Saturday, January 9, 2010

kalau nak berzina..berzina betul betul...

aku tiba tiba teringat apa ustaz arab aku cakap dulu..sebab masuk kelas dia...best..sebab dia suka bercerita...sebab masuk kelas arab ni usually memang sangat mengantuk...hahaha..tapi kalau datang kelas ni...aku semangat terlebih...sebab dapat ustaz best =)



tapi ustaz aku ni dia sound direct aje...ada benda yang dia cakap..sampai laa nii melekat lagi dalam kepala otak aku..









@ kalau nak jadi artis...jadi artis betul betul...


dah alang alang jadi artis tuu...jadilah glamour terus macam dato' siti nurhaliza tu haaa....bagi satu dunia kenal...senang...nak mengaku anak murid nanti pon tak ada la nak malu sangat....ini tak...jadi artis macam mee maggi tomyam je..sekejap tenggelam..sekejap timbul....kalau tahu la tu anak murid...macam malu je nak mengaku....



-frankly speaking..aku kurang berkenan dengan tudung ini...aku rasa kalau dato' siti nurhaliza...bertudung litup....mesti lagi cantik dan sweet =)




@ kalau nak mencuri...mencuri betul betul....



kadang kadang kasihan dengan budak budak kena tangkap polis sebab curi pistol air mainan...abang abang yang curik gula sekampit...dah alang alang nak curi tu...pergi curi bank..songlap lapanpulohlapan juta sekali angkat la baiii....ini masuk paper sebab curi choki choki doploh sen dekat kedai pak mat tempe....LOL..padahal dosa sama je...kalau masuk penjara...kau curik benda besar ke ..kecik ke..godang ke...sama je meringkuk mencangkung dalam penjara jugak...kalau kau masuk penjara sebab curik lapanpuloh lapan juta billon millon...kan puas hati tu...bangga pon banngaa...popular pulak tu...sebab muka kena tayang front page dekat depan newspaper...tak bangga ke??? (walaupun muka akan di censored)


kalau orang tanya...

kau masuk penjara kenapa?? "aku curi pistol mainan.."

tidak ke malu statement macam tu?? cuba kau expert sikit la...orang tanya..kau masuk penjara kenapa?? "aku songlap duit bank lapanpulohpalan juta billion wooooooo......jangan main main..tapi aku hairan...macam mana la boleh kantoi pulak ni...."


tak ke bangga jawab macam tu dapat curi duit yang banyak gila??? tapi kantoi tu..nasib kau lah...dah siapa suruh kau cari nahas buat jahattt...hehh...






@ kalau nak berzina..berzina betul betul...


maksudnya....kalau dah alang alang nak berzina tu...pergi la berzina dekat hotel mahal mahal sikit...ini berzina dekat semak samun..,dekat tasik dok raba raba...lepas tu kantoi dengan jais....tak ke dosa dia sama dengan je tuuu....lagi satu kantoi dekat hotel murah murah...lepas dah kantoi...mulaaa jawab.. "kami ringan ringan aje...mana ada adegan berat berat.." nak berzina tu biar hotel 7 8 bintang la...kalau kena tangkap pon puas hatiiii....apa barang kena tangkap dekat taman taman tasik tu.....dosa sama je....






bukan nak suruh jadi artis..bukan nak suruh mencuri..bukan nak suruh berzina..but moral of the story..kalau nak buat sesuatu tu...buat biar bersungguh sungguh...alang alang asyik kena kutuk je...biar kena kutuk kaw kaw punya.....itu baru di namakan..makan kutukan bersungguh sungguh....nak buat jahat...buat jahat betul betul...nak buat baik...buat baik betul betul...jangan sekerat sekerat...jangan ingat muka suci tu semua baik laaa....dan jangan cepat terlampau judge orang melalui outside apperance...kenal pon tidak...dah memandai assume macam macam....hehhh....kenal dulu luar dalam baru tahu...dah kata... "tak kenal maka tak cinta" kannnnnnn~

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

93 comments:

Marya Hana . said...

yes. dont judge a book by its cover..

Mya Zulkifli said...

agreed much!!!

Uruchimaru @ kf said...

kf pun hepi sbb kwn kf dh pki tudung skrg nie..!

sophie said...

nice advice dr ustaz cik epal

ASSILA. said...

setuju ngan cik epal. (:

isha said...

best tu klau dpt ustaz cam tu

[z@ck] said...

alang-alang dah masuk blog ni..baik komen....
=P

dell, nippon 4 u

PinQib said...

hehe..
ak ingat ko nk suruh berzina ke apa.
ak dulu masa nk pnteng, masuk tido bawah katil, dalam loker,

bersungguh2 x ak?


betul2 ak benci betul2 tngok kapel2 dok wat onar depan2

otak ketat said...

aku tmbh satu point ag. kalau nak blogging, blogging betul-betul. biar dpt duit beribu-ribu. ya tak? hehe ;p

el said...

klik2 dell ngan milo
ada hati gak nak jd artis
tpi npk gayanye diriku x ada ciri2 artis

rsnye kalo msok raja lawak ok kot...kahhhhhhhhhhhhh

HIZAMI said...

ahha.
pandai gi ceramah ek?
hehe.
bez.
dan tepat.
;D

miss oren said...

betul3..aku suke entri ni

bellar0ssa said...

haha.xleh blah.. kalo nak paw balak pon kasi kaw2 punye.pe barang minta coklat bunge.minta le ferrari ke porche kan.

apek said...

wow..entry menarik..haha..

kalo nak cari keje..cari keje btol2..nie asyik maen facebook je..
aku le tue..hahaha

Faqihah Aziz said...

haha. bestlah post ni :)
i loike!

noor afzan said...

yup...
alang2 menyeluk pekasam..
biar sampai salut satu badan..
wakaka~

cik eykameow :) said...

hehe, teringin la nak kenal budak nih. huhu

Rashid said...

haha!! rasa nak jumpa ustaz itu le. sindiran yang begitu mendalam sekali.

akiss said...

btul btul btul.

*tp tang tudung siti tu mg xleh blah. mcm pusiket dol pakai hoodies je. hahahaha

ain fathihah said...

aduhh cik epal.

ustaz kamu memang sentappp! hehe.
tp, memang btul pn dia cakap tu.

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

yup sama

tudung ct takleh belahhh

ParlieWalla360 said...

Wah panas ayat2 tu...huhu...

sharksuke said...

bisa btuil ayat cik epal kalu marah yer
dalam bnyak2 tu ct juga kene puji
minat ct yer

naz said...

dosa kan ada kecil ada besar haaha

ahleng ariKen said...

menarik entri ni...

lea said...

betul2..
perlu bersungguh2 dlm buat keje

:)

arnamee said...

Salam.

yerp,pepun buat betul3, setakat ala kado, sikit2 tak berbaloi. *sigh;p

black_mel said...

haha,,,btul3...ini mencuri benda murah..x best langsung..ari tu b4 sy smbung blajar,ader cust kat pasaraya kena tangkap sbb curi pewangi kereta...nangis2 kakak bdk tu dtg mntk maap adik dia buat bodo jer..

Armyrule said...

aku dgn bersungguh2 baca crita cik epal ni...huhuhu

aemyLina™ said...

wah.. kira cam nasihat yang membina ni... hahaha..

hanismalik said...

erm, klu nk kentut, kentut la kuat2 ye Cik Epal lepas nih...drp terpakse sekat2 angin keluar, baik kasi lepas jer sume...kn puas ati...amacam? setuju? hehe

asmiedar , 20 said...

cik epal sihat??? how's life

Bungakopi said...

betul betul betul...(spt upin dan ipen)

YanTzYanTtiE said...

terbaek ar.....kalau nak jadi blogger kite kene blogging betui2 :p...kaw kaw punya

paksuu said...

