Thursday, December 17, 2009

kuch kuch hota hai...teringat bollywood zaman dahulu kala....




aku suka cerita kuch kuch hota hai ni...best gilaa....tapi cerita ni lama dah...but kalau tengok banyak kali pon aku tak bosan..sebab jalan cerita yang menarik dan i likeeeee shah rukh khan...bukan kublai khan....




dari kiri cepat lari... kajol (bukan kojol)..shah rukh khan (eh! ada dato' ke??) .. dan rani mukherjee... (nasib baik tak keji atau kanji)

dalam gambar ni semua muka gonjeng gonjeng bahhh.... :D








ouh..cerita ini sangat sweet...sweet masa tengok shah rukh khan dengan kajol masa zaman kolej dia..ke "nakal" an shah rukh khan time muda muda dulu...aku suka watak kajol dalam cerita ni...memang ganas gila...macam aku je..hahaha..tapi at last...jadi perempuan jugak...pandai jugak dia pakai saree...rambut pon dah mula panjang mengurai..dah tak kontot macam di zaman keganasan dia dulu...suka tengok dorang gaduh2x...tapi dalam hati sebenarnya suka kat shah rukh khan..tapi tak nak mengaku pulak kajol ni..eleleleleh.....







shah rukh khan ada anak...anak dia pon comel...tapi anak dia dengan rani...bila shah rukh khan dah men duda...rani dah mati...dia terpaksa jaga anak dia sorang sorang..anak dia nama sama dengan kajol...suka tengok time shah rukh khan jadi ayah tu....caring gila...






time ni anak dia masuk camp...time ni la jumpa kajol balek..dia pon terkejut tengok kajol dah ayu woo...dah tak ganas dah macam dulu dulu....anak dia jugak yang tolong ejaskan mana patut...ni masa lagu Ladki Badi Anjani Hai tak silap aku la..serious aku hafal step step menari lagu ni..punya la fanatik aku cerita ni..sampai lagu lagu aku hafal...step step menari pon aku tahu tauuuuuu....




kesimpulannya..cerita ni memang best....kalau ada ulangan dekat tv3 ke apa ke now...memang aku tengok jugak...berebut remote pon berebut remote la..aku tengok cerita ni mesti aku nangis...sedih woo...tengok lapanpuloh kali...lapanpulohkali lah aku nangis....hehh..sememeh betul aku..tengok hindustan je ponn...









ini lirik lagu KUCH KUCH HOTA HAI (boleh karaoke dengan pasangan anda..MALE untuk lelaki..FEMALE untuk perempuan)





--FEMALE--
Aah, aah aah aah (sebut betul betul dengan gaya yang betul ok! jangan salah sebut...)


--MALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye - 2
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye
Ab to mera dil jaage na sota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai - 2

--FEMALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye
Ab to mera dil jaage na sota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai - 2

--MALE--
Na jaane kaisa ehsaas hai
Bujhti nahin hai kya pyaas hai

--FEMALE--
Kya nasha is pyaar ka
Mujhpe sanam chhaane laga

--MALE--
Koi na jaane kyoon chain khota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--FEMALE--
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai
Hey, eh

--MALE--
Mmm, mmm

--FEMALE--
Aa aa aa aa, aa

--BOTH--
Aa aa aa aa

--FEMALE--
Kya rang laayi meri dua
Yeh ishq jaane kaise hua
Bechainiyon mein chain
Na jaane kyoon aane laga

--MALE--
Tanhaai mein dil yaadein sanjota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--FEMALE--
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--MALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye

--FEMALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye

--MALE--
Ab to mera dil jaage na sota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--FEMALE--
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai




lagu lagu di dalam filem kuch kuch hota hai....



1. Kuch Kuch Hota Hai
2. Koi Mil Gaya
3. Saajanji Ghar Aaye
4. Yeh Ladka Hai Deewana
5. Tujhe Yaad Na Meri Aayee
6. Raghupati Raghav
7. Ladki Badi Anjani Hai


perghhh..semua lagu ni aku layannnnn...aku suka hindustan dulu...hindustan dulu suci...sekarang punya hindustan dah sangat kebaratan dah..dah macam hollywood...tengok pon dah tak berapa nak best....banyak adegan adegan yang berani dan terlampau berani..pelakon baru baru dia pon banyak daring...bukan jual cerita..jual body je lebih...hehhh....




ok...boleh dapatkan cd kuch kuch hota hai... (bukan kuch kuch hotak hang)..cd yang original atau cetak rompak di pasar malam berhampiran rumah anda...sekian..terima kasih....

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

65 comments:

Zuratul Ain said...

