Saturday, January 9, 2010

kalau nak berzina..berzina betul betul...

aku tiba tiba teringat apa ustaz arab aku cakap dulu..sebab masuk kelas dia...best..sebab dia suka bercerita...sebab masuk kelas arab ni usually memang sangat mengantuk...hahaha..tapi kalau datang kelas ni...aku semangat terlebih...sebab dapat ustaz best =)



tapi ustaz aku ni dia sound direct aje...ada benda yang dia cakap..sampai laa nii melekat lagi dalam kepala otak aku..









@ kalau nak jadi artis...jadi artis betul betul...


dah alang alang jadi artis tuu...jadilah glamour terus macam dato' siti nurhaliza tu haaa....bagi satu dunia kenal...senang...nak mengaku anak murid nanti pon tak ada la nak malu sangat....ini tak...jadi artis macam mee maggi tomyam je..sekejap tenggelam..sekejap timbul....kalau tahu la tu anak murid...macam malu je nak mengaku....



-frankly speaking..aku kurang berkenan dengan tudung ini...aku rasa kalau dato' siti nurhaliza...bertudung litup....mesti lagi cantik dan sweet =)




@ kalau nak mencuri...mencuri betul betul....



kadang kadang kasihan dengan budak budak kena tangkap polis sebab curi pistol air mainan...abang abang yang curik gula sekampit...dah alang alang nak curi tu...pergi curi bank..songlap lapanpulohlapan juta sekali angkat la baiii....ini masuk paper sebab curi choki choki doploh sen dekat kedai pak mat tempe....LOL..padahal dosa sama je...kalau masuk penjara...kau curik benda besar ke ..kecik ke..godang ke...sama je meringkuk mencangkung dalam penjara jugak...kalau kau masuk penjara sebab curik lapanpuloh lapan juta billon millon...kan puas hati tu...bangga pon banngaa...popular pulak tu...sebab muka kena tayang front page dekat depan newspaper...tak bangga ke??? (walaupun muka akan di censored)


kalau orang tanya...

kau masuk penjara kenapa?? "aku curi pistol mainan.."

tidak ke malu statement macam tu?? cuba kau expert sikit la...orang tanya..kau masuk penjara kenapa?? "aku songlap duit bank lapanpulohpalan juta billion wooooooo......jangan main main..tapi aku hairan...macam mana la boleh kantoi pulak ni...."


tak ke bangga jawab macam tu dapat curi duit yang banyak gila??? tapi kantoi tu..nasib kau lah...dah siapa suruh kau cari nahas buat jahattt...hehh...






@ kalau nak berzina..berzina betul betul...


maksudnya....kalau dah alang alang nak berzina tu...pergi la berzina dekat hotel mahal mahal sikit...ini berzina dekat semak samun..,dekat tasik dok raba raba...lepas tu kantoi dengan jais....tak ke dosa dia sama dengan je tuuu....lagi satu kantoi dekat hotel murah murah...lepas dah kantoi...mulaaa jawab.. "kami ringan ringan aje...mana ada adegan berat berat.." nak berzina tu biar hotel 7 8 bintang la...kalau kena tangkap pon puas hatiiii....apa barang kena tangkap dekat taman taman tasik tu.....dosa sama je....






bukan nak suruh jadi artis..bukan nak suruh mencuri..bukan nak suruh berzina..but moral of the story..kalau nak buat sesuatu tu...buat biar bersungguh sungguh...alang alang asyik kena kutuk je...biar kena kutuk kaw kaw punya.....itu baru di namakan..makan kutukan bersungguh sungguh....nak buat jahat...buat jahat betul betul...nak buat baik...buat baik betul betul...jangan sekerat sekerat...jangan ingat muka suci tu semua baik laaa....dan jangan cepat terlampau judge orang melalui outside apperance...kenal pon tidak...dah memandai assume macam macam....hehhh....kenal dulu luar dalam baru tahu...dah kata... "tak kenal maka tak cinta" kannnnnnn~

93 comments:

  1. yes. dont judge a book by its cover..

