleh masuk universiti...nanti dapat kerja elok elok...nanti awak jugak yang senang.."...tapi bila aku dah masuk uni...kenapa la haii aku tak belajar betul betul..asyik main main je...hehh....




@ ibu aku cakap..dulu kecil kecil masa zaman muda muda dulu...aku suka paksa ibu aku suruh pakai kan tudung....lepas tu..ibu aku pon layankan aje la kerenah aku....






bukti....macam ustazah bedah tak??









ibu dengan ecah...ecah si kenit yang comel...heeee.....aku malas nak jalan dekat dengan ibu aku kadang kadang..mesti orang ingat aku adik dia....nasib baik orang tak ingat aku kakak dia...memang saja nak makan terompah jepun...orang selalu cakap macam ni..pulak pulak makcik kepochi... "apo anak laie godang dari omak ni??? tak leh bosar laie ko anak ekau ni??" nak je aku stapler mulut makcik kepochi macam ni....kurengggg hasemmm je makcik ni...aku nak kurussss....kena diet....biar makcik kepochi ni senyap sikit....





p/s: akhir kata dari saya....saya sayang ibu saya....muwahh muwahh pipi gebus ibu...hikk =)

72 comments:

  1. keke... Mne de Cik Epla gumuk. Sdap2 sude. Xpyh diet pOwn takpa!

    ReplyDelete
  2. comel molek die mase kecik..hahaha

    ReplyDelete
  3. pipi cik epal pun sama gabus lahh..

    ReplyDelete
  4. sweet je.
    betulbetul.
    xske org bg cmmnt cm tuh kalau ngnah jln ngn my mum.
    =.=

    btw,
    sis ms kecil.
    chumel :D

    ReplyDelete
  5. eh2,muke wktu kecik smpe skg xbrubah la..sme je..sgt chumel.. :)

    ReplyDelete
  6. biar nakal kecik2.jangan nakal time dh besau2.. hehe

    ReplyDelete
  7. hug hug cik epal.. ekekekekekekke.. Sejuk perut ibu!

    ReplyDelete
  8. comelnye cik epal dahulu kala...

    memang style senyum cemtu ye.. hehe. naklla cik epal ni

    ReplyDelete
  9. ye, cik epal mmg seorang budak yg baik..:-)

    ReplyDelete
  10. wuit
    cik epal
    smlm ternapak kamu di pasar malam pj
    haha

    ReplyDelete
  11. dari kecik kamu murah dgn senyuman
    ;)

    ReplyDelete
  12. wah comel dari kecik sampai ke besar...

    saya pun sayang ibu saya, tapi ibu cakap saya sangat baik masa kecik, tapi sekarang bukan dah nakal, tapi dah besar, susah nak manja manja dengan ibu hu huuu

    ReplyDelete
  13. Sweet ah.... comey jewr kecik-kecik kan?

    ReplyDelete
  14. muka kamu sama la dari kecik sampai sekarang..
    comellll...
    hak2..

    ReplyDelete
  15. adik mana, adik nak tengok gambar dia

    ReplyDelete
  16. adik mana, adik nak tengok gambar dia

    ReplyDelete
  17. haha. kecik2 nakal. besar2 besar kepala lah.hahaha :D

    ReplyDelete
  18. so cute masa kecik...

    halooo...meh r join my contest..mana tahu anda bertuah?? kalo nak tgk contest apa?? jenguk2 ler my blog...tq..

    ReplyDelete
  19. kecik kecik comel.
    untung ada pic masa zaman muda.

    ReplyDelete
  20. haha...kecik nakal..besar 2 kali nakal...xpe..nakal2 pun dh success...

    ReplyDelete
  21. senyum lebih-lebih tak pe
    senyum tu kan sedekah

    ReplyDelete
  22. cara ko gelak tetap sama..
    esok2 tua samakah lagi??
    hehehehe

    ReplyDelete
  23. teringat pulak mase kuar ngan mak... "adik ke nih??"... fuh... nk tergelak asenyer.. kui3...

    ReplyDelete
  24. teringat pulak mase kuar ngan mak... "adik ke nih??"... fuh... nk tergelak asenyer.. kui3...

    ReplyDelete
  25. waa..
    chumil sungguh zaman kanak2..

    sekarang pon same ^^

    ReplyDelete
  26. mcm dah pernah baca

    ReplyDelete
  27. 10 remaja paling poplar di dunia.nak tahu? klik sini ye http://tolongsenyap.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. ohh mak mertuaku
    hehe
    ehh, cik epal ade adik beradik lelaki ke? :P

    ReplyDelete
  29. lebih kurang je muka cik epal dan ibunya
    erk888

    ReplyDelete
  30. ahahaha..
    sonok kan zaman kecik2..
    hahak..
    senang hati je..

