Wednesday, February 17, 2010

Hidup ini macam roda. Kadangkala kita di atas. Kadangkala kita di bawah.


lawa la rama rama ni. Yeah. SPREAD your wings =)






Jadilah apa kita nak jadi,
Jangan peduilkan mereka mahupun dia,
Kerana kita adalah kita,
Bukan mereka,
mahupun dia.






psttttttttt. Siapakah dia tu?? jeng jeng jeng jeng......








Ini anonymous yang baik. Sebab bagi semangat. hakk. Dugaan hidup lain lain. Mana ada benda yang senang dekat dunia ni. Semua susah. Nak masuk toilet pon kena bayar sekarang. (apa kena mengena pulak) Sekarang aku sangat busy. Banyak masalah negara aku nak fikir. Banyak benda tertunggak yang tak setlle down lagi ni. Nak update blog pon ternganga lapanpuloh jam pon tak tahu nak tulis merepek meraban apa. Bukak blog. Tulis dua patah perkataan. Lepastu terus lupa apa nak tulis. Kronik betul aku ni. (Sebut kronik betul betul. Jangan salah sebut ok) Thanks for those who leave your foot print. Nanti ada masa aku TERJAH sekor sekor sampai kau orang dapat heart attack dan penyakit kencing masin ok! =)





http://emo.huhiho.com

BUDAK GEMUK PINK makin aku tak dapat uruskan makan minum beliau. Dah macam budak gemuk pink terbiar aku tengok. Nampak sangat aku busy menoreh. Kasihan mereka.





http://emo.huhiho.com


alolololo jangan la menangis. Nanti esok aku belanja kau makan Kentucky Fried Cipan ok. (*baca KFC)




http://emo.huhiho.com

ok dah dah balek balek. Teruja betul pusing pusing aku nak belanja KFC. Pening kepala aku tengok kau ni. Banyak songeh macam tuan dia. (eh! aku ke tuan dia??) ok. Dah la tu.




Kalau ada sumur di ladang
boleh kita menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang
boleh kita berjumpa lagi.




Fuihyooo aku dah reti pantun secara berhemah. Sila teruja. ok Kawan kawan. Beboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~

46 comments:

  1. lama xkomen kt cik epal..ape kbr?? sehat??

    anyway nice entry.. bg semangat kat diri sendiri and org lain..keep it up

    ReplyDelete
  2. aku mahu jadi jutawan.......hee..

    kamu jadi jelitawan boleh?

    ReplyDelete
  3. bz sbb dah nak masuk gombak ey?baguih2 =P

    ReplyDelete
  4. teringat sorang budak pejabat aku.kalau kita wat ayat mcm ent cik epal nih..melalut pulak peginya..lelaki2..pk sll kuning..biru..belumut..huhu..

    ReplyDelete
  5. fuyoo, entry best ; about life. kite sukee :DD mendalam tu mknenye, hehe!

    ReplyDelete
  6. biasa la... mesti ada turun naik dalam kehidupan... :)

    ReplyDelete
  7. Salam,

    best ne saying tu.. hehe, bleh copy tak?

    ReplyDelete
  8. Lawa la butterfly..jhehehehe..i like..

    ReplyDelete
  9. yup..jadilah diri sendiri..xpyh sebok nk puaskan hati org di kala hati sndiri remuk hancurrr leburrrr!!=p

    ReplyDelete
  10. chantek background baru cik epal

    life is too short so,

    live life to the fullest ye syg

    ReplyDelete
  11. kadang kala kita kt atas katil,tidoo. kadangkala kita kat bawah meja,menyorok!

    ReplyDelete
  12. betoi2!

    bagus diew..

    alalala...

    chumelnyew menatang gemuk tue!

    ReplyDelete
  13. cantek butterfly tu..secantik kata-katanya!!!!

    ReplyDelete
  14. suka dgn butterfly!! si gemuk pink awak mmg comel-ness..nak peluk boleh?