    ReplyDelete
  2. kf pun hepi sbb kwn kf dh pki tudung skrg nie..!

    ReplyDelete
  3. best tu klau dpt ustaz cam tu

    ReplyDelete
  4. alang-alang dah masuk blog ni..baik komen....
    =P

    dell, nippon 4 u

    ReplyDelete
  5. hehe..
    ak ingat ko nk suruh berzina ke apa.
    ak dulu masa nk pnteng, masuk tido bawah katil, dalam loker,

    bersungguh2 x ak?


    betul2 ak benci betul2 tngok kapel2 dok wat onar depan2

    ReplyDelete
  6. aku tmbh satu point ag. kalau nak blogging, blogging betul-betul. biar dpt duit beribu-ribu. ya tak? hehe ;p

    ReplyDelete
  7. klik2 dell ngan milo
    ada hati gak nak jd artis
    tpi npk gayanye diriku x ada ciri2 artis

    rsnye kalo msok raja lawak ok kot...kahhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  8. ahha.
    pandai gi ceramah ek?
    hehe.
    bez.
    dan tepat.
    ;D

    ReplyDelete
  9. haha.xleh blah.. kalo nak paw balak pon kasi kaw2 punye.pe barang minta coklat bunge.minta le ferrari ke porche kan.

    ReplyDelete
  10. wow..entry menarik..haha..

    kalo nak cari keje..cari keje btol2..nie asyik maen facebook je..
    aku le tue..hahaha

    ReplyDelete
  11. yup...
    alang2 menyeluk pekasam..
    biar sampai salut satu badan..
    wakaka~

    ReplyDelete
  12. hehe, teringin la nak kenal budak nih. huhu

    ReplyDelete
  13. haha!! rasa nak jumpa ustaz itu le. sindiran yang begitu mendalam sekali.

    ReplyDelete
  14. btul btul btul.

    *tp tang tudung siti tu mg xleh blah. mcm pusiket dol pakai hoodies je. hahahaha

    ReplyDelete
  15. aduhh cik epal.

    ustaz kamu memang sentappp! hehe.
    tp, memang btul pn dia cakap tu.

    ReplyDelete
  16. bisa btuil ayat cik epal kalu marah yer
    dalam bnyak2 tu ct juga kene puji
    minat ct yer

    ReplyDelete
  17. dosa kan ada kecil ada besar haaha

    ReplyDelete
  18. betul2..
    perlu bersungguh2 dlm buat keje

    :)

    ReplyDelete
  19. Salam.

    yerp,pepun buat betul3, setakat ala kado, sikit2 tak berbaloi. *sigh;p

    ReplyDelete
  20. haha,,,btul3...ini mencuri benda murah..x best langsung..ari tu b4 sy smbung blajar,ader cust kat pasaraya kena tangkap sbb curi pewangi kereta...nangis2 kakak bdk tu dtg mntk maap adik dia buat bodo jer..

    ReplyDelete
  21. aku dgn bersungguh2 baca crita cik epal ni...huhuhu

    ReplyDelete
  22. wah.. kira cam nasihat yang membina ni... hahaha..

    ReplyDelete
  23. erm, klu nk kentut, kentut la kuat2 ye Cik Epal lepas nih...drp terpakse sekat2 angin keluar, baik kasi lepas jer sume...kn puas ati...amacam? setuju? hehe

    ReplyDelete
  24. betul betul betul...(spt upin dan ipen)

    ReplyDelete
  25. terbaek ar.....kalau nak jadi blogger kite kene blogging betui2 :p...kaw kaw punya

    ReplyDelete
  26. bagus betul ustaz tuh...mngkin dia dah geram kot hehe...mmg faham aper yg cuba disampaikan oleh ustaz tuh aper perpun mencurik,berzina,amik rasuah ke...buat betul2 ke atau tak...dosa tetap sama

    ReplyDelete
  27. eehee, nice entri.
    :)
    tersenyum kot akak baca, hahahhh.

    ReplyDelete
  28. akum ,yang
    jangan buat kenyataan macam tu yang
    kalau di hotel ada banyak hukum nya
    1. membelanjakan duit dijalan haram ( sewa hotel}
    2.berzina
    ....................................
    kita orang islam disuruh melarang yang nampak ,nyata yang sembunyi urusan allah ( jais jangan kacau hotel tau}

    ReplyDelete
  29. haha~
    bernas betul cik epal~
    mmg kena bersungguh2~

    baru berbaloi-baloi ;p

    ReplyDelete
  30. kalau nk komen biar komen betul2...

    kalau nak makan.. makan betul2.. jgn makan xbetul... tercekik sape yg susah... sian rezeki korag xhabis dijamah

    kalau nak beranak... biar la beranak betul2... bukan berbuang anak pulak...

    ape bro merapu nie ek

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  31. Ringan-ringan = meraba-raba tak sama dengan berzina. Itu mendekati zina [dan Allah berfirman, jangan kamu mendekati zina].
    Hukuman pun lain.
    Mungkin maksud cik epal lebih merujuk kepada projek-projek penambahan penduduk haram di tepi2 semak/tasik (yang tak pasal2 fameskan si contractor dekat internet!) yang memang lah sama kezinaan-nya dengan projek milion2dollarman dekat hotel besar berbintang-bintang. Cuma bezanya, hotel bintang2besar [mungkin]TAK ADA serbuan (kalau serbu pun mungkin boleh lepas lagi), kecuali hotel yang sorang pemimpin MCA pergi tuh jer ada cctv (kot).

    [pause]
    Nak betul kan sikit jer. Bab lain tak nak sentuh. Anyway, blog cik epal ni pun unedited kan :)

    Balik pada pengisian entri nih.
    Yup, buat kerja sungguh2.
    Cari rezeki macam nak hidup selama-lamanya, dan dalam masa yang sama beribadah macam esok lusa jer kita nak mati!
    betul kan :)

    ReplyDelete
  32. ranum...kt hotel dorang x mampu kut..hotel 3 bntang pn kt rm100 gak..line x clear hotel murah ni..kalo 5 star baru clear..tp mahal la..jom...haha

    ReplyDelete
  33. btul ape yg anda tulis tu..saye setuju...

    ReplyDelete
  34. cik epal!!

    ade ea hotel 7,8 bintang.aku slalu dgr 5stars je plg grand.hehe~ :P

    peace2!aku dtg click ads ko ye.. ;)

    ReplyDelete
  35. first of all,sudi2 la jadi follower saye:P,second things,betul2!de lak wat kt semak la,lorong gelap la,pe la..kalau tau xder wit,xyah la nk wat yg bukn2,bek carik wit wat mkn!dari wat maksiat!hahah..adioooss..~!

    ReplyDelete
  36. hakhakhak...hye cik epal..nice posting..ectually kite newest dlm blogger ni...sgt2 setuju dgn pemakaian tudung ct..sgtla x seswaiii..pkai tdung cm kite lgi cute kan? ahaks....nice 2 know ya =)

    ReplyDelete
  37. Owhh!!aku pun betul2 nak kim salam ngan ustaz tue..
    aku sungguh2 nie
    kim salam sayang berjuta2 lemon okeh..hehehe

    ReplyDelete
  38. haha..

    betol22..

    kalau da alang tu.. wat la betol22..
    dosa same je

    ReplyDelete
  39. Salam Cik Epal,
    Tajuk suspend je..
    Dayah pun x suka tudung tok ti tu
    Kita doa2 lah dia bertudung lengkap mengikut sunnah, Amin.