    ReplyDelete
  31. haah
    macam adik ngn kakak
    hehe
    cik epal jadi ibu
    kekeke

    ReplyDelete
  32. a'ah kan, beriyer nah tersengih tuh ah..hahaha :P

    comel ko time kecik² dik. akak time kecik² cam anak alien jek gamaknya dgn dahi jendul...adehhhh

    ReplyDelete
  33. dari kecik dh senyum mcm tu... ptt lerr.. hehehe.. :D

    sweet lor mak dye!!!

    ReplyDelete
  34. Al-Fatihah untuk blogger HAMIZA.......

    ReplyDelete
  35. bape bnyak ibu aku ckp daa...hehee

    ReplyDelete
  36. muke ta bnyak berubah..
    senyum pon still same..

    ReplyDelete
  37. hehehe..kiut sungguh senyuman cik epal..kikikiki;)

    ReplyDelete
  38. asek ibu ko ajo,.,
    bosan,.,
    bapak ko mano,.

    ReplyDelete
  39. Mase kecik, aku comel lote. Dh dewasa ni, masih comel lote. HAHAHAHA!!

    ReplyDelete
  40. mmg cik epal mcm faradhiya gituu..cun..ee

    ReplyDelete
  41. pstt epal..aku perasan la start dr aku duk folo blog ko taun lepas, ko xpenhpn story psl ayh/ dedi ko, n bile ada gambo yg melibtkn muke dedi ko, sure ko cover ngn smthing, nape weh? xkn asyik interprem muke ibu ko jek, letak la ayh ko sme, sure org nk taw sape la gerangan bapak pade cik epal nih, jejake2 yg duk usyar ko ari2 tu msti nk knal gak bakl bapak mrtua dorg sblum dorg nk minang ko..xgitu epal? ;)

    ReplyDelete
  42. Hahaha...ekau org noghori ko cik epal?? org kampung la ni..


    teringat plak penah kuar ngan mak, dia kata ktorang mcm adik bradik..hahahah...

    ReplyDelete
  43. Salam Cik Epal:)
    Anda di tag!!!...
    Nanti ambil soalan dalam blog jue yer:)

    ReplyDelete
  44. sy pun sayang ibu saya...:-)
    cik epal sangat murah dengan senyuman...bagus..teruskan tersenyum..moga hari2 mndatang terus ceria...

    ReplyDelete
  45. dari kecik sampai ke besar tetap cumel..ngeee

    ReplyDelete
  46. mak aihh, muka kau tak berubah la cik epal dr kecik cmtu gak. cme skang cam matured skit la. hehe

    ReplyDelete
  47. cik epal, ko tak nak ke bg tips mcm mne nk tkr logo blogspot tu, yg kuar dekat bhgn link contoh kat mozila tu . please.

    ReplyDelete
  48. hahahah..
    simpan lg ye gmbo mase kecik2..
    memang over tu,senyum abis..
    tapi takpe..
    sentiase rajin senyum2...

    :D

    ReplyDelete
  49. baguih dengaq cakap mak. selamat dunia akhirat. aku kecik2 pon buas, asyik kene pukul jer dgn bapak aku

    ReplyDelete
  50. sis...
    mnt giler ngn blog nie...

    nati ajr akak camne nk berblog bgus cmnie..huhu

    tq

    slm ukhwah...=)

    ReplyDelete
  51. cik epal...

    nanti tolong add kawan cikgu dalam list blog cik epal...www.aiman-stun.blogspot.com....thanks...meh ramai ramai baca blog dia...eyaaaa

    ReplyDelete
  52. Gong Xi Fa Cai!

    *Mercun adalah sangat merbahaya dan Bain tak menggalakkan semua org bermain mercun. Ingatlah orang² tersayang...^_^

    ReplyDelete
  53. alolololo... comey sungguh. btw, i suka point 'kalu nak suami baik,kita kena la baik dulu'.

    saye sokong!~

    ReplyDelete
  54. mari join contest beauty.. jom jom!!! http://miszbeauty.blogspot.com/2010/02/beautys-story-contest.html

    ReplyDelete
  55. ibu cik epal nampak sgt muda!

    ReplyDelete
  56. apakah mereka (ibu ayah cik epal) buat di blakang gambar katun tu......owh...hahaha!!!

    cj's update: http://cjalhafiz-lifejournal.blogspot.com/2010/02/just-shut-up.html

    ReplyDelete