    ReplyDelete
  15. suke dengor citer budak gemuk pink tu..tak kisahlah dia citer dongeng ke apa hehehe

    ReplyDelete
  16. banyaknya kata2 hikmah...nice2...

    ReplyDelete
  17. setuju..hidup ni kadang dia atas,kadang di bawah.kita kena tabah..

    klik digi facebook sekali :)

    ReplyDelete
  18. kalau naik kapal terbang kita selalu ada kat ataskan

    ReplyDelete
  19. salam epal~

    hehehe... xpe2 take ur time... :)
    n cumel ar budak gemuk pink 2... :p

    ReplyDelete
  20. pantun cik epal mcm penah ku tulis dalam surat zaman kecik2 dlu..hhehe..;p

    ReplyDelete
  21. CIANNye budak gemok pink..tapi kamo tetap cuye...Butterfly pon cute...Let's get life bebeh

    ReplyDelete
  22. hahaha!
    akhirnye pandai gak berpantun scare berkhemah..
    slame nie pantun secare bawak khemah yee...

    ReplyDelete
  23. nice one ~~ hahaha

    sian budak gemuk pink ko .

    jaga die leklok . nnt ak culik die ltak kat blog ak lak .
    wahahaha

    ReplyDelete
  24. nice ;)

    cik epal
    bak bagi budak gemok tu sini
    bagi sminggu je
    konpem die akan jadi kurus
    hehe

    ReplyDelete
  25. tak pe cik epal..selagi hidup kita enjoy tp jangan lupa pada yg ESA ... :)

    ReplyDelete
  26. Banyak benda yang un 'sangkarable' dalam hidup kita nie... ;-)

    ReplyDelete
  27. cik epal boleh jadi penceramah bg motivasi ni

    ReplyDelete
  28. hahaha...sal dak pink tuh, tergelak ler plak akak bace statement² ko pasal die dik oiii...hehe

    pssttt..nak ang paw ea?? tunggu akak bermadu ngan cino la dulu ea...miahahaha :P

    ReplyDelete
  29. memang itulah lumrah kehidupan bila kita diatas semua memuji tapi bila kita dibawah semua mengeji dan paling sedih langsung tak mengaku kawan...jadilah seperti diri sendiri yang berpegang pada prinsip hidup kita sendiri..berpandulah pada Al-Quran dan sunnah..

    ReplyDelete
  30. lives..up nd down..that's y life is so beautiful

    ReplyDelete
  31. cik epal roda aku kt bawah skang ekeke

    ReplyDelete
  32. betul3. kalau kite asyik kat atas je, nanti kita akan bongkak. betul x. jadi sesekali kena kat bawah, baru kita tau untuk bersyukur. =))

    ReplyDelete
  33. yeahh btol sgt2 tu...
    kita adalah kita...siapa kita, kita yg menentukan..bukan or lain :)

    ReplyDelete
  34. dlu, ex aku slalu nk ubah aku..ni xleh, tu xleh..aku asik jd hipokrit je keje..skrg nsb baik sume dh berakhir dh..im free! hehe

    ReplyDelete
  35. roda memang telah berputar!!!

    - NIdji ^Sang Mantan^

    ReplyDelete
  36. kalo roda tue putar2
    pastu jatuh??
    da same..
    dlm suke ade duke..hihih

    ReplyDelete
  37. suke bile orang bagi semangat kat kite tapi kutukan la yang selalu menyedarkan kite ye...hehe

    ReplyDelete
  38. yup...seperti apa yg akak post kt blog akak..roda kehidupan..

    ReplyDelete
  39. hidup memang macam tu..kadang2 kita berjaya..kadang2 kita kalah..tak semestinya kalau sentiasa berjaya sampai bila2 kita berjaya..dan tak semestinya kalau kita sentiasa kalah selamanya kita akan kalah..maknanya kita akan tetap merasa saat berjaya dan saat kalah..itulah sebabnye hidup ni diibaratkan seperti roda..sentiasa berputar2..

    ReplyDelete