Monday, February 15, 2010

Bila kawan kawan dok cerita pasal kahwin. Amboi amboi semua gatal nak kahwin pula.

ini semua baru balek pasar malam. Seperti biasa budak budak comel bernama Iylia Abdul Rahman, Farihin Syafira dan Ruzanna Raus. Mesti berkelah makan kat bilik kami.






ini Nasi dagang. Ilia Hazwani dengan Farihin Syafira punya.





ini Nasi goreng udang. Ruzanna Raus punya. wooo. ada udang dua ketul tuuuu.





ini nasi beriyani. Ini Iylia Abdul Rahman punya. Tapi Madihah pon makan nasi beriyani jugak.





ini nasi kerabu. Aku punya. wooo warna biru tuuu. *jakon






Aku punya special sikit. Ada ayam madu :D




Nak makan pon nak study. Bagus betul kawan kawan aku ni. Simpan dulu kertas kertas kau ni. Esok study balek. Kita MAKANNNN dulu.




bila makan nasi bermacam macam dan pelbagai ni. Mula la masing masing keluarkan statement.


"kau pernah makan nasi hujan panas?"

"ooo. yang makan dengan dalca tu ea??"


"kau pernah makan nasi jagung"


"oo.. yang rasa macam mentega dan ada jagung tu ea??"


"kau pernah makan nasi minyak?"

"ooo. yang minyak minyak tu ea?" (bila masa pulakkkk)




banyak pulak nasi yang keluar. haa.. yang part nasi minyak ni best. Mula la masing masing cerita pasal kahwin pula.




" Aku rasa dalam banyak banyak ni. Aku rasa Iylia dengan Ilia kahwin dulu. sebab kau orang dah ada pakwe."





" tak jugak. Kadang kadang orang yang beriya bercinta ni yang kahwin lambat. Tah tah kau kahwin dulu. Mana tahu jumpa jumpa yang berkenan terus kahwin."






" Aku nak kahwin dengan budak DQ (Darul Quran)"



"kahwin la dengan sesiapa kau nak kahwinnnnnnnnnnnnnn. Nanti kahwin jemput. Boleh aku jadi pengapit. duduk meja VVVIP"


" tak payah. Kau ketua basuh pinggan"


"apa barang pakai baju glamour glamour mak datin pergi basuh pinggan. Kawan kawan kahwin. Kau kena la layan baik baik bagi tempat first class. Jangan bagi cekodok je dekat kawan kawan"


"kira ok apa cekodok. itu namanya rezeki."


"nak makan nasi kerabu. kau kena gaul semua la. kalau makan macam kau ni. tak sedap nanti"

(ok.. gaul gaul nasi kerabuuuu)



" Kau makan nasi kerabu. Ada jodoh dengan orang Kelantan."


"ala.. kalau aku makan chicken chop. Jodoh aku dengan mat saleh ke??? Aku nak makan chicken Chop la hari hari macam ni.weii. nanti aku kahwin. Korang bagi hadiah besar besar tauu."





"wokeh. Untuk kau kita orang bagi hadiah besar punya. Kita orang letak batu bata. kasi berat sikit"


" Aku bagi kau frame sudah la. Boleh la letak gambar kau kahwin tuuu"


cehhh taik hidung masin masing masing. (eh! macam mana aku tahu masin?)





yang Ilia Hazwani. Dia punya nasi dagang tak habis habis. Tapi dok mengecek makanan orang.


" Aku suka mengecek makanan orang je. Sebab tu makanan aku tak habis habis."


"mengecek tu apa?"


"ala..mengecek mengecek. kau tak pernah dengar ke?"

"tak" (sambil geleng kepala)



duduk belajar sini macam macam bahasa baru aku belajar.





comel tak seluar tidur masing masing??




dah habis je ayam aku. Tiba tiba aku rasa pelik.





cik epal: weii.. kenapa ayam aku rasa ayam???


kawan: memang la rasa ayammmm. tak kan la rasa ikan tongkol pulakkkk. wakakaka.



p/s: aku baru first time makan nasi kerabu sebab aku jakon nasi dia warna biru. kenapa tak warna ungu?? :D

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

67 comments:

JP rafflesia said...

penah jmp nasik kerabu kuning x???

(^_^)

Bo the Nerd said...

