Sunday, January 3, 2010

kenapa perlu menggunakan artis artis cantik yang memang sedia cantik untuk lariskan produk??










ini adalah antara artis artis cantik yang memang sedia dah cantik.....muka putih gebus mulus..bak halus sutera...badan mantap slim shaddy gorgeous gorgeous....


nak cakap pasal iklan...iklan kat tv pon sama dengan je la...cuba tengok iklan pemutihan muka...produk untuk mata bersinar...iklan pelansingan badan...



yang lansingkan badan tu...alah...artis yang di buat testimional tu pon dah memang la cantik..lepas beranak dapat offer jadi duta...terus slim shaddy...sebab apa...sebab ARTIS...baru la buat betul betul testimional tu...(betul ke aku eja testimional tu??) lagi pon bukan gemok mana pon artis artis tu...boleh je kalau nak kurus kalau work out betul betul...







cuba ambik budak budak ni jadi duta....haa..serious memang orang percaya gila dan lagi laku lah tempat pelansingan badan tu....aku suka yang pakai benda hitam paling kiri...perut boleh buat punch bag tuuu...goreng pon sodapppp.....sangat cute kan budak budak ni???




aku cabar la tempat tempat pelansingan badan yang ada dekat Malaysia ni especially...try ambil enot, syani or adibah noor jadi duta korang...kalau mereka boleh slim dengan tempat dan produk yang kau guna pakai tu...tu baru la dikatakan BERKESAN and TOTALLY PROVEN..ini ambil artis yang dah sedia terang terang kalau jaga makan...pergi buat poco poco ke hape boleh kurus kalau rajin....memang lerrrr....





untuk produk bagi muka cantik pula...ambil la orang yang dah sedia jerawat berbijik bijan tu jadi duta...dan boleh buat BEFORE and AFTER betul betul...ini ambil duta yang memang dah sedia cantik..kulit tak de masalah...memang la....dah artis tu memang dah cantik...kau suruh dia buat iklan bedak sejuk cap minah junjung pon...confirm orang beli...walaupun tak ada hasil.. cuma pakai bedak sejuk tu untuk nampak macam tepung gomak la malam malam buta....guna artis cantik yang sedia dah cantik?? biasa la...muka kena marketttttt....kalau tak market macam mana produk nak laris...strategy marketing...





p/s: ada kawan aku guna GARDENIA ke hape jadah tah nama produk tu...konon nak feeling feeling fasha sandha...sekali hambekkk..muka jadi macam pasha senduk!




p/s/s: si muncit sebok mintak share sebab aku meng eksploitasi gambar dia dulu...ala..tu dulu....lepastu sebok suruh share share ....perlu ke aku bagi percent?? aku yang berpeluh ketiak nak taip mulut herot berot kumat kamit depan laptop..dia sesedap je nak mintak percent.....kau pergi la buat blog sendiri..tapi jangan eksploitasikan gambar aku pulak la muncit...wakakaka....tahu muncit aku mengumpat dia dekat sini...mampus aku...hohh....

90 comments:

  1. cik adik comei. meh nengok custom made hijabs!

    http://youmightwantthis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. sapa cakap tak ada orang gemuk d guna lam iklan.....kan kalo produk pelansingan tu ada before and after....orang gemuk kan before...hehehe

    ReplyDelete
  3. jika anda tnya saya,saya hanya mampu diam.. :D
    artis sebagai pelaris kot? :D

    ReplyDelete
  4. kang pusat pelangsingan tu tutup kedai pulak kerna kos untuk org2 yang montok tu makan modal...:P *macamkan aku ni kurus sangat*..try mai amik aku tengok..wakakakaka....nak gak!!

    ReplyDelete
  5. lah mesti aaa dh artis tue sanggup !

