Wednesday, January 20, 2010

betul ke lelaki tidak romantik bila dah lama kenal??


panas baran pon nampak romantik jugak... (yeke??)






bagi bunga romantik??

ayat manis bagai romantik??

pandai memujuk romantik??

sharing is caring romantik??




selalunya kalau tanya budak budak perempuan...kau nak pakwe macam mana?? "aku nak yang baik hati...caring..misai tak lebat...ada janggut sikit tapi taknak macam bangla la...badan tough...tinggi lampai...sehat tubuh badan...alim...solat jumaat tak tinggal..sudah baligh...ROMANTIKKKKK..."




(ini bukan jawapan aku..jawapan survey daripada awek awek comel lote...)


nak romen romen romen ROMANTIK ni macam mana ea?? aku semenjak tak terjebak dalam dunia cintan cintun ni...kepala hotak aku jadi blur sikit bila cerita pasal cinta..because love is the hardest word to say.... (err tetiba cakap jawa)




romantik sikit sikit ok la kot...selalu sangat romantik pon muak nanti...




selalu perempuan asyik bebenauuu nak lelaki romantik...tak faham betul aku....lelaki romantik ni..kalau romantik dengan kita sorang je tak apa...ni kalau dengan semua perempuan dia nak romantik ayat manis bagai...haaa...itu PARAH...











lelaki = ayat manis..

itu lumrah...ayat tak manis..bukan lelaki laaaaaaa......ye idak??

lelaki = romantik??

emm...



romantik tu apa?? cuba define sikit romantik tu apa??

109 comments:

  1. siyes,i nak lelaki yang romantik.tatau nape =.=

    ReplyDelete
  2. bukan tak romantik, tapi pempuan dah mula nak cari laki baru, pastu cakap la laki tak romantik, kan? kan? kan? :D

    ReplyDelete
  3. errrkk.. ssah na jwb.. sbb kayu balak ku ta sromantik yg di jangka kn.. skema sahaja! ^^

    ReplyDelete
  4. haha. lelaki romantik bahaya kdg2. dgn smua org die nk beromantik.

    ReplyDelete
  5. entah..tak pernah bercinta,tapi tau jugaklar aal usul romantik nie..ada jugak yang jenis nak lelaki tegas sahaja,romantik kadang2 pun x apa..((:

    ReplyDelete
  6. romantik itu....
    hmmm...
    ntah ler..hehe..
    sbb pakwe sy xromentik LANGSUNG!!
    hahah! ;p

    ReplyDelete
  7. romantic is romantic =p

    p/s: exam sure failed. langsung x menjawab soalan cik epal:D

    ReplyDelete
  8. romantikpun xtaw??

    roman berasal dari perkataan romania dan tik di ambil dari barang antik..


    sekian..

    ReplyDelete
  9. romantik itu bila dia suke gesel2 geli2 hahha.. tp kan, lelaki romantik sgt xbest jugak. slalunye yg romantik sgt, dia cpt emo :p hehehe

    ReplyDelete
  10. Romantik gak ah... cuma lelaki ni tak gheti nak lafaz hari-hari jewr.

    ReplyDelete
  11. pakcik terus romantik walau dah anak tga hehehehe

    ReplyDelete
  12. from my point of view la, romantik adalah caring..very soft spoken..dan bla..bla..jgn terlebih romantik la weyhh..geli dowhh!!haha

    ReplyDelete
  13. definition of romantik?

    Romance is a general term that refers to the attempt to express love with words or deeds.[1] It also refers to feelings of excitement associated with love.[2]

    In the context of romantic love relationships, romance usually implies an expression of one's love, or one's deep emotional desires to connect with another person. This is especially apparent in platonic love where sexual drive is sublimated into an artful expression of desire

    adakah betul?
    haha.

    ReplyDelete
  14. mostly lelaki mmng sweeeet talker..
    kalo boleh nak suami yg sweeet talker ngn kita sorang je...
    in dis case, sharing is not caring :)

    ReplyDelete
  15. mungkin betul jugak...mungkin tidak betul...
    apa punya ayat da...
    --------------------------------
    nabil

    ReplyDelete
  16. Romantik pandai amik hati kot..
    Ntahhh arrr..
    kurang paham makna romantik tue :P

    ReplyDelete
  17. kalau nak mejawab tajuknye.. agak benar.. kalau dah lama kenal lelaki dah kurang romantik.

    ReplyDelete
  18. hurm ~ tak taw nak cakap apa itu romantik. sebab benda ini subjektif. lain org lain pendapat. hehe

    ReplyDelete
  19. suma ciri2 tu ada pada aku. series...

    ReplyDelete
  20. ya betul.
    memang betul pun.
    sangat-sangatlah betul.

    tengok

    sampai speechless dah akak ni ha

    ReplyDelete
  21. romantik adalah satu kuih yg diperbuat dari santan lemak manis dan dot dot dot...hahaha...adoi, mcm2 la cik epal ni...bg aku la klu lucky lucky nak romantik biarlah bertempat..kan3

    ReplyDelete
  22. wuih.. AWAS dengan lelaki yg romentik... kerana mereka kebanyakkannye PLAYBOY.. yang pelik tu lelaki yg playboy nie, mukenye masyallah.. HANCUSSS... tapi sebab ayat power yang baek punyaa ramai pulak pompuan yang suke & sayang kat dia. Pelik2.. Cinte yg buta ke Orang yg buta?? konpius... cube cik epal ulas skett...

    ReplyDelete
  23. lelaki yg romantik ni kadang2 bahaya...

    kalo x romantik la,bosan nye!!

    pilih je la laki yg suam2 kuku.
    hahahahha :P

    ReplyDelete
  24. Romantik ni macam my chemical romance kot cik epal... Hehe..

    ReplyDelete
  25. entah la.. ku dapat bf yg x romantic. dalam diam2 je tengok2 dia sayang aku. bukan nak tunjuk pun. huhu.. sabar je la.

    ReplyDelete
  26. lelaki x berapa romantik, i lyke.

    huhu.

    harap dpt lelaki yg romantik dia xberapa nak nampak sangat. lol. susa kot nak mencari.

    ReplyDelete
  27. hoho...nk romantik mcm mana...kalau asyik gaduh jer...ppuan lak cpt boring..huhuhu..

    ReplyDelete
  28. adakah romantik tu apabila ktia boleh kata " ala..sweetnyerr..." hehe

    ReplyDelete
  29. i suke yg romantik jarang2
    hari-hari muak + rimas macam jehan miskin

    ReplyDelete
  30. Ader yg macam tu cik epal pas kawen.. bak kater pepatah.. `abis madu sepah di buang.. tp.. banyak lg suami yg masih mengekalkan sikap romantis sampai dah beranak pinak.. :)

    ReplyDelete
  31. xtaw apa meaning romantik but i dont like lelaki jap2 nak ckp ala jiwa2 pastu ayat sms nak berjiwang karat..sikit2 nk ckp I love you..agak rimas skit...

    romantik = lelaki jiwang ke ek??heheheh..

    ReplyDelete
  32. lain org lain caranye.. akak dulu penah ckp hubby akak tak romantik, tak take care, pastu die bagi lirik lagu nih..dewa 19:

    cinta bukan sekadar
    kata-kata indah
    cinta bukan sekadar
    buaian belaian peraduan
    cinta adalah ruang dan waktu

    huhuhuu lepas tu dah tak tanya dah kat die huhuhu

    ReplyDelete
  33. still romantik je.. tp xdela buang tebiat sampai nak romance2 macam time awal2 ngorat dulu..ye dok?

    romantik itu sua2 yang membuatkan kite rase bahagia n disayangi lah.. depends... :)

    ReplyDelete
  34. romantik perlu bile ade masa tertentu, tpi klu slalu romantik pon, risau gak kan?

    ReplyDelete
  35. halamakkk hensemnya pakwe dlm pic tu hehe..

    org lelaki ni tgk mood.. kalau sentiasa romantik je pun geli gakkan.. kena balance skit baru tak jemu muahahaha...

    ReplyDelete
  36. Kau nak tengok lelaki romantis, kau tengok aku.










    Haha

    ReplyDelete
  37. pd saya lelaki romantik tu lelaki yg penyayang, snggp berkorban demi teman wanita dia, suka bg kejutan dkat teman wanita dia. emm. tu je kot. hihi

    ReplyDelete
  38. definition romntik ek..
    -take care .caring . loving .
    -misai lebat ( xtrmasuk list )


    lalala ~ aien xsuke laki romntik
    *aien pompuan yg unik kan hahaha

    ReplyDelete
  39. betoi!! dah lame xromantik dah...ha3

    romantik is menghargai.. hu3
    jiwang dah den ni...

    ReplyDelete
  40. BETUL . WA STUJU DENGAN TAJUK TU.

    WA CAKAP PASAL DIRI WA.

    ReplyDelete
  41. romantik? xde pon xpe whai lelaki2 sekalian..

