Friday, January 8, 2010

sinetron tasbih cinta ni macam ketika cinta bertasbih kah??








tasbih cinta?? best ke cerita ni ea?? aku tahu daripada adik aku cerita ni..kata tengah main dekat tv3 sekarang....but aku tak pernah tengok lagi...tapi adik aku kata best...



celah mana aku nak dapat tv dekat sini....time cerita ni main pon time time orang tengah berduyun duyun pergi kelas..



adakah cerita ini macam NUR KASIH?? atau KETIKA CINTA BERTASBIH??


aku memang suka tengok cerita cinta islamik islamik ni...tapi cerita ini islamik jugak kah?? boleh la aku berangan jadi macam watak TIZ ZAQYAH dalam nur kasih tu sekejap..tapi berangan je la...jadi baik sangat sangat lemah lembut ayu macam tu tidak mampu la eden....karang semua terkejut beruk aku transform sebegitu rupa karang...hakk...




sebenarnya aku tertarik dengan OST tasbih cinta ni....aku layan lagu ni...boleh feeling feeling jugak la....feeling apa?? haa..yang itu yang kita tak tahu tu....



Soundtrack Sinetron Tasbih Cinta, “Menyesal” oleh Ressa Herlambang




Ressa Herlambang – Menyesal

semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia



reff:
bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu

bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela

* terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu



aku memang dah ada dah lagu ni...kalau nak.. boleh la on bluetooth....nanti aku send kat sekor sekor punya laptop, handphone ataupun telefon cawan ada tebuk tali rafia tuuu.....or sesiapa ada link lagu ni..boleh la bagi...



macam nak tujukan lagu ni dekat seseorang..tapi aku tak tahu nak tuju dekat siapa..aku tuju dekat kau yang skodeng ni je la....hehhh...



ok...mahu makan tempe..kita jumpa malam karang pukul seploh 60 minit ok! sekian sahaja daripada saya cik epal singh walia...kita kembali ke sri pentas...terima kasut....beboiii..jangan nakal nakal ye....naughty naughty boleh.. (bukan sama ke nakal dengan naughty??) ohhh..ejaan lain...

48 comments:

  1. aku tengok tasbih cinta ni, tapi ianya sangatla berlainan dgn ketika cinta bertasbih..

    biasa je flow cerita dia.. cuma sountrack le yg best..hehe

    ReplyDelete
  2. Tengok je..tak rugi..hehehehe

    ReplyDelete
  3. cite indon ke ni? lawo pompuan tu, dagu belah

    ReplyDelete
  4. best2..
    tengok jer tak rugi..
    sy download lagu nie dekat 4shared kalu sapa yg nak masukkan dlm hp...

    ReplyDelete
  5. Teman tak lalu arr follow citer2 camni..... harus tertido nya. Hehehe

    ReplyDelete
  6. kadang ade sesetengh bende ni die mcm berjangkit2 ek..

    td pg kat opis nih..bru je de member duk tanye lagu tasbih cinta..
    puas la pk..lagu sape tuh..
    ngatkan die minta lagu ketika cinta bertasbih tu la..sekali da bg die kate bukan lak..

    then die minta lak kot2 ade lagu baru bg je kat die..bg punye bg,.bile da bagi lagu 'Menyesal' nih..baru tau ni la lagu tasbih cinta yg die nak tuh..
    cehh....men petik jer kan..

    mmg meleleh lagu ni..
    tu la..len kali lau nk kenalkan spesel kite kat org len..pk doploh kali..tak pun simpan je leklok...
    huhuhu

    ReplyDelete
  7. tak tau la sama ke x ?
    dua2 aku tak tgk ehehehe
    ok jam 10.60 ekk jumpa dlm mimpi k wakakaka ;p

    ReplyDelete
  8. macam biasa pakcik tak tengok citer nie hehehehe

    ReplyDelete
  9. citenye
    kalau kena marah asik
    nanges jer.
    heroin cengeng ler...

    klik dell dan nestle!

    ReplyDelete
  10. hehe. makan tempe? sedapnye! :D
    aah lagu tu best. da la mendayu-dayu jeh. tp same la mcm akak, lagu tu sy taktau nk tujukan kt sape. layan sorg2 jela. heheh

    ReplyDelete
  11. hahahah.. kdg2 klaka gak cs neh erk..

    ReplyDelete
  12. aiyo..promot illegal donlod plak. hoho

    ReplyDelete
  13. hahahaha aku pon nak atahu gak la...aku pon slalu je klo org dah kate satu satu citer tu best baru aku sibuk nk mencari soft copy...hahahaha bukan ape takde mase nk tgk tb...