    ReplyDelete
  6. kl bkak paper metro, tgk iklan jus matte 5 dr rozmey yg ada 3 model gorges kt blkg die tu.dr rozmey tu xde la hensem mn pon.tp kuasa model cantik2 dy buat produk die hot abes

    ReplyDelete
  7. kalau nk bt testimoni untuk kulit jerawat, sila amik aku..
    T_T

    ReplyDelete
  8. salam....org taiping mai lawat

    ReplyDelete
  9. setuju 200 %

    btol2,klu x pon,die ambil lah kite ni jd duta

    ahaks

    ReplyDelete
  10. cube dieorg ambik cik epal
    mesti laku punye produk

    ReplyDelete
  11. hi..
    ur article is great..
    i also think that u are right..
    why must they use pretty artists to promote their product?
    im new in this blog town..
    can i be ur friend?
    please add me..
    thank you 4 reading my message..
    bye.

    ReplyDelete
  12. pakai spender pun dah tak nampak tut..

    ReplyDelete
  13. haa betol2. tak challnging lgsung iklan tuh, amek org2 yg da cntikk molekk.


    *bru nk kmen stelah lme mnyepi hehe*

    ReplyDelete
  14. ntahla..mmg strategi diorg kot..hehe
    plus diorg nk juruckp yg cantik2 tu agknye.

    tp kalau produk tu xkna utk kita sama je kn.de kesan..hehe.

    ReplyDelete
  15. hahahaha. bukan Gardenia lah Cik Epal, Garnier :)

    p/s : tak perlu bagi muncit. kalau dia minta gak bagi seringgit je. 1 iklan kan dapat rm0.25 sen je. Kalau ada 4 gambar dia cukuplah RM 1.

    ReplyDelete
  16. nak bg org tgk iklan kene lah gune org cntek kut. hehe...

    ReplyDelete
  17. ahah. mmg! setuju sgt laa..
    org da cantik en. tayah pkai produk tue pon mmg cantik jgak ;p

    ReplyDelete
  18. Salam.. Totally agreed with your entry! Produk nih sume nk attract customers je. Hasilnye tak pasti un lg. Hehe btw, comelnya gambar budak2 tembam tu.

    ReplyDelete
  19. btl tu..klu nk slim melim kn org..knp x soh yg badan chubby2 tu jd model..wat la dorg jd slim melim cntik molek

    ReplyDelete
  20. good idea!!boley jadik wartawan cik epal nih..hehe. peli jugak sebab xder lagi produk2 kat malaysia yg nak ambik duta org yg kurg cantik.. kalo diaorg ambik mesti laku punye..

    ReplyDelete
  21. ambik aku je. korang nak aku jadi model weight gain bolehla. pastikan pagi beger 30 biji, aiskrim 8kon, ayam golek 4 ekor. Tengahari ngan dinner gandakan 4 kali. sure aku model berjaya. hehe.

    ReplyDelete
  22. yesszaa! saya sokong anda! cuba try amik artis2 yg mmg ada masalah berat badan ke muka ke kan. br kita percaya yg product tu berhasil! huhu.. salam kenal2!

    -diana-

    ReplyDelete
  23. fasha sandha dulu pp dia x licin laa..cuba u tgok SH3..

    ReplyDelete
  24. assalammualaikum cik epal

    lain kali guna cik epal jadi duta produk pun elok gak

    ReplyDelete
  25. btol2,.

    amekla aku ni ke,.
    yg mmg jrawat bnyk,.

    ReplyDelete
  26. testimonial lor cik epal..hehe... :P
    err..setuju dgn entry ni... :)

    ReplyDelete
  27. mana ziana zain?

    ha ha ha ha

    mst la

    exploitation namenya tu

    ReplyDelete
  28. sgt setuju!!
    kenape dy msti gune dynas mmg yg da sedie puteh ntok safi balkis?
    nape xtry gune nurul[ajai] 2 ke..dayang nurfaezah 2 ke..ayu oiam 2 ke..

    then ntok yg kuroskn bdn uh..
    semue mmg da sedie kuros..kembang kecik pon cam xde efek!

    ReplyDelete
  29. btul tu cik epal!jgn terpengaruh dgn iklan tue.model2 tue dh sememangnya chantek..

    ReplyDelete
  30. xyah bgi,
    surh die buat blog sndiri..

    psal duta tue aku sokong kau cik epal
    aku pon da pnah pikr psal nie

    sibook crik yg dh slim+lawa
    cube crik yg muke biase2 pastu gune produk diorg trus jdik lawa giler

    sure2 la org beli...

    ReplyDelete
  31. padahal orang tu tak guna pape pun kan :)

    ReplyDelete
  32. ameklah aku ni tok iklan kurus

    ReplyDelete
  33. Si muncit tu nak lagi dgn u tu... hehehe

    ReplyDelete
  34. yang besar2 tu..
    nk termuntah den tengok

    ReplyDelete
  35. 2la kan..tah hapa2 gna org yg dah sedia cntik n slim jd duta..aku pun join tepengaruh gk..

    jgn bagi sikit pun percent kt dy!!pnt ow nk mengarang!!

    ReplyDelete
  36. ...baik punyer picture scha tu...
    ...lubang hidung terserlah...

    ...dorg guna artis ni, mcm la org luar taktahu, yg dorg tu mmg dah cantik b4 dorg pakai benda2 alah tu kan...ngerrr


    ...klik nestle...=p

    ReplyDelete
  37. hehe perlu sbb baru org nk tgk iklan tu kot hahaha

    ReplyDelete
  38. ku kembali berblog stelah lama bercuti!

    cik epal nanti ley la masuk jd model gak
    da glamer da ni

    ReplyDelete
  39. gambar yg 1st tu siapa ya?saya ni kurang kenal skit artis2 ni

    Great Teacher Onizuka

    ReplyDelete
  40. betol2.. cube la kalo muke sy yg brejerawat ni jadi model garnier gerenti tak laku punye..hahaha

    ReplyDelete
  41. uit.. testimonial kalau tak silap..
    akar dia testimoni..
    testimional?? err.. tatau wujud ke tak word tu..

    ReplyDelete
  42. thumbs up untuk cik epal!!!
    cj pun wonder napa la satu produk untuk lelaki nmpak macho amik cj yg da sedia macho ni jd duta diorg....
    hahaha!!!

    ReplyDelete
  43. Haha, betul tu. Kalau iklan produk kecantikan, mesti artis cantik yang jadi duta. T_____T Kesian artis tak cantik. Haha.

    ReplyDelete
  44. btol pe ko ckp. pe kate kalo ko bgtau kt manager produk2 tuh. hehe...

    da click drumstick dan dell..amik la,ikhlas dr ku yg gemok dan berjerawat. haha

    ReplyDelete
  45. ah,yg pasal ,muncit tu. ko jgn la nk lembutkan ati ko bg kt die. sia2 weh,sia2...wt bodo jerk. tu la,sape suruh tinggalkan ko, kan dah..haha

    ReplyDelete
  46. huhu..cik epal..london weight management tu kan ade..hek2...

    ReplyDelete
  47. biasalah tu..mmg kene cr yang cantik..dah lumrah dunia...

    ReplyDelete
  48. arghh..x boleh nk copy gambar my lisa...kejam punye tuan rumah..huhuuu

    ReplyDelete
  49. lawak la bahasa cik epal. garnier jadi gardenia, testimoni jadi testimional. huhu

    ReplyDelete
  50. btol3..setuju:) neway chanteknya lisa..damn gorgeous!

    ReplyDelete
  51. ish3... sungguh cute mereka2 itu untk dijadikan role model biggest losser...

    klau dh mmg sedia cantik..,
    xyh pkai pape pon ok...

    artis 2 aset spya org bminat ngan produk 2 je.. they ol mmg dh sedia cntik..

    ReplyDelete
  52. artis badan besar mahal kot.tuh yg terpakse amik kurus tuh

    ReplyDelete
  53. a'ah kan pesal amik org yg sedia cantik..cuba amik akak ni ke..sure laris produk2 tu kan..muahahahaha...ye ar kalo jadikan akak cantik..sure kawan2, sedara mara, org kampung pasti akan beli produk tu...siap bagi kat gelfren lagi...

    ReplyDelete
  54. i xleh bayangkan kalo u jg cm pompuan gemuk tu..cam logo tyr michelin je

    ReplyDelete
  55. ada jugak pusat pelangsingan yg amek fara fauzana jd duta. time dalam gambar before after tu nampak la kurus sket drumstick dia tu. tapi bila tengok dalam tv takdela kecik pon. apekah? diorang main silap mate eh?

