Saturday, January 9, 2010

Boys Over Flowers....aku suka tengok GU JUN PYO rambut balung ayam aje...




hoiii lee min ho...bila kau nak masuk meminang aku ni haaa???!







Boys Over Flowers?? ada sesiapa yang ketinggalan lagi tak tengok?? siapa tak pernah tengok lagi...agak ketinggalan zaman la...masa aku dok sedap tengok cerita ni dalam 3 bulan lepas pon..kawan aku dok bantai gelakkan aku...sebab aku tanya "best doo cerita Boys Over Flowers ni...kau dah tengok??" then dia cakap "ketinggalan zaman la kau ni....orang dah khatam cerita ni dah lama dahhh.."










err..aku harap ada lagi yang tak tengok...kalau ada lagi yang tak tengok...kira aku tak ada la ketinggalan zaman sangat....sikit sikit je tinggal...





Kim Joon, Kim Bum, Lee Min Ho,Koo Hye Sun, Kim Hyun Joong..


aku suka lee min ho...sebab muka dia macam faizal tahir la dalam cerita ni...selalu cakap dengan membe aku "macam faizal tahir la mamat rambut balung ayam ni..." kawan aku selalu membantah... "mana ada macam faizal tahir..kau ni buta ke rabun??"






cerita ni banyak version...

korea= Boys Over Flowers
japan= Hana Yari Dango
taiwan= Meteor Garden


aku pernah tengok korea dengan japan je....taiwan aku tak tengok lagi





ini pelakon Hana Yari Dango...aku suka Matsumoto jun dan paling berminat dengan Shun Oguri budak Hanazawa rui tuuuuuuuuuu....suka tengok Shun Oguri berlakon...heroin dalam cerita ni cute jugak...tapi muka agak childish....







aku suka watak Gu Jun Pyo dalam cerita ni....sebab dia setia...walaupun ego dia gila tinggi tak beragak nak mati...walaupun mak dia yang kepoh macam witches tua tu nak jodohkan dia dengan orang lain...tapi cinta dia terhadap Geum Jan Di tu sangatlah bertakhta di hati...aku suka part part Gu Jun Pyo gaduh gaduh manja dengan Geum Jan Di...alololo sweeet gila...teringin pulak nak gaduh macam tu dengan Gu Jun Pyo wannabe aku...tapi aku tak nak yang rambut balung ayam la... :D









secara jujurnya..aku rasa..kalau minah song hye kyo ni yang berlakon cerita Boys Over Flowers ni...lagi meletop....tapi Koo Hye Sun tu boleh la...boleh la daripada tak ada....sebab dia suka buat memek memek muka...tapi lagi best kalau Song Hye Kyo jadi heroin....tu bagi aku la..sebab aku peminat kipas susah mati minah Song Hye Kyo ni :D






ok...kau memang cantik kiut miut pon...




sekian sahaja review Boys Over Flowers dari saya cik epal singh walia...kita kembali ke sri pentas....beboiiiii~

72 comments:

  1. Nasib baik dah tengok meteor garden. Kira takde lah ketinggalan zaman kan kan? Hehe.

    ReplyDelete
  2. aku dah tgok smua version. plg best yg korea la. yg paling x best version jepun.
    heroin yg plg x best version taiwan iaitu san chai.
    first version iaitu meteor garden waktu aku form two if x silap.

    ReplyDelete
  3. Masa versi taiwan kuar dulu masih skolah mnengah, sume org giler nengok tapi ku tak nengok pun.. Selepas 6 tahun baru nengok.. Haaa.. Tu mmg ktinggalan zaman.. Wakaka.. Tu pn sebab kuar version korea ngan jepun ni.. Best laaa sume.. Sbb hero2 dia kacak.. Hahahaha..

    ReplyDelete
  4. ok terima kasih,aku blom tgk lg.aku ketinggalan zaman

    ReplyDelete
  5. x sangka cik epalpn peminat korea drama ea???samalah saya..hehehehe..

    ReplyDelete
  6. baru tgk citer ni sbb baru kua kt tv..haha! so sy lagi ketinggalan zaman la!!

    tp btul la, gu jun pyo tu mmg sgt HENSEM!!!

    ReplyDelete
  7. rambut balung yang COOL (aka hodoh!)


    >>__________<<



    larixxxxxxxxxxx

    ReplyDelete
  8. takpa cik epal kita sama.i pun nampak muka jun pyo cam faizal tahir.mayb muka bersegi2 kot.hehe

    suka song hye kyo gak,jgn lupa kt tgk awal2 fullhouse 2 nanti.hehehe

    ReplyDelete
  9. akak pnh tgk cite ni...tp separuh jalan je smpai akhir... Ada ulangan ehh cite ni. Tentu kat cenel 303 kan...tp hari apa...dan pukul berapa...Nak tengok dr mula laa...tgk kt youtube sgt la tak beshhh...

    *akakpun suka gak kat mamat yg eksen tu....susah la nk sebut nama dia...hehehe...Hrp2 bkn dia yg sama mcm FT tu.....

    ReplyDelete
  10. Kim Bum ngn awek dia pon sweet dlm citer nie.. hehe.. tu la.. klo tukor pelakon pompuan tu mesti ag best.. hak3

    ReplyDelete
  11. la.. pendapat kita sama la dik..
    akak pon rase heroin cerite nie lagi best kalau ganti ngn song hye kyo..

    tapi mungkin sebab die da agak tua. tu yang dorang xpilih die..

    ReplyDelete
  12. muahaha. sis. tape tape,
    kita sama2 baru tgk
    ;D

    ps.suke gile Jun Pyo dgn Jan Di tuh~! sweet giler. tapi smlm pnye part, rasa nak cmpak je muka Jun Pyo tuh, masa die buat2 xnmpk Jan Di kat Macau tu. haha

    =)

    ReplyDelete
  13. suka gun jun pyo gak..
    die sgt la comeyh dan macho..

    huuu..=]

    ReplyDelete
  14. aku tak penah tengok lagi BOF. hahaha. XD

    ReplyDelete
  15. asalammualaikum cik epal,saya juga pecinta film korea,Boys Over Flowers memang beda kalau sampai ketinggalan cerita rugi lah

    ReplyDelete
  16. rasenye yg awl skali Meteor Garden kan.
    rasenye meteor garden since aku sekolah rendah lagi. kumpulan F4 belakon. ingat x ingat da cte die.
    hana yori dango x tgk lg.
    boys over flower bulan lepas br tgk. ekekeke. skrg tgk jgk kt 8TV :P
    cip epal,sep jom! aku pn ske gu jun pyo!hehehehe

    ReplyDelete
  17. eh.. ape layan tengok2 crite korea ni?
    study ah~~
    hahaha..

    ReplyDelete
  18. best ke citer ni?
    roomate aku smngat je tgok..,
    knp la aku x minat ek..,
    huhu.,

    ReplyDelete
  19. waaaaaaaaa...

    same like me!!!...

    tp sy mmg pminat cita korea n jpun ni...

    plng suka kim bum..waaa..ngn rui..

    apa2 pn nice movie n nice blog=)

    ReplyDelete
  20. lee min ho penah kata die teringin giler nak berlakon ngan minah fullhouse tu..huhu

    ReplyDelete
  21. Salam Cik Epal..saya pun dah lama tgk cerita tu di KBS cenel 303 awal thn lepas..hehehe.Bila on air lagi di 8TV...tgk jugalah lagi tp sekarang ni saya fokus cerita IRIS setiap hr rabu dan khamis di cenel 303 tu. Hubby pun bising juga..asyik2 Korea..hehehe.

    ReplyDelete
  22. antara 3 genre ni,me like the taiwan punye..
    antara domyouji,gun jun pyo ngn dao ming si,me like dao ming si..
    but,3-3 citer ni nice!!


    first tgk,cite meteor garden..
    then tgk hana yori dango..
    pstu ble tgk bof neh jd bosan sbb da leh detect jln citer even ade ubah2 jgk..

    ReplyDelete
  23. ~jgn risau cik epal
    ~sy baru je abiskan bof tu 4mgu lepas hehehe

    ReplyDelete
  24. woot, sekarang baru jadi peminat cerita tu. F4 tu, mmg cair kalau tgk. HAHA

    ReplyDelete
  25. aku pun suka gilak cter ni.giler bes kot!mula2 kawan aku tgk dulu. aku cam malas nk layan mula2.but then bila dh tgk skali, sanggup xtidur mlm dok mengadap citer ni.terjaga tgh mlm pn sanggup bukak lappy mengadap citer ni.giler la penangan citer ni. serious best.aku pn suka jun pyo tu gk dlm citer ni.tp antara 4 org aku plg suka yg playboy tu.. yg suka dkt kawan minah tu.he's so sweet okah

    ReplyDelete
  26. saya agak ketinggalan zaman..


    lee min ho tu lg handsome dr faizal tahir..klu die x wat rmbut balung ayam tu lg-lg handsome

    minat gile ngan lee min ho

    ReplyDelete
  27. don't worry la.kautsar pn blum tgk lgi.versi japan n taiwan pn blum tgk lg..ish2.lg la ktinggalan.huhu.kim bum lg ensem..tomei sgt.klu dpt jmpe dia,gmbira spnjg hari.haha..

    ReplyDelete
  28. siyes weyh xpnah tgk cte tuh! hakhak.. agak2 t'golong lam owg2 yg ketinggalan zmn gak ker??hukhuk

    ReplyDelete
  29. aku x minat artis korea ni
    yg aku knal pn
    Wonder Girls
    =)

    ReplyDelete
  30. aku blom tgk lg BO4, kira ketinggalan zaman jugak la??
    hana yori dango mmg bessh..

    ReplyDelete
  31. aku download cita ni...hehehe

    ReplyDelete
  32. tgok hana yori dango je..boys over flower x.. tpy cter same je kan?

    ReplyDelete
  33. lee min ho mmg hensem..hehe..da tgok you're beautiful?6t mesti jtuh hati kt teakyung plk..pastu tak tau mane nak plih jun pyo ke teakyung..hahaha..macm dapt pun..

    ReplyDelete
  34. heheh akak suka jan di tu comel sangat kelakar....
    kalau song hye kyo tu tak sesuai kot dear sebab dia cantik, ayu cantik sangat la macam primadona.. macam meteor garden watak san chai pun gitu.. agaknye watak perempuan untuk 3 versi ni memang sama kot diorang saje pilih perempuan yang comel je...

    ReplyDelete
  35. cik epal..bukan balung ayam tapi mee lobak..hehe..i love gu jun pyo..suka ar tgk dia ngan jan di..suka gaduh2..actually sara pun ketinggalan gak..cita nie dah tayang kat KBS 303 bln 1/ 2009..tayang kat mesia 8tv bln 12..kat stahun dah..bila org kata cita dh lama tgk, baru la sara perasan ketinggalan rupanya..jarang bukak 303..

    ReplyDelete
  36. xpe2 cik epal,cik qaqa jugak agak ketinggalan..3bulan lepas tgk episode last je kat astro,sekarang baru nak tengok balik bila dia main kat 8tv ;)

    jun pyo mmg tersangat kiuttt~

    ReplyDelete
  37. saya nk komen mcm kawan cik epal tu ckp, 'mana ada mcm faizal tahir.. kau ni buta ke rabun??'
    hik..hik..hik..

    ReplyDelete
  38. hahaha...
    lom pernah tengok meteor garden ke kak.
    lagi ketinggalan zaman..
    cerita tuh dah bertahun yang lalu.
    time tuh ghumah ko xde tv lagi ke??

    ReplyDelete
  39. minah tu mmg cute..tp ada gak org benci...

    tp die tetap cute la..sbb tu org dengki....

    ape da aku cakap ni..tunggang terbalik..digi

    ReplyDelete
  40. Cite rasa tinggi gak cik epal nie ye...BF cik epal macam tu jgak ke rambutnya?

    ReplyDelete
  41. ramai girl ngah giler tgk citer nih..best sgt ker?hehehehe

    ReplyDelete
  42. huhuhuhu mcm masuk blog org korea plak.. hee.

    p/s: ade tag lah untuk awak cik epal. ngeee kindly reply ya :D

    ReplyDelete
  43. kak epal
    tak ktggalan lah
    kt skola ana bru je dok dga
    owg nyanyi2 lagu cite nieh
    hahahaa
    pdhal da bkurun owg len taw .

    ReplyDelete
  44. citer mmg bez....org pun hensem2...

    ReplyDelete
  45. hidup jun pyo!!\0/ gile cute ^_^
    same la..tak pernah tgk meteor garden..Mase org sebok2 tgk dulu..Takdek hati pulak nak tgk..=p

    ReplyDelete
  46. hehehehhe..aku mule2 tgk tajuk..boys over flower?..(tetibe trase ktinggln mcm ko ckp). tp ble tgk tjuk Meteor Garden..uwahh..aku antara org tradvanced kot coz siap bli dvd dia..gle mahai weh...banyak keping..xhengat bape..tp dvd tu dh tader..mangkok mane tah pnjam x pulg balik..hangen tuiii...grrrr..

    ReplyDelete
  47. junpyo rambut ombak.
    hahaaa. xD

    ReplyDelete
  48. sorila. minho dah pinang aku. hahhaha

    ReplyDelete
  49. salam cik epal. 1st time komen sini c:

    aku da tgok sume versi cite nih. jepon, taiwan, korea, manga, anime. wah. paling suke versi jepon n anime. xterpengaruh lgsung dgn gu jun pyo yg dkatakn hensem. yek..hihi

    ReplyDelete
  50. ulg komen = beli dvd bukn sbb minat cter meteor gaden nih.tp sbb x faham pejadah cter nih.kes tgk kt umh mmbr xleh previous.pastu dorg duk cte best sgt cte ni.tu yg trpengaruh bli.ok gak le cte dia.tp aku lg suke tgk cte korea yg chaiyok2 tu..succesful brightness girl ke hape tah yg heroin dia kecik chumil tu...

    ReplyDelete
  51. kat 8tv banyak crita korea...tapi semua alih bahasa. gampang

    ReplyDelete
  52. suker jgak ngan cite nie...
    rasanya lg best dr versi taiwan n japan tuh...
    tp efek utk meteor garden lg kuat masa cite nie kuar dulu...satu sekolah tau cite tuh...mcm fenomena gtu...tu yg membuatkn dia bertambah best...
    tp utk yg japan tuh rsa x bape nk menyengat la...

    ReplyDelete
  53. akak tgk semua versi cerita ni!
    mmg minat ahh!!
    ;]]

    ReplyDelete
  54. aku tak pernah tgk lagi cete ni hehehe

    ReplyDelete
  55. saya pun minat gak cite bof ni..
    especially ji hoo..

    lwk la cikepal ckp rambut jun pyo mcm balung ayam..heheheh

    ReplyDelete
  56. cite 2 mmg sgt bez..sema version i da tgk n ade simpn..layan...

    ReplyDelete
  57. aku suka yang japan nye version.
    walopon Jun matsumoto tu cm x verapa seswaii jdi hero.,
    ak tetap rasa mamat tu hensem siall


    p/s: aku setuju dengan idea ko yang lastttt

    ReplyDelete
  58. nasib bkn kim bum..kerna dia sy punya sorang..smpai bear2 ku pown ku beri name kim bum..hehee

    sume dh tgk..sgt2 besh.
    cume yg versi taiwan 2jer yg mcm tgk xtgk..hee :)

    p/s:min hoo langsung xde rupa faizal tahir..hehehee;d

    ReplyDelete
  59. minat shun oguri ek??
    bru knal die thru cite tokyo dogs..
    kwn2 sume ckp cite ni best..
    dh tgk??

    ReplyDelete
  60. kiut miutnye song hye kyo tu cik epal..jeles btol nengok.hehe.

    hmm..jun pyo tu mmg ensem lahh..tpi kim bum pon kiut jee..ahaks

    ReplyDelete
  61. follow my blog...azslovermusic90.blogspot.com...
    minat artis korea tp mnt gler super junior....

    ReplyDelete