Apa kata Cik Epal create nasi kerabu warna ungu pertama. mesti best seller nanti....

syeramomo said...
This comment has been removed by the author.
ini blog wirdah said...

kawan2 i pon ramai suke mkn nasi kerabu. tapi i tak sukee. tak teringin pon nk cube.

syeramomo said...

betol²..

npe nasi kerabu xkale ungu..?

an blkg dy same..

kerabuu n unguu..

..hahha.. :D

aemyLina™ said...

kalau la jodoh ditentukan oleh makanan.. haha
memang la sonang koje nya.. aish...

noor afzan said...

sya pernah makan nasi goreng kaler ijau..
itulah satu2nya nasi goreng pelik yang kedai tu produce..
saya orang pertama dan terakhir dihidang nasi macam itu..
sebab lepas it utak jumpa dah nasi kaler tu lagi..

@juera said...

best nye mkn rmai2 neh..mcm2 story leh share..hehe

Cik Cahaya said...

walah~ macam2 menu ada.. hihihi.. biasa lah tu bila dah beranjak dewasa, semua fikir nak khawen jerk.. khikhikhi..

Amirah Rashid said...

sebut psl nasi2 ni.
lapar la pulak
haha
comel btol seluar tidur masing2
xde yg pkai baju kelawar ke? :P

Amirah Rashid said...

sebut psl nasi2 ni.
lapar la pulak
haha
comel btol seluar tidur masing2
xde yg pkai baju kelawar ke? :P

~ ReD ~ said...

kite x pernah pun makan nasi kerabu sebab kaler nasi tu biru.pelik semacam.. hahaha... makanan kaler pelik2 ni memang x makan.

ardinihumaira said...

cik epal... bekpes tadi pon saya makan nasi kerabu jugak ^_^ tapi dengan ikan celup tepung. hehehe... tambah budu lebih.. awww... lazat ;p

missgee said...

Aku tak makan nasi kerabu..
sebab nasi tue kaler biru..
Series aku tak bleh terima
nasi kaler biru..

P/s: pernah makan sekali.. Lepas tue makan lagi..Mabuk beb!! hahaha

tengku_fir21 said...

huhu
nasi goreng udang...

Matjoe said...

best entry ni. BFF nyer conversation ni...
hmm epal mesti laa rasa epal cik adik oii

Cik Biol said...

uhuk3 nasi kerabu kaler putih pun ado hikss

azaliahjsalleh said...

seronok cite bab kawin nie

joegrimjow said...

ada kawan kat uia kawen
mel org pnggil die
sebaya cik epal kot
kenal?

miloicekaw1119 said...

entry ni membuatkan perut aku lapar!!!

uwargh....

p/s: nanti nak kawin jgn lua jemput!!

liza said...

haha
nasik kerabu kaler biru
nasik Minyak kaler OREN
eh. yeke? haha :D

✿ Cik Cimi said...

er?
1st time ke cik epal mkn?
bia btol.

icee-yah said...

oh yea..bile story pasal kawin...alahai manyaknye impian dengn kawan2...mkn nasik kerabu sy pon baru nk beljr mkn..:P

butterfly said...

ala..cite2 mcm tu kan normal kalau duk sekelompok...
:)
isu kawen isu paling best..

monica said...

nak ayam madu..:P

|arieza| said...

wah cik epal pun baru 1st time mkn nasi kerabu?
kita pun TAK PERNAH makan nasik kerabu.. hehe tp mmg betul pun. kdg2 yg dok sakan bercinta tu yg lmbt kawen hehe.. yg xde partner bercinta, tup tup dgr citer nk kawen dh.. hehehe suurrpriseee!! hahaha

black_mel said...

haha..tp cik epal bole beza tak rasa itik?kalau itik masak kicap bagi kat cik epal pun mesti cik epal rasa mcm ayam...sbb penah try n memang xleh beza....

nasi ader udang tu nampak mcm sedap...yum3..

maisyara Pot! Pot! said...

nasi kerabu!!! pehhh...! terliur jap.. :P

Fyzal said...

hahaha.. sib baek biru.. kalo kaler warna warni?.. :D LOL

Seri said...

1st

sedapnya... nyam2
dapat jamu mata je

Zack said...

warne ungu tu mamak yg buat..lalalala

hans said...

cik epal buat gua lapar tul
kejammmm
hahahaa

fiqa said...

haha...fiqa pun pelik nape nasi kerabu warna biru n bukan warna ungu ataw pink...tapi warna biru yang buat nasi kerabu spesel kan.. :))

Kampungku2u said...

wwwwoooo bestnya cik epal mkn nasi kerabu...Ni dok cite pasal kawen cik epal dah nak kawen ya?Nanti Jangan lupa bagi kad kawen ya.. =)

L.Lawlett said...

cik epal suka buh entry sal makanan
da ar semua sedap2 .haish

haha, takpe la,anyway ,ni semua kat kolej mana?