    ReplyDelete
  56. gemar kot tgk artis2 lawa ni
    tak gitu cik epal?
    hehe =)))

    ReplyDelete
  57. gardenia tu bukan roti ke? kekkee

    ReplyDelete
  58. ahaha... topik yg mantap la cik epal.......

    ReplyDelete
  59. ha ha ha. xleh blah btul lah pic org GEM tu..tapi x elok dijadikan bahan pulak kan? haih. insap2.

    ps : aku benci fushia sondroh tu! :P

    ReplyDelete
  60. cantiknye lisaaaaa~
    i nak jadi cantek cam dieee! Produk ape la die pakai sampai muka jadi gebu macam tuuuuu~

    * tengok, orang akan sangat senang terpengaruh *

    ReplyDelete
  61. hehe.. ntah le kan, meh cuba bik muka akak yg korok ni wat model ekeke

    ReplyDelete
  62. fuyooohh.. gamboo.. menaikkan nafsu makan;)

    ReplyDelete
  63. aku suke entry ni,mmg btol ape yg cik ni ckp.setuju 100%..!!

    ReplyDelete
  64. hahha gardenia sungguh enak di mkn begitu saja! hahaha makin mkn makin bulat! hahah

    Garnier la cik adik manis.. hehe

    jgn bg ape2 ke incik muncit mu itu.. hehehe *bagi kt i boley!*

    ReplyDelete
  65. bese r tuh..
    artis kn..
    nk ke bg org yg kerepot kedut gemok jd model..
    kompem org xbeli kn..
    heh

    ReplyDelete
  66. hye2..
    nice blog..
    lykeit:p
    nway,entry yg sgt lwak..
    haha

    ReplyDelete
  67. haha.
    garnier la. :)
    aku pakai GARNIER jugak.and so far kulit aku okay. :)

    p/s : klau syanie tu bleh kurus,mmg aku beli produk tu. ;)

    ReplyDelete
  68. lom tentu lg artis yg jd duta tu,pakai barang yg di promote :P

    ReplyDelete
  69. erk link apa yg dimaksudkan?
    link apa yg sy buang?
    link blog ada kat bloglist sy semua

    ReplyDelete
  70. alaa, kadang-kadang tu tak laris jugak. hehe :D

    ReplyDelete
  71. aah ah eahh..tak terfikir lak..bagus entry ni :D gud idea cute gurl~~

    ReplyDelete
  72. oh pasal muncit tu kan..blanje makan sudah...hahahhahahahahaaha

    ReplyDelete
  73. ur entry does makes sense cik epal. 2 thumbs up!

    btw, have u ever heard about the Hannah Talent contest? It's an on9 modeling agency n they are not only focus on pretty girls mcm artis. kira perempuan rendah berat 60kg kulit hitam kicap manis mcm I ni pun masih ada peluang utk menjadi model HAHAHA ;p

    jum masukkkkk :)

    ReplyDelete
  74. kalo amik awek2 gamba last tu sure laku, ahaks.

    cik epal nak jadik duta produk jugak ke?

    ReplyDelete
  75. ye sy pun sokong 100% amik org dah sedia lawa.....

    ReplyDelete
  76. cikepal!
    hehe
    testimonial laaa...
    testimoni!
    aper aaa..
    =)

    ReplyDelete
  77. haha..lawak gila yg bawah tue..

    ReplyDelete
  78. iklan tu kan duit.kang larik plak kalo amik model2 yang tak cun.hehehe

    Nuffnang Friso Gold Family Day Out

    ReplyDelete
  79. GARNIER LAAA hahaha gardinia tu roti

    ReplyDelete
  80. gila..
    comey lisa.
    hehe..
    napa laa gemok sngattttt

    ReplyDelete
  81. yup mmg betol la cik epal...bru terfikir..nape tak amik je yg dh sedia gemuk tu untuk wat bahan...ni duk amik yg dh kurus...
    yeyoo oo je iklan kn?

    ReplyDelete