    ReplyDelete
  42. romantik tu sejenis lauk spt tempe kot hehehe

    ReplyDelete
  43. ecehh.. blur ke cik EPAL oit?
    emm tak plu kot romantik bagai. geli!!

    ReplyDelete
  44. hahaha, memang ah dah lama kenal x romantik.

    tapi x besh ah laki romantik, geli.... hahaha

    ReplyDelete
  45. x lah..
    depends kat sape lelaki tuh..
    tapi romantik mana boleh selalu2..
    kena sekali-sekala aje..
    baru x bosan..

    ReplyDelete
  46. lama2 dah tak lomentik
    lelaki neh..
    boring!

    ReplyDelete
  47. Cik Epal...
    Lelaki romantik nie...selalu pompuan suka...
    Kekadang rimas gak...kalau bertempat dan kena gayanya okie jer;)

    *Lelaki jenis nie lbh caring; peyayang dan terlalu ambil berat:)

    ReplyDelete
  48. depend...mungkin ya kot...aku dari dulu sampai skangpun tak pandai nak romantik,hanya buat sekadar mampu..mujurlah isteri memahami

    Great Teacher Onizuka

    ReplyDelete
  49. Romantik tuuu errr, entah. I tak nak laki romantik sangat yang pasti.

    ReplyDelete
  50. haha, lelaki = ayat manis?
    xreti la nk manis2 ni, ROMENtik apatah lg.
    psal a break. -.-

    ReplyDelete
  51. hurm, romantik x smstinye pd pkataan je x?
    sbb kalo lelaki berayat manis nh sy kategorikan sbg sweet talker dan juge jiwang.haha~

    ReplyDelete
  52. gojunpyo yg kacak nsem lg menawan XD

    ReplyDelete
  53. cik epal.romantik nie kre cm jiwang2 karat cket r.ade jgk laki yg mmg da xromantik lgsung ble da lme knl.sbb dye rse kte da knl dye sgt.xpyh nk romantik2.tp ade jgk yg smpai mati dye romantik.tu mmg bonus la kt sape yg dpt.huehue. :)

    ReplyDelete
  54. betul :P tapi aku kau tengok romantik tak ? miahahaha

    ReplyDelete
  55. romantik tu lumrah perasaan laki..
    pompuan xle wat mcm laki wat..
    haa..

    lagi2 ble laki yg qute jadik romantius..abes la..cair abes..hehe..

    :P

    ReplyDelete
  56. lelaki yang romantik dengan seorang je girl baru special..itu baru betul-betul mahal punya romantik dari seorang lelaki. :)

    ReplyDelete
  57. agaklaa..i dah penah kenal laki cmni..mula2 romantik abes..tapi, bila da dapat..hurmm..romantik tu akan hilang dgn sndirinyaa..

    ReplyDelete
  58. biasa la yg slalu didengar. mula-mula romantik sbb nak ngorat, nak amik hati pompuan. bile dh lama, di pon tunjuk taring, tunjuk diri yg sebenar. mgkin x sume laki cmtu KOT

    ReplyDelete
  59. semua lelaki romantik cuma bila dah lama kenal ramai yang tak kreatif...(kan dh ckp jawa)..bkn x inovatif tp x kreatif...tapi tak semua.

    ReplyDelete
  60. tah..
    tak pernah dpt bf romantik pon..
    ahhahahahhahaha

    ReplyDelete
  61. romantik?... from m y dictionary mean = suke wat suprise.tp bukan selalu.n sumtimes kite xkan tahu ape yg ade dlm fikiran die...

    i'm lucky 2 hve him cuz i totally x romantik langsung!!!

    Khaizarien Blog @ atie

    ReplyDelete
  62. hehe..xle nk google la kt otak romantik tu ape cik epal..depends pd masing2 pnya citarsa kot.. (saje nk menyemak kat comment cik epal)hehe

    ReplyDelete
  63. romantik tu something yg leh wat perempuan rasa teruja, rasa terpesona dan segala macam yang indah-indah kut. tapi subjektif la kan, lain orang lain definisi. huhu...

    ReplyDelete
  64. aku dah lama kenal, tp romantik je..lagi romantik ade le kot..hehehe

    ReplyDelete
  65. laki mmg suke bg ayt manis!
    tuh tersangat larh benar,but bkn sume.
    sumtime jenis yg men ckp direct je xkre hati perasaan org lain.
    jenis cmtuh pn ade jgk.hehe..

    for me,i agk xbper suke laki romantik!bosan larh asyik-asyik jiwang je,kalau sumtimes leh consider lagi.