bagus betul ustaz tuh...mngkin dia dah geram kot hehe...mmg faham aper yg cuba disampaikan oleh ustaz tuh aper perpun mencurik,berzina,amik rasuah ke...buat betul2 ke atau tak...dosa tetap sama

Nurul Harun said...

eehee, nice entri.
:)
tersenyum kot akak baca, hahahhh.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

akum ,yang
jangan buat kenyataan macam tu yang
kalau di hotel ada banyak hukum nya
1. membelanjakan duit dijalan haram ( sewa hotel}
2.berzina
....................................
kita orang islam disuruh melarang yang nampak ,nyata yang sembunyi urusan allah ( jais jangan kacau hotel tau}

cik lizi said...

haha~
bernas betul cik epal~
mmg kena bersungguh2~

baru berbaloi-baloi ;p

Farid Fernandez said...

follow my blog

Framestone said...

kalau nk komen biar komen betul2...

kalau nak makan.. makan betul2.. jgn makan xbetul... tercekik sape yg susah... sian rezeki korag xhabis dijamah

kalau nak beranak... biar la beranak betul2... bukan berbuang anak pulak...

ape bro merapu nie ek

BroFramestone Blog

AJ Nismihan said...

Ringan-ringan = meraba-raba tak sama dengan berzina. Itu mendekati zina [dan Allah berfirman, jangan kamu mendekati zina].
Hukuman pun lain.
Mungkin maksud cik epal lebih merujuk kepada projek-projek penambahan penduduk haram di tepi2 semak/tasik (yang tak pasal2 fameskan si contractor dekat internet!) yang memang lah sama kezinaan-nya dengan projek milion2dollarman dekat hotel besar berbintang-bintang. Cuma bezanya, hotel bintang2besar [mungkin]TAK ADA serbuan (kalau serbu pun mungkin boleh lepas lagi), kecuali hotel yang sorang pemimpin MCA pergi tuh jer ada cctv (kot).

[pause]
Nak betul kan sikit jer. Bab lain tak nak sentuh. Anyway, blog cik epal ni pun unedited kan :)

Balik pada pengisian entri nih.
Yup, buat kerja sungguh2.
Cari rezeki macam nak hidup selama-lamanya, dan dalam masa yang sama beribadah macam esok lusa jer kita nak mati!
betul kan :)

hisham said...

ranum...kt hotel dorang x mampu kut..hotel 3 bntang pn kt rm100 gak..line x clear hotel murah ni..kalo 5 star baru clear..tp mahal la..jom...haha

morriss said...

btul ape yg anda tulis tu..saye setuju...

suraya said...

cik epal!!

ade ea hotel 7,8 bintang.aku slalu dgr 5stars je plg grand.hehe~ :P

peace2!aku dtg click ads ko ye.. ;)

zamfadliez said...

first of all,sudi2 la jadi follower saye:P,second things,betul2!de lak wat kt semak la,lorong gelap la,pe la..kalau tau xder wit,xyah la nk wat yg bukn2,bek carik wit wat mkn!dari wat maksiat!hahah..adioooss..~!

d@rk_sEnsEi said...

hakhakhak...hye cik epal..nice posting..ectually kite newest dlm blogger ni...sgt2 setuju dgn pemakaian tudung ct..sgtla x seswaiii..pkai tdung cm kite lgi cute kan? ahaks....nice 2 know ya =)

missgee said...

Owhh!!aku pun betul2 nak kim salam ngan ustaz tue..
aku sungguh2 nie
kim salam sayang berjuta2 lemon okeh..hehehe

NiNa' said...

haha..

betol22..

kalau da alang tu.. wat la betol22..
dosa same je

Dayah said...

Salam Cik Epal,
Tajuk suspend je..
Dayah pun x suka tudung tok ti tu
Kita doa2 lah dia bertudung lengkap mengikut sunnah, Amin.

hBz said...

nama pun nak zina. buat ape nak habiskan duet. lain la nak bawa bini berat2. boleh la tempat high class sikit, biar habis duet lapanpulohlapan juta tu pun takpe. sayang bini. mahaha

Atiqah Adnan said...

akak pun suka ustaz akak dulu suka bercerita lepas tu kaitkan dengan isu semasa betul berhasill bagi ilmu kan... ^^

Muhammad Ariff said...

hahaha, memang terbaik la ustaz nihh ;)

Nazz said...

We ke ke.. apelah.. kalau berani nak berzina betul2.. jumpa mak bapak dia pastu mintak izin tido sama leh tak..? baru betol2...

honeyali3na said...

hyep dear.
totally agree wif u.
:))
klu nk wat jht,better wat betul2 kn.
x yah nk nyorok2 @ suam2 kuku jer.
but mslhnyer rmi yg judge org dr apperance,x tgk isi hati dlmn.
main tuduh jer.
just nk share2 opnion.
daaa

aNiSa hANg tUaH said...

minat siti

kalau nak minat biar minat betul2

hehe

angah iza said...

ada ke org masuk hotel sekadar ringan2 ajer. /??
hehehehhe....

nak beromen kat hotel 6 7 bntang x cukup duit...hhahahha tu yg dorang romen tepi semak :)

siti murni ishak said...

hahaha...suka & setuju sangat2 dgn u cik epal...
alang2 nak buat ape2 pun kena bersungguh...kalau sekerat jln & ala2 suam kuku..baik tak payah.

p/s: i pun tk suka tudung tu....

NOOR FATIN said...

btol apa yg cik epal ckp..hehe

honey bunny shazni:)) said...

hehehehehe...
betul3...
ape brg an kne tgkp khalwat kt taman @ tasik..hahaha:)

ムゾンケ光 said...

sama la.. (mereujuk gmbar siti) nak pakai tudung, pakai la tudung betul betul. Apa barang pakai tudung macam tak jumpa pin/brooch padahal duit berkoyan koyan. sama je dapat dosa ngn orang tak bertudung.. hua hua hua hua

annie said...

Assalamualaikum, salam perkenalan, moga berkekalan...

Haah kan, alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Mcm tok Siti, alang2 nyanyi, nyanyi betul2 smpai sume orang kenal. Dan utk Tok Ti gak, alang2 nak pakai tudung pakai btul2, tutup habis, manisnya lagi terserlah..kan. Orang pun berhentilah mengata.

oranglidi said...

hehehehe

SuRayA^i. said...

duit nk byr hotel 7-8 bintang tu nk save buat byr dnda kalo kene tgkap jais la kot..sbb tu wt projek kt semak je kn~ XD

mamai said...

la tudung ker siti pakai tu cam tangguk ikan ajer

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

banyak kadang2 benda kitadapat dr sekolah..kadang2 ade yang betul..kadang2 xde yang betul..hehhehehe....xpahamlah cik epal kita..nanti kt posting ngajo lain plak...

KizZ said...

betul3 kata cik epal..
kiz setuju...
maka kami sedang berchenta betul-betul nih..

rAy jR...@...Aliff said...

uitsss...bgus gak tu..lau nk bzina, bzina betol2..hahahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

a'ah tu rr pasal. NGEEE. kalu nak berzina. berzina betul2. apakah ? lalalalallalala.

♥akukahmilikmu®♥ said...

fuh cik epal..panas tul entry nie..paling syok part berzina betul2 tu..tepat pun..kat semak samun wat per..byk lagi tempat syok..

zaf_vengence said...

aku x setuju la,org sepatutnya buat baik je betul2,buat jahat jgn sekali...ne x adeke mengalakkan org buat jahat betul2..ish2..lain 2 hukum die..mane same..perumpamaan die cam ko kene wap api nerake ngn kene terjun trus lam nerake..mane same kedua2 tu..kan lae bek ko ltak headline klau nk sembahyang,sembahyang betul2,kusyuk betol2,tajwid bace betol2,5 waktu betol2 setiap hari..kan lae berfaedah 999xkaliganda..bak kate eklan tv lae berbaloi-baloi lah huhu :)

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

provokatif.

tapi aku setuju dengan pendekatan ini.

sbb ramai sgt yg suka main2 skang neh. sampaikan semua benda dia nak buat main. termasuklah perihal agama.

dan termasuklah aku jua.