L.Lawlett said...

ops lupa plak
saya pun sama la jakon nasi kerabu
and sampai sekrang tak pernah makan
asal nasi dia tak buh warna hijau atau merah ha?

psychopath said...

wah. feveret gak nasik kerabu tuh..

faeznaem said...

arghh.. lama suday tak makan nasi kerabu.. nak.. nak..

Imma Zain said...

huhu..tau xpe,cik epal.Imz pun heran zaman sekarang kawen awal kot..semua sibuk nak kawen,da jodoh mereka kan.kita yang single ni gak la...diam jer.haha

Eyda AR said...

hahahahaha syiok nya kumpul ramai2.. mkn ramai2.. ceta yg best2 kan~

RaMa2UnGU said...

hohoho..ececech..first ke den ni??hahahaha


well, nasi kerabu tu feveret den tu..kalo kale pepel la cik epal oi, hari2 den poei boli,,,hehehe..

well, i like statment sal 'sape de pakwe tak semestinya kawen dulu'..hoho....betol222...

♥CIK SHA♥ said...

ahaha...lawak la cik epal ni..

sedap kan nasi kerabu??alamak!!!tetibe tringin nk makan..huaaa...

hisham said...

sian kt kucing kalo dpt tulang ayam tu...betul2 tggal tulang jer...

min said...

eh bukan nasi kerabu mmg warna biru ke?
selalu mkn rasenya mmg warna biru
huhuuu

~cik epal bukan 2 ketul udang cyg
2 ekor
heheee

Qaqaa ! said...

klu nasi kerabu wana pepel, sy sanggup cuba buat kali pertama untuk makan nasi kerabu. hik hik :P

maiyah said...

amboii.. santap puteri2 ye.. sodap tu

arfahadnan said...

nasik kerabu is my fav..
huhuhu..

Sharinginfoz said...

sedapnya makan nasi...... kena pulak nasi kerabu memang ada ummmppp...

cik ian@aH Lian~ said...

bak sikit nasik tu.

lieya orange M.I. said...

...sedap giler nasi kerabu...nak2 beli kat pasarmalam..mmg kau dr kelantan..hahaa..over pulak dah

Anonymous said...

aiseyy...lapor le plak rasanya. Cik epal..nak request sikit boley tak??? Apa kata cik epal wat artikel sal orang kelantan?? Orang kata ppuan kelantan ni lawa-lawa betul ke??? hu3... tq

cikTi said...

1st tym mkn,??

kesian ko cik epal.,.

tp,rasenye mmg wrna dia dah mcm tu,.
ak pon xtahu knape,.

yg wna kuning pon ade jgk,.,

DaHLia said...

sungguh baru first time?? eisk... leh nk wat kaler ungu, letak je color tu... tapi pelik laa kan...

yg warna biru tu pun kena guna ade sejenis bunga..ntah apa ntah namanya, bukan guna color biasa tu..

Miss Marquis said...

SEDAP BUBUH BUDU BANYAKBANYAK

Uruchimaru @ kf said...

sdp ka nasi kerabu..ikan kerapu pun tak pna rase lor..!

a kl citizen said...

biar betul baru 1st time makan nasi kerabu biru...
sedap tak?

Adit's Blog said...

enak2 nich makanannya...
boleh d coba

INDRA QIRANA said...

rasa lapar la plakkkkk

Dak Wan® said...

Nasi warna biru ikut tempat kot?

{lumut} said...

siot lapar gile aku tgk entry kau weeehhhhh

zara said...

hahhaa lawak2~ cik epal, nk kawen pgl okeyh! haha :P

maslinamansor said...

Beli kat pasar malam ker..?

mamai said...

nasi yang paling sedap ialah bila nasi itu habis di makan

Kniedaz said...

ahahaha...bestnya makan ramai2...teringat zaman dolu-dolu..hehe

Cik Wanie said...

alahai,
bila tgk nasi2 nie,
terus jadi lapar tau,
huk huk huk

Redbloodsnow said...

ko nih epal...terlioq akak tgk makanan yg ko hidangkan wat weols jamu mate tuh taw

:: Feez_Mior :: said...

da lame x mkn nasik kerabu.. sedapnye..

nnt nk order kt epal leh? :D

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !