Monday, January 4, 2010

mari tilik nama anda dalam jepun pula...

eeeeeeeeeee....comelnya engkau ni...anak siapa la ni?? buat muka kesian macam kanak kanak terbiar pon masih comel...pakai serkup macam makcik jual tempe pon masih kiut miut...nanti kirim salam dekat emak kau ye budak comel macam kanak kanak terbiar...kalau aku dapat kau ni...memang masak la kau...hilang pipi kau nanti dok cium cium gomol gomol aku kerjakan....apa pasal kau comel sangat haaa???



hari ni aku buat topik ringan ringan kepala sahaja...karang buat topik tah hape jadah tah...mula la ada yang bikin panassss....anggap je la aku tengah mengacarakan rancangan tom tom yam...ok adik adik semua...cik akak cik abang...yang jauh mari rapat...yang dekat mari melekat...mari mari mari (gaya orang jual ubat gamat dekat pasar malam)


http://emo.huhiho.com

iklan jap...budak gemok pink dia tengah putus cinta...ada ke patut dia pergi berendam dekat dalam hujan...karang kena demam kuning ke...demam kepialu ke..demam denggi ke..tak ke aku yang susah nak habis duit nak bayar ubat budak gemok pink ni?? kau ni putus cinta pon nak gedik gedik main hujan buat mendeeee...ok..takpe..nanti aku tarbiyah budak gemuk pink ni.....






kita lupakan budak gemuk pink buat seketika...mari kita main game...tapi bukan main game macam dekat facebook tu la....farmville ke...pet pet society ke dan tah hape jadah lagi... (aku tak pernah main game facebook...sebab tu aku tak tahu pasal game sana..harap maaf)



ok...here we goooo =)



Try your name in Japanese
DON'T SPOIL THE FUN... PASS IT ON..
A - ka
B- tu
C- mi
D - te
E - ku
F - lu
G - ji
H - ri
I - ki
J - zu
K - me
L - ta
M - rin
N - to
O -mo
P - no
Q - ke
R - shi
S - ari
T -chi
U - do
V - ru
W -mei
X - na
Y - fu
Z - zi

So, keputusannya;

cik epal
mikime kunokata

macam sotong kurita geli geli aje bunyik nya...




p/s: kau pula jadi macam mana bunyik nama kau?? boleh pakai nama dalam IC atau dalam lesen kereta P..lesen L pon boleh...


p/s/s: serious aku tengah busy sekarang...aku hanya menggunakan 5 minit sahaja untuk menaip entri PENDEK sebegini....hebat bukan??? komen komen akan di balas kelak...sebab umur makin tua bangka... (err..apa kena mengena umur makin tua bangka??) sebenarnya daya ingatan aku makin berkurang...ibu aku suruh aku x-ray kepala aku..tapi aku tak pergi lagi akibat jatuh hari tu...nanti la aku pergi...

79 comments:

  1. wah sonok nih nak buat la...apa la jadi kat nama aku ni hahaha

    ReplyDelete
  2. apsal pelik jer bunyi dia..."black mel=tutakamime rinkuta"

    xpe..tu nama btul..nama glamer tomoya nagase..hehe..

    ReplyDelete
  3. zikiteka for zida??
    hakhak
    ta sedap lgsng! kui3..

    ps.i follo u. u follo me ;)

    ReplyDelete
  4. my name is rikazifu...
    macam hape nth...

    ReplyDelete
  5. q i l l = ke ki ta ta
    tol ek cmni? hehe

    ReplyDelete
  6. fina = lukikato.

    takda mcm jepun pun? @_@

    ReplyDelete
  7. hohohhoho;) cantik nama jepun cik epal;)

    ReplyDelete
  8. meikato tokaterikishikari

    bapak panjangnya....maksudnya
    me menang loteri kais makan kari

    ReplyDelete
  9. rindorinrinfu rindozukite.....is mean mummymujid...x bleh nih...sapak panjang nama aku cik epal oi...boleh jadi kes lupe nama sendiri nih...

    ReplyDelete
  10. click brickfields cik epal oii.

    =D

    ReplyDelete
  11. IEQA = kikukeka

    bughuk beno bunyinye~
    -__-"

    ReplyDelete
  12. FRODO = LUSHIMOTEMO


    >> asal sejibik cam ajinomoto ...


    >>_________<<

    ReplyDelete
  13. kalau fiza jadi lukizika..
    ha3 kalau suzika tomei jugak kan cik epal?

    *winkwink~

    ReplyDelete
  14. comel name :)

    rinkishika lukikeka

    byk tol k nye nii~~

    ReplyDelete
  15. nama ku panjang gat la jadik nyer biler tukar ke nippon neh...haish...tak perla...payah lak nak sebut nyer

    ReplyDelete
  16. aridoshika....that's my name...ahahaha...cool.

    ReplyDelete
  17. hehehehe kelakar bunyi nye ek..
    mine RASP - shika arino....
    domo arigatu!

    ReplyDelete
  18. shikazikame..apesal pelik je nama aku huhuhu

    ReplyDelete
  19. O,
    name aku akan jd sgt x bley blah,
    time kaseh jela,
    hahahahaha....:D:D:D:D

    ReplyDelete
  20. anak sape itu... sgt tomei la... eiii geram

    ReplyDelete
  21. gila payah nama aku..

    tomo kat depan, haish seb baik bukan tomok.hahaha

    ReplyDelete
  22. nama saya dalam jepun x sedap...
    x mo reveal..huhu~

    klik itu drumstick sama dell

    ReplyDelete
  23. salam cik epal..ni nk wt announcment riak nehh..(sile amik prhatian yer cikepal singh walia.kehkehkeh..sye dh bace ampir 75% n3 kt blog cik epal wlupun br 2 ari sy skodeng blog cik epal..siap pomot kt adik letak n agkat sy lagik tah :P..

    taw nape sy leh bce smpai juling bji mate patplohpat saat?..(AMARAN - sile jgn gelakkn sye yer cikepal06) - ni adelah gare2 nk cri n3 psl tempe..ingt ko btul2 kuwus sbb mkn tempe..rupenye indh kbr dr rupe lorh..kiskiskiskis

    tp kn cikepal06..since that day..i terus jatuh hati kt blog u..lantak le org len kutuk pun..aku tetp suke bace blog ko trmasuk blog2 yg ko listkn (ade n3 yg ko list blog yg ko suker tu)..

    aku pn bru trjebak jek dlm dunia blog ni kes gare2 org bz brfb..aku plak xsuke fb..so start trjah2 blog org..nk2 plak mmg hobi aku sjak azali suke mmbace cte2 yg xde kna ngena ngn buku skolah n keja aku..heh..

    nengok neh..leh jek aku letak komen berjela2 tahap cecah lntai mcm ko slalu sbut tuh..wakakaka..

    ok dh..stop..2 hari yg sengal bile aku lgsung x siapkn job aku dek leka bce blog cikepal06 n kgkwn dia..huh..pening daaa..

    azam 2010?..kurg2kn bce blog..hahaha - caye x?..kiskisksis...

    p/s : i dh link ur blog kt blog i..ko xde hal kn?..heheheh...klu ko de hal pun aku dulik hape..suke aku r kn..xde pun dlm kitab undang2 malaysia kate xbleh..so ade aku kish?..keskeskes..:P

    ReplyDelete
  24. cik epal! jom join hannah talent. ;)

    ReplyDelete
  25. shit.. nama jepun gua banyak bunyi taik jer..

    kashitezi rinkashito

    hahaha segan ar gua nak g jepun.

    ReplyDelete
  26. emm ? anda suka cium budak comel ?

    Sajer nak bagitau saya budak comel , takda maksud lain . Sajer jer cakap .

    Aik ! Klu aku memang nama jepun cam mana ?

    ReplyDelete
  27. arigato!!watashi wa todoshi shimozikakitokiku des...hahaha..
    mcm sizuka plak!!suzuki pown ada..hohoho!!>.<

    ReplyDelete
  28. ahaks~ tringat zmn dedlu... ska benar men bnda alah nie... :)

    ReplyDelete
  29. mikime tukimota = cik biol
    wakaka cam toyata pun ado bunyinyerr..hikss

    ReplyDelete
  30. cj = mizu = water...hikhikhik...

    ReplyDelete
  31. hehehe sedap la nama jepun cam tu..boleh di makan kot hahaha

    ReplyDelete
  32. LEA = takuka...
    cam kelakar jerk...huhu

    ReplyDelete
  33. budak tu dlm citer korea, ape nth tajuk die. weh,bapak buruk name aku. haha

    misz nierah: rinkiarizi tokikushikari

    terbelit2 lidah ni nk sebut. haha..baik ko pg check pale ko tu,jgn jd cm aku



    dell dan drumstick

    ReplyDelete
  34. khay - merikafu.

    lagi buruk.
    mcm mkn biskut merry bersama garfu. chis.

    ReplyDelete
  35. Tomomoshi lukachikito

    hahaha..comel je...

    ReplyDelete
  36. ni demam br dapat lesen ke br masuk kelas jepun.erk.

    ReplyDelete
  37. wahhhh...blaja bahasa jepun plak dah...hehehehehe..best apa....

    ReplyDelete
  38. kuch-medomiri

    dah mcm org miri plak dah

    ReplyDelete
  39. kuch-medomiri

    dah mcm org miri plak dah

    ReplyDelete
  40. wani=meikatoki..
    haha
    mcm penyanyi to'ki ja bunyik..kih3

    ReplyDelete
  41. aku memozukari...sib baik bkn memey...ops!!

    ReplyDelete
  42. pinat = nokitokachi.

    ahaha..mcm adk bradik nobita.

    ReplyDelete
  43. jadi lawak bila nama bertukar ke bahasa jopon...
    hahahahahha :P

    ReplyDelete
  44. arikichiki tomoshikakiaririkari

    pe kejadahnye nameku pelik sgt

    ReplyDelete
  45. hi cik epal syengal...nem guwe jd ridoaritoka...(nem sebena ).hee...
    mcm enjin motoka lak munyiknye..hiii--...kuiz tok cik epal ijau,...pe nem guwe dlm malay?...haa...hint da diberi di ats..

    ReplyDelete
  46. tak sedap jadinya nama aku yg mmg tak sedap ni.haha. :D

    ReplyDelete
  47. heh3x..memg cute la baby tuw.. :)

    ReplyDelete
  48. gila comel budak jepun itu..
    nama I jadi todoshikakitoki..haaa lagi teruk..
    da maacm walkie talkie da gayanya..
    ahahahha!
    fun!fun!

    ReplyDelete
  49. hahah..asal dlm base jepun panjang nowww

    ReplyDelete
  50. zidoshikakiteka

    hahaha. apa punya pelik bunyinya. terbelit2 lidah dibuatnya.
    hehe, neway, nice entri , dik! :)
    have a good day.

    ReplyDelete
  51. acan capik = kamikato mikanokime

    ish, pelik sgt bunyinya...

    ReplyDelete
  52. DAK WAN - TEKAME MEIKATO HEHEHE

    ReplyDelete
  53. "Kazishikiku Jirikazikataki"
    nama aku persis samurai prolifik zaman feudal jepun.

    ReplyDelete
  54. cik epal, klu busy jgn ckp busy kat blog, buat diam je, org xkan pasan punye. dlu pernah ckp, lepas tu.... huuu tangok la jaci camne nanti

    ReplyDelete
  55. name ku berbunyi..rindorikarinrinkate zikameki..adeih, pelik btul bunyi nye..=)

    ReplyDelete
  56. mason! cik epal pun peminat baby mason ke? haha XD

    ReplyDelete
  57. cheno : mirikutomo.
    comel kot. ehee.

    ReplyDelete
  58. akuzaty = kamedozikachifu..

    haha..
    ape maksod nye cik epal?=p

    ReplyDelete
  59. iena eliena

    =

    kikutoka kutakitoka

    haha bebelit lidah akak nk sebut nama sndri

    ReplyDelete
  60. first time bce tilik nme dlm bhasa jepun..

    ReplyDelete
  61. adoi,.
    burok ahh nama kita cik epal
    keqetu..

    ReplyDelete
  62. ngahha...
    ape kes dak gemok pink men hujan??
    haiyoo.. :P

    ReplyDelete
  63. nama i plak 'kashikikuka' hahahha mcm kaki ku kaki mu jua.. hahah

    ReplyDelete
  64. cik epal..
    kang nme kite jd bunyi cam ni la..
    tukutataka..
    aiyooo...
    sgt weird la...
    betol ke ajaran cik epal ni?????

    ReplyDelete
  65. hieyp cik epal..udah2 ler tu tidor nyer..ni nk gtaw cik epal,i curi kawan budak gomok pink u tu kat emo.huhiho..hek3

    ReplyDelete
  66. ni mengarut la cik epal.aku blaja bahasa jepun 2 tahun sensei aku tak pernah ajar cenggini.haha.

    Ni yang betul
    mcm nama aku : Nurul Iznie
    dlm jepun: Nururu Izunie

    nak yang betul2,pi cari kat app FB.Your Japanese Name.Yang tu betul,tak tipu.

    ReplyDelete
  67. hahaha....best main la
    nanged u. Nang this to see nuffnangers featured in the Star…. tq

    ReplyDelete
  68. haliza = rikatakizika.
    cis. ada plak perkataan katak kat tengah2 tu.
    sadis. sadis. haha

    ReplyDelete