    ReplyDelete
  66. xske laki romntik pn..nk yg smpoi je..

    ReplyDelete
  67. huhu...rasenya betol bile lelaki dah kenal lame kite die sudah tidak romantik.ayat sudah tidak membunga lagi sebab mereka sudah terlalu yakin kita adalah milik dia.so,dia x payah susah2 nak mengayat kita lagi..sebab tu perempuan disuruh menjual mahal,biar dorang mengejar kita lebih2 cket..

    ReplyDelete
  68. xsemestinya laki yg bg bunga 2 romantik..
    hahahhahaa;)

    penah dpt bunga 4 da first tyme dri si BF..tp..bukan dpt dri tgn dy senirik...
    dy pas kt kwn...suh kwn bg kt sya..
    haha...
    romantikkah i2???;))

    ReplyDelete
  69. romantik? enthlah.haha.skang single,tak bape ngerti maksd romantik.haha.

    ReplyDelete
  70. cik epal
    skrg ada 2 org dari uk yg tgok
    sape sorang lagi ni????


    laki kalau xyat manis
    ada perempuan suka?

    nak tak nak
    kena juga berlagak

    ReplyDelete
  71. xtahula nak jawab sbb ak bkn lelaki,.

    tp mmg mcm tu kot,.,

    ReplyDelete
  72. aku tak setuju sebab aku tak cam tu...hehehe

    ReplyDelete
  73. the inner self tu yang romantik. bukan pada ayat² manis dia.

    ReplyDelete
  74. tak semestinya dah lame kenal tak lomantik...kalau dah memang jiwa tegar gitu pe nak buat...lau romantik pun nmpak buat2..owh tak tahan...

    kalau tlg buka pintu keta tu romantik ke?ke gentelmen??apepun ku tak suka..cam ngade benor tak reti2 buka pintu keta sndri pompuan pun...kcli la ade sebab musabab kan...kaki patah ke...tak de tangan ke...owh...adekah diriku juga tak romantik???hahaha...

    p/s:tak suka romantik yang menyusahkan dan membazir masa...

    p/s 2:suri...komen nak cecah lantai gak..hahaha

    ReplyDelete
  75. geli geleman ngn lelaki romantik..rasenyer sy lebih selesa ngn lelki yg biasa2 jew..geli lah bila tngh2 mkn alih2 nk suap2 ishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh xgemar

    ReplyDelete
  76. romantik tu, caring kut ;)
    but it's true, dah lama kenal, memang takde da romantik2 ni. ceh

    ReplyDelete
  77. lelaki biar ada sifat romatik skit pn xpe dh...

    ReplyDelete
  78. masih tercari2 bakal suami yg romantik hari2..

    hehehhehehe

    ReplyDelete
  79. masih tercari2 bakal suami yg romantik hari2..

    hehehhehehe

    ReplyDelete
  80. lelaki romantik dgn seme prmpuan mksd lelaki gatai..huhu..

    ReplyDelete
  81. romantik ni terlalu subjektifkn epal:-)..salam kenal

    ReplyDelete
  82. erm...betul jugak fakta yg ko prsoalkn tu epal..tp x sume..ade yg still romentik even dh branak cucu..but mostly lelaki ni payah la nk tnjuk keromantikan dorg trutamanya dr segi kata2..cumanya kita leh tgk dr segi prbuatan..smada dia caring or not to us..

    pnh aku trbace dlm sbuah mjlh..(xingt mjlh ape), katanya klu korg knl ngn psgn korg (mostly lelaki), bru jek kenal nih, dh iye2 ajak korg kawin, ari2 say luve to u 24jam,janji mcm2 bagai nak rak ngn u, better beware okey..coz seorg lelaki yg waras, tidak akn mudah melontarkn kata2 sebegitu kepada psgnnya di awal perkenalan..means hanya lelaki yg ada maksud trsirat (niat xbaik) jek yg brsikp dmikian, n mgkin stelah dia dpt apa yg dia inginkn pd pmpuan yg dikenalinya itu, dia akn tgglkn pmpuan tu mcm tu jek..useless rite?

    pepun jgn xpect bf/ psgn kite akn mnten peel dia 4ever..even kita sndiri pn akn brubah, nak2 bile hidup semakin banyak dugaan n tanggungjwb..cumanya ape yg pnting, toleransi, kejujuran n kepercayaan harus sntiasa wujud dlm memastikn sesebuah hubungan tu brkekalan, sgt pnting hokey..(base on my xperience)

    tp awas ye adik2 akak..haceh..mcm tua sgt dh ni..jgn mudh prcaya dgn kata2 manis xkira dr mulut lelaki atau pmpuan, dlm zmn skrg 2-2 sme jek..kenali hati budi, bukn sje dr luaran, malahan dlaman (tp jgn plk korg suh psgn korg bukk bju plak sbb nk tgk dlaman dia, harus ko dicop sbagai 18sx plak nnt)..

    *klu psgn korg menten jek romentik, pdhal kt blkg korg pangai mcm setan, xguna gak kn?..

    ReplyDelete
  83. hye cik epal..
    romantik is subjektif kan..kalau dah sayang dan cinta, die buat ape pun kita akan rase romantik..walaupun benda tu biase2 je.. :D

    ReplyDelete
  84. romantik ni subjektif..lain org..lain mknanya..tapi so far, dah 3thn wawa couple..dia ok2 aja..nk romantik sgt xde la jugak..tp kena pada masa laa...sweet dalam kata lain..=)

    ReplyDelete
  85. biasanya laki romantik time baru2 nak ejas, baru2 kapel. lepas setaun 2 level romantik turun sikit kot. tapi tak bermakna dia tak sayang awek dia. cuma level tu memang akan turun lepas lama2 kapel atau kawin.

    ReplyDelete
  86. oh, I LOVE laki romantik.. hehehe
    laki romantik akan wat kite cam terangkat dan bagai berterbangan di atas langit.. ngahahahahaha =D
    and laki romantik, berjiwa halus plus pandai menjaga hati wanita yang disayanginya... =)

    ReplyDelete
  87. yup.sblm kapel memng caring sgt.bila dah couple kdg2 rasa mcm xwujud.rasanya tu normal for adult relationship cik epal.

    ReplyDelete
  88. amboi entry die....

    bro romantik pe... tp romantik bertempat la... tp bukan selalu...

    nk selalu parah la ek.. coz bro nie jenes serius n jarang wta lawak time koje, time drive or time masak

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  89. geli ah lelaki romantik neh..akak sempoiii jerrk

    ReplyDelete
  90. prefer caring lg dr romantik hehehhe :)

    ReplyDelete
  91. memang betol cik epal.. romantik ni mcm bateri gak.. dah lame, habes la...

    ReplyDelete
  92. AMBOI....RAMAINYER KOMEN...HEHEHEHE

    YUP ROMANTIK TU SUBJEKTIF...KLU KITER DPT PASANGAN YG ROMANTIK TU MMG SATU BONUS...

    TP CKUPLAH ANDAI KITER DPT PASANGAN YG BTJWB N CARING...DLM CARING2 TU PON PASTI TERSEMBUNYI ROMANTIK NYER...BUKANKAH ITU SO SWEET...HEHEHE

    SEMOGA CIK EPAL MNDPT PASANGAN YG ROMENTIK N SEMBAHYANG JUMAAT...

    SEMBAHYANG SETIAP WAKTU JG...=P

    ReplyDelete
  93. sis nak jawab soklan cik epal yang merangkap tajuk n3 tu.. sis rasa betol lah!!romantik makin kureng~

    ReplyDelete
  94. romantik adalah seperti lee min ho. muahahaha....

    ReplyDelete
  95. romantik adalah seperti lee min ho. muahahaha....

    ReplyDelete
  96. romantik tapi kalo dapo berserak, pinggan mangkuk tak basuh, baju belum basuh, belum jemur..

    baik ko gi azan sikit kat telinga lelaki tu suruh dia buat hhahaha

    ReplyDelete
  97. pe la..lelaki romantik korg kate geli..lelaki tak romantik korg kate die bkn penyayang lak..sebab jual mahal sgt la lelaki jd romantik, tp jgn la jd murahan sgt..lu pikir la sndiri..=)

    ReplyDelete
  98. Kalau dpt lelaki romantik mcm lee min ho tu tak kisah lah... panas baran pun sbb panas baran dia mulut je... bukan fizikal.. huhu..

    btw depend on the person la...
    but for me most of lelaki akan romantic lebih bila mula nak ngurat kita.. dah dpt in relationship dgn kita.. mulah take for granted...

    ReplyDelete
  99. tipu,laki da lame kenal dia "malas" skit je nak romantik.hehe,tah la tak penah ade gf T_T

    ReplyDelete
  100. i hate lelaki romantik .. tak taw nape.. tpi klaw bole nk jauh2 kn lah...

    ReplyDelete
  101. kesimpulannya.. romantik tu apa ye?

    ReplyDelete