    ReplyDelete
  40. nama pun nak zina. buat ape nak habiskan duet. lain la nak bawa bini berat2. boleh la tempat high class sikit, biar habis duet lapanpulohlapan juta tu pun takpe. sayang bini. mahaha

    ReplyDelete
  41. akak pun suka ustaz akak dulu suka bercerita lepas tu kaitkan dengan isu semasa betul berhasill bagi ilmu kan... ^^

    ReplyDelete
  42. hahaha, memang terbaik la ustaz nihh ;)

    ReplyDelete
  43. We ke ke.. apelah.. kalau berani nak berzina betul2.. jumpa mak bapak dia pastu mintak izin tido sama leh tak..? baru betol2...

    ReplyDelete
  44. hyep dear.
    totally agree wif u.
    :))
    klu nk wat jht,better wat betul2 kn.
    x yah nk nyorok2 @ suam2 kuku jer.
    but mslhnyer rmi yg judge org dr apperance,x tgk isi hati dlmn.
    main tuduh jer.
    just nk share2 opnion.
    daaa

    ReplyDelete
  45. minat siti

    kalau nak minat biar minat betul2

    hehe

    ReplyDelete
  46. ada ke org masuk hotel sekadar ringan2 ajer. /??
    hehehehhe....

    nak beromen kat hotel 6 7 bntang x cukup duit...hhahahha tu yg dorang romen tepi semak :)

    ReplyDelete
  47. hahaha...suka & setuju sangat2 dgn u cik epal...
    alang2 nak buat ape2 pun kena bersungguh...kalau sekerat jln & ala2 suam kuku..baik tak payah.

    p/s: i pun tk suka tudung tu....

    ReplyDelete
  48. hehehehehe...
    betul3...
    ape brg an kne tgkp khalwat kt taman @ tasik..hahaha:)

    ReplyDelete
  49. sama la.. (mereujuk gmbar siti) nak pakai tudung, pakai la tudung betul betul. Apa barang pakai tudung macam tak jumpa pin/brooch padahal duit berkoyan koyan. sama je dapat dosa ngn orang tak bertudung.. hua hua hua hua

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum, salam perkenalan, moga berkekalan...

    Haah kan, alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Mcm tok Siti, alang2 nyanyi, nyanyi betul2 smpai sume orang kenal. Dan utk Tok Ti gak, alang2 nak pakai tudung pakai btul2, tutup habis, manisnya lagi terserlah..kan. Orang pun berhentilah mengata.

    ReplyDelete
  51. duit nk byr hotel 7-8 bintang tu nk save buat byr dnda kalo kene tgkap jais la kot..sbb tu wt projek kt semak je kn~ XD

    ReplyDelete
  52. la tudung ker siti pakai tu cam tangguk ikan ajer

    ReplyDelete
  53. banyak kadang2 benda kitadapat dr sekolah..kadang2 ade yang betul..kadang2 xde yang betul..hehhehehe....xpahamlah cik epal kita..nanti kt posting ngajo lain plak...

    ReplyDelete
  54. betul3 kata cik epal..
    kiz setuju...
    maka kami sedang berchenta betul-betul nih..

    ReplyDelete
  55. uitsss...bgus gak tu..lau nk bzina, bzina betol2..hahahaha

    ReplyDelete
  56. a'ah tu rr pasal. NGEEE. kalu nak berzina. berzina betul2. apakah ? lalalalallalala.

    ReplyDelete
  57. fuh cik epal..panas tul entry nie..paling syok part berzina betul2 tu..tepat pun..kat semak samun wat per..byk lagi tempat syok..

    ReplyDelete
  58. aku x setuju la,org sepatutnya buat baik je betul2,buat jahat jgn sekali...ne x adeke mengalakkan org buat jahat betul2..ish2..lain 2 hukum die..mane same..perumpamaan die cam ko kene wap api nerake ngn kene terjun trus lam nerake..mane same kedua2 tu..kan lae bek ko ltak headline klau nk sembahyang,sembahyang betul2,kusyuk betol2,tajwid bace betol2,5 waktu betol2 setiap hari..kan lae berfaedah 999xkaliganda..bak kate eklan tv lae berbaloi-baloi lah huhu :)

    ReplyDelete
  59. provokatif.

    tapi aku setuju dengan pendekatan ini.

    sbb ramai sgt yg suka main2 skang neh. sampaikan semua benda dia nak buat main. termasuklah perihal agama.

    dan termasuklah aku jua.

    ReplyDelete
  60. Kalau buat jahat buat ngan bersungguh2 lagi banyak dosa dia, bnyk lagi hukuman dia..

    Tapi kalau buat baik buat ngan brsungguh2, pahala dpat bnyk, hasil pn berlipat kali ganda.. Kan cik epal? ;)

    ReplyDelete
  61. Hahaha sokong-sokong , nak wat jahat biar dashat-dashat .

    ReplyDelete
  62. aLang2 menyeluk pekasam .. biar sampai ke pangkal lengan!.. x gituw.. heh3x..

    ReplyDelete
  63. hahaha....betul2...sy sokong...kekeke

    ReplyDelete
  64. best... best...
    lagi2 tyme part zina tu....
    kna fikir ni in da future...
    he3

    ReplyDelete
  65. yeah
    stuju cik epal

    blaja
    blajar btol3

    ReplyDelete
  66. hrmmm makan dalam stetmen2 ustat kamu nieh....!

    ReplyDelete
  67. hahaha...
    lawak giler baca en3 neh..;p

    ReplyDelete
  68. hoho... kalo sy ada power... tajuk ni saya edit jadi cmni... "kalau nak berzina... jangan hidup atas bumi Allah... jgn pakai tubuh badan yg Allah bagi pinjam... jgn guna nyawa yg Allah bagi..." :)

    p/s : takut baca tajuk awk nih...

    ReplyDelete
  69. hahaha, kena gak mesej cik epal ni pada datuk ct tu, kalau nak bertudung, bertudung betul2, jangan nak nampak jambul sana sini, tettttt, hahaha, sah nnti peminat ct serbu i pasni, hehehe. :P

    ReplyDelete
  70. btol2 setuju
    kalau nk promote tempe biar betul2 cik epal lenkali letak menu2 tempe dgn gambo skali ekk wakaka

    ReplyDelete
  71. cik epal:D
    yeays, i love this post~!
    betul betul betul.
    kengkadang manusia neh dorang ingat dgn wat benda yg tampak kecik maka kecik jugak dosanya,
    padahal semuanya sama sahaja.
    ringan2 ke, berat2 ke.
    haa. but then sayangilah maruah diri anda:)

    ReplyDelete
  72. entri pasal "kalau nak berzina..berzina betul betul..." ni satu perlian lah kawan kawan...

    Memang la wat jahat tu jangan sekali. Pernah baca tak? pasal kalau nak buat maksiat, buat lah. Tapi jangan di bumi ALLAH. Jangan bagi ALLAH nampak. Jangan gunakan nikmat ALLAH, jangan etc....

    Perli lah jugak tu..

    bukan cik epal suh buat dosa.. sendri mau ingat la.. orang dah besar panjang. tau dosa pahala. nak kene bagitau lagi ke??

    ReplyDelete
  73. agree!
    orang yang selalu judge orang melalui appearance is stupid. kita tak tahu hati orang. pakai tudung tak semestinya virgin lagi. pakai handbag GUESS tak semestinya anak orang kaya.

    we should get to know the person first.inside and out.

    ReplyDelete
  74. jangan buat dosa. kita ada agama

    ReplyDelete
  75. yes setuju dengan cik epal. nak buat sesuatu benda biar bersungguh-sungguh :D

    ReplyDelete