Monday, February 15, 2010

Bila kawan kawan dok cerita pasal kahwin. Amboi amboi semua gatal nak kahwin pula.

ini semua baru balek pasar malam. Seperti biasa budak budak comel bernama Iylia Abdul Rahman, Farihin Syafira dan Ruzanna Raus. Mesti berkelah makan kat bilik kami.






ini Nasi dagang. Ilia Hazwani dengan Farihin Syafira punya.





ini Nasi goreng udang. Ruzanna Raus punya. wooo. ada udang dua ketul tuuuu.





ini nasi beriyani. Ini Iylia Abdul Rahman punya. Tapi Madihah pon makan nasi beriyani jugak.





ini nasi kerabu. Aku punya. wooo warna biru tuuu. *jakon






Aku punya special sikit. Ada ayam madu :D




Nak makan pon nak study. Bagus betul kawan kawan aku ni. Simpan dulu kertas kertas kau ni. Esok study balek. Kita MAKANNNN dulu.




bila makan nasi bermacam macam dan pelbagai ni. Mula la masing masing keluarkan statement.


"kau pernah makan nasi hujan panas?"

"ooo. yang makan dengan dalca tu ea??"


"kau pernah makan nasi jagung"


"oo.. yang rasa macam mentega dan ada jagung tu ea??"


"kau pernah makan nasi minyak?"

"ooo. yang minyak minyak tu ea?" (bila masa pulakkkk)




banyak pulak nasi yang keluar. haa.. yang part nasi minyak ni best. Mula la masing masing cerita pasal kahwin pula.




" Aku rasa dalam banyak banyak ni. Aku rasa Iylia dengan Ilia kahwin dulu. sebab kau orang dah ada pakwe."





" tak jugak. Kadang kadang orang yang beriya bercinta ni yang kahwin lambat. Tah tah kau kahwin dulu. Mana tahu jumpa jumpa yang berkenan terus kahwin."






" Aku nak kahwin dengan budak DQ (Darul Quran)"



"kahwin la dengan sesiapa kau nak kahwinnnnnnnnnnnnnn. Nanti kahwin jemput. Boleh aku jadi pengapit. duduk meja VVVIP"


" tak payah. Kau ketua basuh pinggan"


"apa barang pakai baju glamour glamour mak datin pergi basuh pinggan. Kawan kawan kahwin. Kau kena la layan baik baik bagi tempat first class. Jangan bagi cekodok je dekat kawan kawan"


"kira ok apa cekodok. itu namanya rezeki."


"nak makan nasi kerabu. kau kena gaul semua la. kalau makan macam kau ni. tak sedap nanti"

(ok.. gaul gaul nasi kerabuuuu)



" Kau makan nasi kerabu. Ada jodoh dengan orang Kelantan."


"ala.. kalau aku makan chicken chop. Jodoh aku dengan mat saleh ke??? Aku nak makan chicken Chop la hari hari macam ni.weii. nanti aku kahwin. Korang bagi hadiah besar besar tauu."





"wokeh. Untuk kau kita orang bagi hadiah besar punya. Kita orang letak batu bata. kasi berat sikit"


" Aku bagi kau frame sudah la. Boleh la letak gambar kau kahwin tuuu"


cehhh taik hidung masin masing masing. (eh! macam mana aku tahu masin?)





yang Ilia Hazwani. Dia punya nasi dagang tak habis habis. Tapi dok mengecek makanan orang.


" Aku suka mengecek makanan orang je. Sebab tu makanan aku tak habis habis."


"mengecek tu apa?"


"ala..mengecek mengecek. kau tak pernah dengar ke?"

"tak" (sambil geleng kepala)



duduk belajar sini macam macam bahasa baru aku belajar.





comel tak seluar tidur masing masing??




dah habis je ayam aku. Tiba tiba aku rasa pelik.





cik epal: weii.. kenapa ayam aku rasa ayam???


kawan: memang la rasa ayammmm. tak kan la rasa ikan tongkol pulakkkk. wakakaka.



p/s: aku baru first time makan nasi kerabu sebab aku jakon nasi dia warna biru. kenapa tak warna ungu?? :D

67 comments:

  1. penah jmp nasik kerabu kuning x???

    (^_^)

    ReplyDelete
  2. Apa kata Cik Epal create nasi kerabu warna ungu pertama. mesti best seller nanti....

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. kawan2 i pon ramai suke mkn nasi kerabu. tapi i tak sukee. tak teringin pon nk cube.

    ReplyDelete
  5. betol²..

    npe nasi kerabu xkale ungu..?

    an blkg dy same..

    kerabuu n unguu..

    ..hahha.. :D

    ReplyDelete
  6. kalau la jodoh ditentukan oleh makanan.. haha
    memang la sonang koje nya.. aish...

    ReplyDelete
  7. sya pernah makan nasi goreng kaler ijau..
    itulah satu2nya nasi goreng pelik yang kedai tu produce..
    saya orang pertama dan terakhir dihidang nasi macam itu..
    sebab lepas it utak jumpa dah nasi kaler tu lagi..

    ReplyDelete
  8. best nye mkn rmai2 neh..mcm2 story leh share..hehe

    ReplyDelete
  9. walah~ macam2 menu ada.. hihihi.. biasa lah tu bila dah beranjak dewasa, semua fikir nak khawen jerk.. khikhikhi..

    ReplyDelete
  10. sebut psl nasi2 ni.
    lapar la pulak
    haha
    comel btol seluar tidur masing2
    xde yg pkai baju kelawar ke? :P

    ReplyDelete
  11. sebut psl nasi2 ni.
    lapar la pulak
    haha
    comel btol seluar tidur masing2
    xde yg pkai baju kelawar ke? :P

    ReplyDelete
  12. kite x pernah pun makan nasi kerabu sebab kaler nasi tu biru.pelik semacam.. hahaha... makanan kaler pelik2 ni memang x makan.

    ReplyDelete
  13. cik epal... bekpes tadi pon saya makan nasi kerabu jugak ^_^ tapi dengan ikan celup tepung. hehehe... tambah budu lebih.. awww... lazat ;p

    ReplyDelete
  14. Aku tak makan nasi kerabu..
    sebab nasi tue kaler biru..
    Series aku tak bleh terima
    nasi kaler biru..

    P/s: pernah makan sekali.. Lepas tue makan lagi..Mabuk beb!! hahaha

    ReplyDelete
  15. best entry ni. BFF nyer conversation ni...
    hmm epal mesti laa rasa epal cik adik oii

    ReplyDelete
  16. uhuk3 nasi kerabu kaler putih pun ado hikss

    ReplyDelete
  17. ada kawan kat uia kawen
    mel org pnggil die
    sebaya cik epal kot
    kenal?

    ReplyDelete
  18. entry ni membuatkan perut aku lapar!!!

    uwargh....

    p/s: nanti nak kawin jgn lua jemput!!

    ReplyDelete
  19. haha
    nasik kerabu kaler biru
    nasik Minyak kaler OREN
    eh. yeke? haha :D

    ReplyDelete
  20. er?
    1st time ke cik epal mkn?
    bia btol.

    ReplyDelete
  21. oh yea..bile story pasal kawin...alahai manyaknye impian dengn kawan2...mkn nasik kerabu sy pon baru nk beljr mkn..:P

    ReplyDelete
  22. ala..cite2 mcm tu kan normal kalau duk sekelompok...
    :)
    isu kawen isu paling best..

    ReplyDelete
  23. wah cik epal pun baru 1st time mkn nasi kerabu?
    kita pun TAK PERNAH makan nasik kerabu.. hehe tp mmg betul pun. kdg2 yg dok sakan bercinta tu yg lmbt kawen hehe.. yg xde partner bercinta, tup tup dgr citer nk kawen dh.. hehehe suurrpriseee!! hahaha

    ReplyDelete
  24. haha..tp cik epal bole beza tak rasa itik?kalau itik masak kicap bagi kat cik epal pun mesti cik epal rasa mcm ayam...sbb penah try n memang xleh beza....

    nasi ader udang tu nampak mcm sedap...yum3..

    ReplyDelete
  25. nasi kerabu!!! pehhh...! terliur jap.. :P

    ReplyDelete
  26. hahaha.. sib baek biru.. kalo kaler warna warni?.. :D LOL

    ReplyDelete
  27. 1st

    sedapnya... nyam2
    dapat jamu mata je

    ReplyDelete
  28. warne ungu tu mamak yg buat..lalalala

    ReplyDelete
  29. cik epal buat gua lapar tul
    kejammmm
    hahahaa

    ReplyDelete
  30. haha...fiqa pun pelik nape nasi kerabu warna biru n bukan warna ungu ataw pink...tapi warna biru yang buat nasi kerabu spesel kan.. :))

    ReplyDelete
  31. wwwwoooo bestnya cik epal mkn nasi kerabu...Ni dok cite pasal kawen cik epal dah nak kawen ya?Nanti Jangan lupa bagi kad kawen ya.. =)

    ReplyDelete
  32. cik epal suka buh entry sal makanan
    da ar semua sedap2 .haish

    haha, takpe la,anyway ,ni semua kat kolej mana?

    ReplyDelete
  33. ops lupa plak
    saya pun sama la jakon nasi kerabu
    and sampai sekrang tak pernah makan
    asal nasi dia tak buh warna hijau atau merah ha?

    ReplyDelete
  34. wah. feveret gak nasik kerabu tuh..

    ReplyDelete
  35. arghh.. lama suday tak makan nasi kerabu.. nak.. nak..

    ReplyDelete
  36. huhu..tau xpe,cik epal.Imz pun heran zaman sekarang kawen awal kot..semua sibuk nak kawen,da jodoh mereka kan.kita yang single ni gak la...diam jer.haha

    ReplyDelete
  37. hahahahaha syiok nya kumpul ramai2.. mkn ramai2.. ceta yg best2 kan~

    ReplyDelete
  38. hohoho..ececech..first ke den ni??hahahaha


    well, nasi kerabu tu feveret den tu..kalo kale pepel la cik epal oi, hari2 den poei boli,,,hehehe..

    well, i like statment sal 'sape de pakwe tak semestinya kawen dulu'..hoho....betol222...

    ReplyDelete
  39. ahaha...lawak la cik epal ni..

    sedap kan nasi kerabu??alamak!!!tetibe tringin nk makan..huaaa...

    ReplyDelete
  40. sian kt kucing kalo dpt tulang ayam tu...betul2 tggal tulang jer...

    ReplyDelete
  41. eh bukan nasi kerabu mmg warna biru ke?
    selalu mkn rasenya mmg warna biru
    huhuuu

    ~cik epal bukan 2 ketul udang cyg
    2 ekor
    heheee

    ReplyDelete
  42. klu nasi kerabu wana pepel, sy sanggup cuba buat kali pertama untuk makan nasi kerabu. hik hik :P

    ReplyDelete
  43. amboii.. santap puteri2 ye.. sodap tu

    ReplyDelete
  44. sedapnya makan nasi...... kena pulak nasi kerabu memang ada ummmppp...

    ReplyDelete
  45. ...sedap giler nasi kerabu...nak2 beli kat pasarmalam..mmg kau dr kelantan..hahaa..over pulak dah

    ReplyDelete
  46. aiseyy...lapor le plak rasanya. Cik epal..nak request sikit boley tak??? Apa kata cik epal wat artikel sal orang kelantan?? Orang kata ppuan kelantan ni lawa-lawa betul ke??? hu3... tq

    ReplyDelete
  47. 1st tym mkn,??

    kesian ko cik epal.,.

    tp,rasenye mmg wrna dia dah mcm tu,.
    ak pon xtahu knape,.

    yg wna kuning pon ade jgk,.,

    ReplyDelete
  48. sungguh baru first time?? eisk... leh nk wat kaler ungu, letak je color tu... tapi pelik laa kan...

    yg warna biru tu pun kena guna ade sejenis bunga..ntah apa ntah namanya, bukan guna color biasa tu..

    ReplyDelete
  49. sdp ka nasi kerabu..ikan kerapu pun tak pna rase lor..!

    ReplyDelete
  50. biar betul baru 1st time makan nasi kerabu biru...
    sedap tak?

    ReplyDelete
  51. enak2 nich makanannya...
    boleh d coba

    ReplyDelete
  52. Nasi warna biru ikut tempat kot?

    ReplyDelete
  53. siot lapar gile aku tgk entry kau weeehhhhh

    ReplyDelete
  54. hahhaa lawak2~ cik epal, nk kawen pgl okeyh! haha :P

    ReplyDelete
  55. nasi yang paling sedap ialah bila nasi itu habis di makan

    ReplyDelete
  56. ahahaha...bestnya makan ramai2...teringat zaman dolu-dolu..hehe

    ReplyDelete
  57. alahai,
    bila tgk nasi2 nie,
    terus jadi lapar tau,
    huk huk huk

    ReplyDelete
  58. ko nih epal...terlioq akak tgk makanan yg ko hidangkan wat weols jamu mate tuh taw

    ReplyDelete
  59. da lame x mkn nasik kerabu.. sedapnye..

    nnt nk order kt epal leh? :D

    ReplyDelete