FarhanaDr said...

Kalau buat jahat buat ngan bersungguh2 lagi banyak dosa dia, bnyk lagi hukuman dia..

Tapi kalau buat baik buat ngan brsungguh2, pahala dpat bnyk, hasil pn berlipat kali ganda.. Kan cik epal? ;)

touyakaruma said...

Hahaha sokong-sokong , nak wat jahat biar dashat-dashat .

Ena said...

aLang2 menyeluk pekasam .. biar sampai ke pangkal lengan!.. x gituw.. heh3x..

kyrea said...

hahaha....betul2...sy sokong...kekeke

jari je mari said...

best... best...
lagi2 tyme part zina tu....
kna fikir ni in da future...
he3

joegrimjow said...

yeah
stuju cik epal

blaja
blajar btol3

Fza.ithu.Zazha said...

hahaha.
nice one dear.. :)

ezam said...

hrmmm makan dalam stetmen2 ustat kamu nieh....!

cik haA ™ said...

hahaha...
lawak giler baca en3 neh..;p

Ahmad Syahril said...

hoho... kalo sy ada power... tajuk ni saya edit jadi cmni... "kalau nak berzina... jangan hidup atas bumi Allah... jgn pakai tubuh badan yg Allah bagi pinjam... jgn guna nyawa yg Allah bagi..." :)

p/s : takut baca tajuk awk nih...

Zhafran Vengence said...

huhu..panas sungguh topic ne :)

GhOsToNe said...

minat sgt siti...

|arieza| said...

yeah sgt bersetuju! :D

Lilianna Mardiana said...

hahaha, kena gak mesej cik epal ni pada datuk ct tu, kalau nak bertudung, bertudung betul2, jangan nak nampak jambul sana sini, tettttt, hahaha, sah nnti peminat ct serbu i pasni, hehehe. :P

Cik Biol said...

btol2 setuju
kalau nk promote tempe biar betul2 cik epal lenkali letak menu2 tempe dgn gambo skali ekk wakaka

RINA SALLEH said...

RS like this:)

miss faten said...

cik epal:D
yeays, i love this post~!
betul betul betul.
kengkadang manusia neh dorang ingat dgn wat benda yg tampak kecik maka kecik jugak dosanya,
padahal semuanya sama sahaja.
ringan2 ke, berat2 ke.
haa. but then sayangilah maruah diri anda:)

~ aRora_aTeh~ said...

kesimpulan yg terbaek...
bagus3x

ムゾンケ光 said...

entri pasal "kalau nak berzina..berzina betul betul..." ni satu perlian lah kawan kawan...

Memang la wat jahat tu jangan sekali. Pernah baca tak? pasal kalau nak buat maksiat, buat lah. Tapi jangan di bumi ALLAH. Jangan bagi ALLAH nampak. Jangan gunakan nikmat ALLAH, jangan etc....

Perli lah jugak tu..

bukan cik epal suh buat dosa.. sendri mau ingat la.. orang dah besar panjang. tau dosa pahala. nak kene bagitau lagi ke??

nadiah norzemi said...

agree!
orang yang selalu judge orang melalui appearance is stupid. kita tak tahu hati orang. pakai tudung tak semestinya virgin lagi. pakai handbag GUESS tak semestinya anak orang kaya.

we should get to know the person first.inside and out.

Matjoe said...

jangan buat dosa. kita ada agama

Miza Yusof said...

yes setuju dengan cik epal. nak buat sesuatu benda biar bersungguh-sungguh :D

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !