Saturday, December 26, 2009

The Storm Warriors (review)

aku pernah buat pasal NINJA ASSASIN...now turn The Storm Warriors pula...asal la semua cerita cina cina aku tengok ni??? mula mula nak tengok Sherlock Holmes...tapi time tak mengizinkan pula...terpaksa tukar plan....aku nak tengok cerita ni sebab pelakon dia best best sebenarnya :D



Charlene Choi as Second Dream





cun siott minah ni....comel momel muka dia..



"ayu tak muka aku??" kata Charlene Choi...





mulut kau darah ke hidung kau darah ke..kau masih maintain ayu...






Aaron Kwok reprises his role as Striding Cloud...



mamat ni handsome jugak :D







"apa pandang pandang?? ada hutang??" kata Aaron Kwok kepada diri sendiri...




aku macam pernah nampak Aaron Kwok ni..tapi tak tahu la dekat mana...





Ekin Cheng reprises his role as Whispering Wind...



muka dia nampak tua...tapi aku tak tahu umur dia berapa...nanti la aku tanya...





aku suka dia dalam cerita ni...MACHO gila wooo...




walaupun kau tua..aku tak nak jugak buat kau sugar daddy aku :D






The Storm Warriors..here we go....







cerita ni pasal Japanese evil warlord Lord nak conquer China...Among the prisoners are Cloud (Aaron Kwok) and Wind (Ekin Cheng) comes to their rescue and the trio is badly wounded by Lord Godlesss evil martial arts attack....martial artists yang tinggal ni sacrificed their lives to save the trio, hoping that the trio would beat Lord Godless one day...








Aaron Kwok and Ekin Cheng...combinnation yang menarik...wuhuuuuu~






antara babak yang menarik....


Wind pernah pesan dekat Cloud..."kalau aku tukar jadi jahat dan banyak bunuh orang yang tak berdosa...kau bunuh je la aku satu hari nanti ea...karang ramai pulak yang arwah pulak...kan susah nak buat kenduri karang...lari la bajet...terpaksa bagi semua makan biskut kering hap seng aje karangg...." gitulah lebih kurang si Wind pesan...sebab tu la dia nak bunuh kawan dia ni...tapi si Wind ni bukan dia yang nak jadi jahat macam tu pon....tapi ada syaitan dan kuasa jahat mana tah masuk dalam badan dia ni..lepastu dia jadi kuat gila pulak tu wooo....



kuasa jahat tengah kuat dan gagah masa ni...










haaaa...takotttt tak?? takoottt tak??? masa ni dia memang tak sedar diri..lepastu dia jadi kuat gila...lepastu..lepastu...lepastu....eh! kau pergi la tengok sendiri...karang aku cerita semua..tak suspender la pulak karangggg :D




rating: 3.5/5


kira ok la tu..... =)

48 comments:

  1. hahaha
    nampak mcm lebih best dari storm raiders jerrrr

    ReplyDelete
  2. kata best tapi bag i3 setengah je..
    gred B je nih cik epal..

    meh tgk avatar lak.

    ReplyDelete
  3. ekin mati.

    dah2 klik dell dan brickfields!

    sedih neh!

    ReplyDelete
  4. dulu mmg minat 2 jejaka tu
    tp skrg depa dah tua..hehehe
    teruja gak nk tgk muvi tu

    ReplyDelete
  5. tgkla avatar.. terbaiyekk dr ladang.. review ad kat blog pakcik..

    ReplyDelete
  6. pelakon yg watak "NAMELESS" muka cam Akil Hayy..~hahaahaha~~

    ReplyDelete
  7. saye da tgk saye da tgk!
    boleh la tahan. naseb baek hero die hensem. kalo tak da baling kasut da kt skrin tu.

    ReplyDelete
  8. tgk la sherlock holmes.
    mmg best.

    ReplyDelete
  9. dorang nih walopun tua tp ensemmm... ahaksss...

    ReplyDelete
  10. ekin uwaa ensem ooo dulu2 pojaan ati aku skang pun ;)
    cik epal ko amek hero tu dah la ekk kekeke

    ReplyDelete
  11. tapi citer ni serius tak best.
    yang no 1 gak yang best :)

    ReplyDelete
  12. aaron kwok sgt hensem..haha ;D

    ReplyDelete
  13. aaron kwok dlm para2 skura.hehe dellilah

    ReplyDelete
  14. tengku fir;


    tah...tak de la best sangat senonye..haha :D

    ReplyDelete
  15. noor afzan;


    tu la..nanti nak try tengok avatar..orang kata best :)

    ReplyDelete
  16. noor afzan;


    tu la..nanti nak try tengok avatar..orang kata best :)

    ReplyDelete
  17. si budak aboi;

    tu la..charlene choi cun woo :)

    ReplyDelete
  18. cik ian;

    yeke ekin mati?? r u sure??

    ReplyDelete
  19. el;

    tu la.tahu xpe..dah tua dah memasinggg :D

    ReplyDelete
  20. fahim n alin;


    ok...nanti saya singgah nlog pakcik :)

    ReplyDelete
  21. miss1904;


    tahu xpe..memang muka cam akhil hayy pon..haha

    ReplyDelete
  22. humaira;

    tahu xpeee...agak bosan jugak sebenarnya :D

    ReplyDelete
  23. ries lee;

    tu la...nanti nex week la tengok :)

    ReplyDelete
  24. reena;

    yup...tetua pon ensemmmm :D

    ReplyDelete
  25. cik biol;


    pujaan ati sampai sekarang ke???? heeee

    ReplyDelete
  26. epix;

    tah la..num 1 punya tak tengok :)

    ReplyDelete
  27. sya am;

    tapi dalam cite ni..dia tak berapa nak handsome :)

    ReplyDelete
  28. izzah;

    ooo..patot la macam penah nampak..haha :D

    ReplyDelete
  29. i belonm tgk citer ni lagy:)


    tp i mmg suker charlene choi:)
    suker sgt sgt sgt kt die
    she so cute
    i suker tgk semo citer die
    die babyface sgt:)

    ReplyDelete
  30. waaa... u remind me about aaron kwok. kegilaan waktu dulu2. eheeh

    ReplyDelete
  31. woo, tengok cite nie teringat zaman kat U dulu, berabih duit beli komik, salah satunye komik pedang setiawan...

    best best...

    ReplyDelete
  32. lyana hisham;

    tak best sangattt :D

    ReplyDelete
  33. crispycai;


    yup..masa tengok cerita ni..asek tengok charlene choi jeee....hahaha :D

    ReplyDelete
  34. hanida lavida;


    aah..memang tak best pon :D

    ReplyDelete
  35. fina;

    tengok gambar aaron kwok lama lama dulu..macam handsome jugak..haha :D

    ReplyDelete
  36. mohd azli;


    pedang setiawan tu macam storm warriors ke?? ke dia adaptasi je??

    ReplyDelete
  37. lol.. sbnrnya sy t'sesat dlm blog epal td.. t'cari2 button utk post comment.. ^^ lame me.. XD

    ReplyDelete
  38. pedang setiawan berubah menjadi storm raiders a.k.a. storm warriors.. isk3

    ReplyDelete
  39. i tengok yang fes je..
    yang bru x tengok.,
    nak wat cmna x da cinema kat kelateee.. :(

    ReplyDelete