Wednesday, January 27, 2010

review blog blog HOT dan FAYMOUS AMOS daripada cik epal gonjeng...mari kita TERJAH!




hari ni aku hendak cerita pasal blog blog yang pernah aku jumpa bila berblogging..






-blog yang membuatkan kita berfikir

blog macam ni selalunya...at the end of his/her story...mesti aku akan berfikir mesej apa yang dia nak sampaikan...sebab kadang kadang mereka memberi maksud tersirat sahaja..




-blog yang santai dan funny

blog yang santai dan ada sense of humor ni yang selalu aku TERJAH! seriously..bila baca blog macam ni aku punya otak tak serabot...




-blog yang berciri keagamaan

haa..bagus jugak owner yang macam ni...diorang mempraktikkan ilmu yang mereka dapat..sometimes aku baca jugak..bila rasa macam JAHIL tu..boleh INSAF baca entry mereka ni..


-blog yang melucah dan mencarut

banyak jugak aku jumpa..wakaka...but aku boleh cakap la..blog blog dalam kategori ni..selalu owner dia tidak expose diri dia sebenar..sometimes ada mesej tersirat sebenarnya..just be POSITIVE..tapi kalau asyik mencarut je doploh empat jam...agak bosan jugak...



-blog yang kutuk kutuk perempuan

ni selalu owner lelaki la..kadang kadang aku TERASA jugak baca..haha..tapi tak de nya la aku nak MAKI owner dia balek...sometimes apa yang dorang kutuk tu betul jugak..just ikot orang yang baca tu je la..nak terima macam mana..




-blog yang BERANI MATI

blog macam ni memang sangat ramai orang yang masuk...blog KONTROVERSI la kira...aku suka jugak baca..dan aku selalu menunggu...apa lagi la yang owner ni BERANI buat..aku layaaannnnn je..


-blog politik

abang abang politik....tapi rasanya owner lelaki....tak tahu la kalau ada yang perempuan...


-blog masak memasak

ni aku masuk aku nak tengok makanan dia ajeee...terliur dooo tengok akak akak ni masak..dishes memang SUPERB..tapi aku ada jugak cilok resipi mereka kadang kadang...welll..dah nama perempuan..belajar tinggi mana pon..kat dapur jugak kerjanya nanti...


-blog make up..make over

yang cerita pasal make up make up ni...aku layannn jugak..sebab tengok muka semua lawa lawa bila dah make up..tapi tengok brand pon..memang LAWA jugak harga dia..



-blog pasal BERCINTA

boleh cakap ..dulu aku macam ni la..setiap entry kalau boleh nak cerita pasal BERCINTA jee..aku pon dah naik MUAK..bercerita macam aku sorang je ada pakwe..wakaka..sometimes aku layan jugak blog macam ni...boleh la mengikuti perkembangan percintaan mereka...




-blog PERSONAL LIFE

aku rasa ni banyakkk..banyak sangat..dah kata personal blog..mesti la ada yang cerita apa yang jadi kat diri mereka bukan?



-blog ILMIAH

disebabkan blog aku tidak ilmiah..ada jugak blog yang selalu aku TERJAH..untuk mencari info info yang ilmiah...boleh la aku jadi TERDIDIK sekejap..



-blog yang bertujuan untuk BUSINESS

ni ada yang jual shawl..baju...contact lens...accessories dan lain lain..aku suka jugak tengok ITEM ITEM dorang jual ni..agak agak mampu dan berkenan di hati..ada la jugak yang aku beli..


-blog cerita pasal ENTERTAINMENT

cerita pasal artis..cerita pasal review movie...gosip gosip terhangat..perkembangan dan perkuncupan artis tersebut..sometimes BEST jugak baca..haha..


-blog berciri ke ibu bapa an

blog ni selalu owner dia dah kahwin la..aku baca pon kadang kadang sebab boleh jugak la nak tahu "cara cara menukar lampin bayi dengan selamat dan betol"..
senang nanti aku dah kawen karang..aku suroh laki aku je buat...



haa..aku rasa ni je la list yang termuncul dalam kepala hotak aku sekarang...kalau ada lagi..nanti tahun depan aku tambah lagi ye...
to sum up...in my humble opinion...
"BLOG IS THE WAY YOU EXPRESS YOURSELF"


p/s:bagaimana pula dengan engkau??? aku rasa blog aku kategori caca marba dan suka hati aku la nak tulis panjang mana pon...dan aku main tulis sesedap rasa aku aje apa nak tulis...itu kalau aku la...wakaka... :D


66 comments:

  1. aku rase belog kau sume pun ade haha. tapi masak measak ade x? x nah bace lagi !

    ReplyDelete
  2. salam cik epal..

    huhuhu emm sebenarnya banyak lagi blog yg ada pelbagai jenis pendekatan ni hehehe tapi blog aku..blog ikut mood hehehe

    ReplyDelete
  3. hah. i termasok dalam,
    blog personal life.
    :)

    ReplyDelete
  4. blog aku banyak bercerita
    ttg doraemon n donld duck
    yg berlari riang ria ...


    >>___<<


    Blog lu mmg hot!!!

    ReplyDelete
  5. wahh, pandangan kita terhadap blog diri sendiri adalah samalah. (apesal ayat aku neh macam translation anime jepun ke bahasa malaysia?)

    ReplyDelete
  6. sememangnya....zaman banyak perubahan dulu maybe pakai diari tp sekarang pakai blog je...

    ReplyDelete
  7. hheheh...
    yang x boleh blah tu kalau blog lelaki dok ngutuk, maki perempuan tu laa.. harrrram sungguh! huahuahua

    ReplyDelete
  8. setuju bebenor ngan pesanan penaja itu..

    ReplyDelete
  9. aku punya apa pun boleh hehe ikut suka ati je ehe

    ReplyDelete
  10. blog ntah pape pun ade jgk.. entri cuma satu tp pnoh ngan gugel ads..kakakakaka

    p/s: blog aku blog pra campuran..err?

    ReplyDelete
  11. tetibe memikirkan blog sndiri kategori mane..


    fikir...


    fikir...


    dan fikir...


    fikir lagi...


    dan lagi...


    lagi...


    erk!

    tau da...

    fuh..

    larriiikkkk!!!!

    ReplyDelete
  12. hehehe~

    blog akak kamu faham kan dik kan?

    hehehe~

    ReplyDelete
  13. ermmmm...... aku??
    xtau pulak tujuan blog aku tu ntok ape..
    tujuan da ilang sbelom cmpai destinasinye..

    ReplyDelete
  14. mine is personal life..sometimes santai :)

    ReplyDelete
  15. hehehe.. terjah jgn tk terjah.. ape2 pown, blog mai just crita ttg mai jep.. kadang2 entah mencecet ke mana nk bcerita.. ngee^^

    ReplyDelete
  16. tulis kat blog benda2 random. hehe...

    ReplyDelete
  17. hehehe.
    tp caca marba pun rmai bce blog cik epal nih taw.

    ReplyDelete
  18. Blog aku confirm lebih pada santai.

    ReplyDelete
  19. entahlah blog pakcik nie bercampur-campur macam nasi campur

    ReplyDelete
  20. my blog is just about personal life =)

    ReplyDelete
  21. sekarang ni musim terjah ek? ermm..

    ReplyDelete
  22. sama..lah..
    gua rasa...blog gua...blok rojak..semua benda gua nak sumbat dalam blog....berbagai-bagai jenis posting disumbat dalam blog..ikut mood..

    ReplyDelete
  23. entah la..semua cmpur aduk..x tau nak masuk ketegori apa...bole mix x?

    ReplyDelete
  24. Aku ingatkan kau nak promote blog2 lain.. >,>

    Sebab aku tengok zaman skarang ni, ramai sangat blogger takut nak promote blogger lain. Dia orang takut follower dieorg lari. >,>

    ReplyDelete
  25. heheheeh..
    byk kategori..
    yg best part parenting blog
    hahaha.
    bace utk soh bakal suami buat?
    bagus tul =D

    ReplyDelete
  26. nice one...huhu..yup2
    those could be my fav blogs too

    ReplyDelete
  27. nice one...
    yup2 those could be my fav blogs too

    ReplyDelete
  28. blog aku dikategorikan yg ne? haha

    ReplyDelete
  29. Salam dik, jom join contest di blog akak, hadiah menarik menanti anda semua;)

    ReplyDelete
  30. blog yg jenis ape pling best?? hehe

    ReplyDelete
  31. aku pun caca merba..
    ikut suka hati nak cerita apa..
    hahaha

    ReplyDelete
  32. pendek kate semua2 jenis blog la cik epal bace ye?

    kagum .

    ReplyDelete
  33. blog cik epal.. ada isinya.. huhu :)

    ReplyDelete
  34. blog akak termasuk kategori blog carca merba.. ikut suka otak nak tulis apa... hiks...

    arini marah
    esok suka
    pehtu sodih
    sok..sok.. plak nanges...

    haa... carca merbakan??

    ReplyDelete
  35. Blog saya pun rojak sana sini..
    Tapi ada gak blog saya yang fokus..
    cuma blog ligakampung.com memang hentam apa terbuku di hati

    ReplyDelete
  36. Blog aku main sembarangan je..
    campur22..
    Gaul2...
    Jadi??
    Gado2!!!!
    hahahaha

    ReplyDelete
  37. urmmm..nape rase mcm cik epal dh wat n3 pasal jenis2 blog eh dulu...sama jerr mcm ni^_^

    ReplyDelete
  38. blog akak kategori mende la ek..uhuhu

    ReplyDelete
  39. hahha. blog cik epal best la! :) tk cacat marba lgsg!

    ReplyDelete
  40. BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

    WHEN: 27th & 28th February 2010
    WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
    HOW MUCH: RM500

    **CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
    **LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
    **GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

    LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
    REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

    ................................................................................
    PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

    Harga asal : RM200/person
    Harga Promotion (30% less) : RM140

    Package includes:
    - 1 A4 size picture
    - 3 4R pictures
    - Free 1x makeup by Eyra Rizal
    ** including shawl styling
    ** including hair styling/ simple hairdo
    - Free Cd memory

    ** add on: Makeup changing RM40/per makeup
    ** add on: 1 A4 size picture RM10
    ** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

    > 10 pictures will be shooting for each person
    > limited up to 10 people only
    > booking RM50 only


    WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
    WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
    TIME: 10:30AM (makeup starts)
    LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

    ReplyDelete
  41. Blogku syurgaku.. Heehee.. Saye pn balun jek ape2 cite yg saye suke.. Hehehehe.. Asalkan lepas ape yg tak lepas.. Ngee..

    ReplyDelete
  42. Blog = Minda + Hati/Perasaan... Kebebasan untuk berfikir dan menulis... hahahaha

    ReplyDelete
  43. erm, blog ABC kot
    sbb campur je sume
    hee :D

    ReplyDelete
  44. huuh blog saya pun blog caca merba :p merbahaya :p

    ReplyDelete
  45. blog aku? haha. kau jelah teka ape.. tu pun kalau kau baca

    nota: aku jwb pe kau tye je :P

    ReplyDelete
  46. ala...blog yang berciri photoblog x penah jumpe ke...hm..
    cian ed...:(

    ReplyDelete
  47. AIk , bukan dh ada ke entry nie be4 this ?

    ReplyDelete
  48. KAwan suka blog yang ada gambar2..terutama gambar awek2..hehehe

    ReplyDelete
  49. blog cik epal tergolong dlm blog yg mempunyai tajok enrti yg panjang-panjang.kui3x..~

    ReplyDelete
  50. blog akak blog rojak but more to personal life:-)

    ReplyDelete
  51. asalkan blog 2 org ske baca udah la... :)

    ReplyDelete
  52. wa suke kutuk pompuan...wakaakaka...

    ReplyDelete
  53. setiap belog ada keunikan tersendiri..ye dak?

    ReplyDelete
  54. blog akak for sure about my personal life akak..apa yang akak buat, apa yang akak suka..tak brapa reti nak terjah2 ni..

    selama yang akak mengikuti blog cik epal aka buah jambu air ni...nice,banyak isi2 bernas..kreatif..banyak berfikir luar drpd kotak..suka cari kelainan..keep up da good work ok..

    ReplyDelete
  55. hehe..recyle entri ek. ari tu dah post dah n3 ni.hehe..

    ReplyDelete
  56. dear~
    belog akak kategori mane eak pada pandangan awk.. huu~

    ReplyDelete
  57. suka bca blog cik epal cz sntai jerk...mcm2 ado...ahaks..=p

    ReplyDelete
  58. sapa nak tengok blog macam cendol bin rojak meh laaaa sininnnn

    ReplyDelete