Friday, December 4, 2009

orang sibuk dengan aurat perempuan..kita bercakap tentang AURAT LELAKI pula...





-poster ini bersepah sepah dekat uni aku-



men's aurah (from navel to knee) CANNOT be seen by SAME gender, even within your FAMILY....selalunya situasi ni dapat dilihat masa sport la...main bola..main ragbi...hadoiiiiiiii....yang pakai tight tu...SERAM pulak aku menengok nya...nak pakai tight satu hal...lepas tu pakai short pulak...pakai seluar elok elok tak boleh ke?? dengan bulu kaki panjang kerinting kerinting macam bangla...buat rebonding pon best tuuuu....dah la ketat satu hal...lepastu nak tersembol dah area area yang tak sepatutnya dilihat untuk tersembol tuuuuu.....hehhh...




ini kepada lelaki melayu yang beragama Islam especially....kau orang lelaki...aurat nak jaga lagiii senang daripada perempuan...simple sangat...nak pakai seluar panjang sikit bawah lutut pon tak boleh ke banggggggg oiiii??? bukan susah sangat pon nak cari seluar panjang tu..kat pasar malam dan pasar tani pon berlambak....bukan mahal bebenauu pon seluar tuuu....



so...lets COVER UP! =)


cover..cover...cover your aurah....jangan cover MACHO je la yang kau tahu....
(itu pon kalau macho la)



p/s: comel tak PATRICK tu??? tapi spongebob tak ada la pulak...

61 comments:

  1. btol2,.
    kadang2 org x prsan mnde2 nih,.
    wat2 lupe

    ReplyDelete
  2. eMm... benda ringAn je tu. X mungkin awEk tengOk. hhaha~

    ReplyDelete
  3. cik epal....mesti cover punya..jgn risau,,,,,ehhehe

    ReplyDelete
  4. hehehe~

    selalu gak kalau kat UTM tu nampak bebudak pakai camtu~

    tapi sebab campur dgn Non-Muslim agaknya, tu yg cam ada tak kisah je~

    ReplyDelete
  5. hahahaha......kelas cik epal skang nie meletup....

    mr spongebob kamu suka pakai shawl erk??

    tomey bangat

    ReplyDelete
  6. naper patrick tuh nampak gemok sket daripada dalam tv9 tuh?

    ReplyDelete
  7. i geli tgk laki pakai singlet tayang body badan ketul-ketul ;)

    ReplyDelete
  8. salam cik epal =)
    firstly,sy neyh kre bwu lm blog8 neyh..
    n ble tgk ur post..kre u neyh byk idea nk ckp..hehe...n pe yg u ckp about in our real world now..

    nice blog..ske bce ur blog..kalo rjn jnguk la blog sy..bru lg..entry pon xbyk ag..

    p/s: hehe pnh tgk lam @15..huhu

    ReplyDelete
  9. Cik Epal,
    Bagus2 sok sek..sok sek..
    aurat lelaki...
    Asyik pompuan jer kena tegur ttg aurat...;)

    ReplyDelete
  10. erm moga kita yang perempuan nih pun ada kesedaran utk menjage aurat kite:)

    ReplyDelete
  11. haha betuiiii! esp yg part tersembul tu tak boleh blah. eh btw ur blog is hilarious ogeh? setiap entry ada benda utk gelak.goood job ;P

    ReplyDelete
  12. nasib baek aku x macho...so xyah nk cover2 macho...
    haha

    ReplyDelete
  13. seksa wo0o0o nengok lelaki pakai suar pendek...

    kekadang suker gak nengok....hehheheh

    ReplyDelete
  14. time diorang maen bola sepak laa pompuan leh cuci mata! hahaha!!

    ReplyDelete
  15. TAU XPE. JARANG ORG CKP PASAL AURAT LAKI2. KALO PMPUAN AMBOIH.

    ReplyDelete
  16. TAU XPE. JARANG ORG CKP PASAL AURAT LAKI2. KALO PMPUAN AMBOIH.

    ReplyDelete
  17. kadang tu kita plak yang segan bila ternmpak yang tut tut...hahahah ternampak ke sengaja tengok hohoho :p

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. aurat adlh bhgian tubuh yg perlu kita pelihara dari pandangan manusia lain..ianya adlh wajib d'cc agama..1 penegasan yg baik..trma ksh,wahai hamba allah..

    ReplyDelete
  20. tq masuk blog sy...ade gap jgak ke blogger lama n blogger baru nie...

    ReplyDelete
  21. dorang sbuk je hal kite..tp hal dorang,slmber bdak je..dorang pk,aurat dorang xpe kot dok tayang kt orang.. :D

    ReplyDelete
  22. simple je.

    seluar pendek tu pakai time main bola sebab senang nak bergerak.
    kalau pakai seluar panjang nanti limited movement.

    xpayahla tgk orang laki kat padang main bola. so xde la tgk aurat.
    hahahah

    lain la kalau orang tu main pakai boxer, haa.. tu lain kes la plak..
    hahaha

    X)

    ReplyDelete
  23. nak seksi juga kot pasal jeles bila pompuan dok seksi

    ReplyDelete
  24. Abang xpki bende2 ni.abang pakai kain pelekat.

    ReplyDelete
  25. hehe. terus aku capai seluar pjg aku.. hahaha.~

    ReplyDelete
  26. hahaha...
    nk komen tapi tk nk komen
    wakaka...

    ReplyDelete
  27. huhuhu...

    terase nyew...

    x pe2 cover macho!!!

    ReplyDelete
  28. hahhaha good entry......majoriti pengkomen adelah pompuan =p

    yup kdg2 org slalu terlupekan hal nieh.asek fokus kt aurat pmpuan je kan.sesekali kne kt aurat laki ok gak..sbb nmpk tol klaka laki pki suar sependek nieh.

    ReplyDelete
  29. awat xtgk yg renangnye..
    tgk ke dua2
    laki dan pompuan...
    mane lagi dasat?
    hahaahaha

    xpon gimrama....

    padat wooooooooooo.....

    sukan sea ni dh dekat.. g la tgk...

    hahaha

    ReplyDelete
  30. owh,aku skrg suka sangat pakai sluar pendek...
    muda2 la aku rasa nak pakai...
    hahaha

    ReplyDelete
  31. dengar la nasihat cik epal saya tue yer wahai lelaki.. =)

    psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

    ReplyDelete
  32. hahaa.
    kelakar sungguh entri kali ni. :D

    ReplyDelete
  33. entry yg bagus..mmg kdg2 laki2 ni xsedar skit..klu bulu kaki tu cantik xpe jgk la tayang..ni aduss..kerinting bulat2.nk termuntah je klu tertgk..huhuhu

    ReplyDelete
  34. nice one!

    peringatan khas kpd lelaki2 di luar sana.

    ReplyDelete
  35. saya sukalah..awak ney peka..huhu
    sudi2 follow la blog saya..

    tamaoserizawa.blogspot.com

    Yang laen2 pon sudi2kan la join saya..chiow!

    ReplyDelete
  36. oh! x sgka terjawab kt cni!
    haha, sy tgh konpius psl aurat lelaki sblom ni...x sgka cik epal TERjawab kt cni... ;P

    n3 ni bes~ bahahaha~

    ReplyDelete
  37. haha.. btol2..
    ramai yg terasa ni.. haha

    ReplyDelete
  38. sangatlah betul.sama-samalah menutup aurat ye. :D

    ReplyDelete
  39. haha cik epal. Itu bersukan, tak kisah sgt lah.

    alang2 nak attack laki, buatlah pasal pakai seluar londeh time sembahyang. Tak ke nampak skin bhg belakang bila rukuk n sujud.

    So tak batal solat ke tu selagi kulit yg terkeluar itu berada di bawah bahagian pusat?

    batal kan.


    p/s: cik epal, as requested, sudah dipakukan nama kamu dalam entri baru aku. hehe.

    ReplyDelete
  40. entry yg mnarik.. bg sedar sikit lelaki2 yg xtau aurat..

    =)

    ReplyDelete
  41. aset yg penting..jangan usha selalu..
    nanti juling.. tp pompuan lagi teruk.. =)

    ReplyDelete
  42. huhu..harap2 pasne sedarlah dorg ek..huhu

    ReplyDelete
  43. huhu... menurut perintah cik epal.. :)

    ReplyDelete
  44. tak suka pakai seluar pendek...
    sejuk la..

    ReplyDelete
  45. so true ni cik epal . asek ckp pasal aurat perempuan je . aha

    ReplyDelete
  46. sye cubew tdak pkai tight . HAHHA

    ReplyDelete
  47. btol..
    slalu pompuan je dpersalah kan..
    huhu

    ReplyDelete
  48. " CANNOT be seen by SAME gender, even within your FAMILY..."sila ruujuk balik.betul ke?

    ReplyDelete
  49. wakakaka..kemain memansingggg :D

    ReplyDelete
  50. he3..btul2 sya sokong..
    tpi nk wat cm nr kan..
    tntang aurat llaki dlm agama ni same ngn aurat prmpuan zmn dlu..
    dlu prmpuan mne dr pkai tudung lintup cm skrang..ustazh dlu pn pkai tudung msih nmpak rmbut..
    tpi skrang dh x..girl pkai tudung smua dh comel...n nice :)
    ape pn..arap2 llaki zmn akn dtng lbih peka ngn aurat meka.. :)

    ReplyDelete
  51. penah la time jogging nampak sorang mamat tuh, seksi giler..
    dia jogging pakai seluar tight, kaler biru plak tuh, memang nampak sangat dia punya terjojol2.. hahaha
    dah la parking anu tegak ke atas..
    free2 je leh nampak bentuk dia punya..

    ReplyDelete
  52. btol tuh,asik depa ja yg dok pompang sana sini dk jual entry pasal pompuan,aurat,maruah,gedik,mcm2..eloksgtlah cik epal hentam sama depa.

    p/s:lelaki la nih dok tunding jari kat pompuan.depa xtau ka 1 pi kat kita 4 kat depa...jadah sungguh.

    ReplyDelete