    ReplyDelete
  14. cik epal ni kelakar la! hehehe
    :-)

    ok..ika clik2 awk nye nuff ok

    ReplyDelete
  15. best x citer ni? kalau best nak layan...hehehe

    ReplyDelete
  16. betul..tajuk dia cm lebih kurg kan..kat indon sne kan diorang mmg ska wat cmtue..mne drama yang top..diorg wat movie..cm me vrsus high heel..tgk dah..??

    cite tue xde la islamic sgt..bese je..pompuan tue pn cpt beno nagesnye..

    ReplyDelete
  17. sayapun x layan cite nih..
    cite indonesia rupenye.=)

    ReplyDelete
  18. Cik epal,
    Cite tu heroin dia cute miut mcm nk cubit. Mcm baby doll. Rambut dia rasa nak tarik2. Sesuai dgn hero pun muka cam patung. Putih kaw-kaw punya. I xbape folow cite ni tapi kalo lepak makan konfem I tengok smpai hbs. Menci tengok dia asek nanges je tp jalan cite agak bagus.. Hehe



    http://ardinihumaira.blogspot.com/2010/01/contest-petua-kecantikan.html

    ReplyDelete
  19. ala nama je tasbih cinta
    xislamik sngt la

    ReplyDelete
  20. cik epal,sinetron ni ada hari apa?tak tau pun.i pun layan sinetron2 niih.
    bila cinta bertasbih sangat best.worth watching!

    ReplyDelete
  21. lagu die mg sdap..citer pn boleh than tau.. :)

    ReplyDelete
  22. ada gak tengok cerite ni..tp mcm tak suka je..hehe

    ReplyDelete
  23. sekarang byk sgt sinetron smpi rasa cam tak tertgk :p

    ReplyDelete
  24. x minat citer indon...so cinta tasbih ker tasbih cinta ker cinta kat tasbih ker..x minat....

    ReplyDelete
  25. cik epal.tak ah. citer ni takde la islamik mane pun. typical indo drama tapi pelakon dia ngetop habes..meleleh air liur i hahahhaha. tak sama ngan ketika cinta bertasbih tuh.

    ReplyDelete
  26. NUR KASIH TETAP TIADA TANDINGAN!

    ReplyDelete
  27. heh..
    lol,
    nak dengar lagu KD.
    KCB ni ada movie dia, belom tengok, mcm boring je.
    apa2 pun AAC is the bessss

    ReplyDelete
  28. aiseh2!!
    im pes!!
    btw mmg dh lame duk cari lagu nie!!
    ahahah isi mase cuti ngn cer nie!! mmg best!!

    ReplyDelete
  29. sinetron ni bleh tahan la..
    tp more or less sama ja macam bawang putih bawang merah..
    alih-alih ada saja masalah yg timbul..

    da cliche sgt..

    ReplyDelete
  30. kenapa enggak diberi waktu dan harinya epal

    ReplyDelete
  31. xpayah nak pening2 pikir sama ke xsama..best ke x best..hukum kanun nye sama je..drma m'sia n indon dua2 hampeh..

    ReplyDelete
  32. hehehe, tasbih cinta..
    BESTT!! :D

    err, cikepal mau award? saya ada :)
    sila lah amik. hehe :)

    ReplyDelete
  33. rasanya dia punya penulis skrip org sama dengan yg tulis buku ketika cinta bertasbih. so hampir2 samala kot cetita dia.

    ReplyDelete
  34. lagu die best
    citer die best jgk

    ReplyDelete
  35. OST dia best
    tp x penah tgk cte dia
    dnga lgu je then tutop tv
    hahahhh

    ReplyDelete
  36. pstt cik epal tmpe..ni bukn lgu blog si irine nadia marcello tu k?..1st time aku dgo kt blog dak irin, mcm felin2 jerk.tetibe de iklan kt tv, trus ingt kt blog dia..hikhik.tp dak tu dh tuko theme song dia.xde dh lagu jiwang nih

    ReplyDelete
  37. citer biaser jer,, tp heroin cun melecun, hero ansem2, sountrack tangkap leleh,, tu yg buat aku terperangkap tu sampai sanggup parking keter tengok tb dlm keter.. layan kepala,, he,,he,,

    ReplyDelete
  38. Watak heroin kire ok lar mmg jd salu nangis coz salu dianiaya cume watak hero agak kaku sket pade haku..Pepun memaner citer Indon keutamaan adalah pd harta kekayaan & Boliwud lak pd cinta semata2, nie trademark mereka..yg konpius filem Melayu per trademark kite.??
    Penciplak kn.???

    ReplyDelete
  39. tak pernah miz tgk citer ni...feel hbis..hero pown ncem heroin cantik..agk2 ble hbis ek???

    ReplyDelete