I love kuch kuch hota hai
masa cita ni keluar saya kecik lagi
tak paham sangat tapi suka!

aNiSa hANg tUaH said...

cite kuch kuch ni mmg best
sedey pon ade
time tu kite kat skolah rendah..
cite tu femes hahaha

Diyana Didie said...

owh sangat suke cerite nie!! tgk berape kali dah tapi tak jemu jemu hikhik

saypOOL rafhtello said...

aku suka badshah..
lagi2 spec hitam dia tu.. =)

Si budak Aboi said...

aboi suke tgk ci sarukh tu dlm citer baadsah aa cik epal !

Rozita said...

akak ler peminat setia SRK
mmg ensem giler...i like

helena's said...

samala..tgk 800juta kali..800ratus juta kali la nanges,haghaha

reen_sofee said...

kabhi kushi kabhi gham lagik best.... hahahahah

noor afzan said...

cerita ni jugaklah yang buat saya jatuh hati kat shah rukh khan..
dan bollywood..
mmg skang dah x best citenye~

misz_nierah said...

anda pon dlm jiwang ♥ mode juga ke? hehehe

Zuewairy said...

best wooo..citer nih~

nur'ain said...

wahhh! suka gila citer ni. Lagu best. Jln citer touching ;D

nmz said...

yeahhh, cerita favourite jugak kot ni. masa dulu tengok semua hafal2 lagu dah.hahaha..

cik epal!xsangka singgah..thank youuu sudi singgah blog. really appreciated it:))

izzahfarhana said...

samala tengok kalo part sedih amek kusyen kave mata.haha.eskem 1!

violetless said...

kelik nuff cikepal...layan hindustan upanya cik epal nih..hahahah...

zai said...

aaaaaa...smpai skrg tau masih minat shah rukh khan!!..dia tetap hnsem wlopown makin tuaaa...pelakon bru skrg mcm xbrapa knal daa..hakhakha~..shah rukh khan suka pkai nama rahul kan?pwasan x?=p^x^

black_mel said...

hahaha...citer lama sgt nie...tp citer ni citer 1st industan sy tgk..sblum tu x penah tgk pun sbb mmg x mnt industan..smpai skrng x mnt citer industan..

sharamli said...

uish..siap ad lirik

tengku_fir21 said...

huhuhuuh..
dulu mase sekolah film nie agak top...
tapi suke ayat nie
"hidup hanya sekali,mati hanya sekali,bercinta hanya sekali dan berkahwin hanya sekali"

wlpun akhirnya dia tewas dgn prinsip tu apabila rahul kawen dgn anjali
huhuu

AzuanBudakPandai said...

yup! citer hindustan dulu best3..skang cam kurang je huhu

ada.m0khtar said...

sah! mmg fanatik neh. hehehe.. I tak minat sangat hndustan ni, tapi Kuch2 hita hai ni buleh je dilayan =)

CripsyCaiHong said...

i pun suker da show

i remeber i watch it in 2002 and i love KAJOL in that movie cuz dat time i pun sgt tomboy ahhha

YanTzYanTtiE said...

tetibe mari sehati berdansa
hahha
hurm
dulu time sekolah asrama, hari sabtu mlm cikgu pasang CD bg budak2 tengok
bile budak2 tau je lah, time sedeyh je...sok sek sok sek, ade tarik inguss..srettt kat blkg...whhhahhaah
zaman sekolahh..~~

Farhana said...

Wah.. Suke hindustan gak ke.. Heehee.. Memang cite dulu2 sume best mcm Mann.. KKHH.. Heehee. ;)

Skang ade gak cite yg best.. Cite shah rukh bagiku still best walau dia dh nampak ketuaan sket.. Om Shanti Om, Rabne Ban Di Jodi.. Mantoppp!!!

Wan SheVa said...

cite hindustan yg pling best..
kalo xde cite ni..
xde la bollywood nk maju cm skrg..
kn kn kn..
hehe

ocha said...

cik ros pn suke semua filem dato hnsem ni...=D

nurain said...

hahha..

aku plak suke duplicate~

miss1904 said...

aku pon ske cter KKHH ni..~~
sgt stuju..cter hindustan dolu2 mmg besh...
skrg ni da xbesh...kebaratan sgt dah..~~

itu sje dri sye..~~
>.<

cik ian@aH Lian~ said...

taylor ngan drumstick for epal..
eh, citer fav zaman muda2 dulu.
sekarang tetap muda lagi!

Eyriqazz said...

One of my favourite movie dulu kala..Sampaikan my ex panggil saya Anjali..

http://eyriqazz.blogspot.com/

nizaa said...

rindu la nk tgk filem ni lagi sekali...best!

miSs.BoBo said...

wah~
suke juge same ini criter..
beribu2 kali da nengok neyh..
lagu pon siap apal agy..
manyak2 industan citer neyh plng besh..

^0^

mamai said...

gila ah cik epal kamu menyingkap kenangan lalu pakcik ajer hahaha

~`nAnie~ said...

kkhh mmg best gila
lagu dier smue xjemu didengar
tp rani tatkala ini sgt tembam tp manis..

ezzati said...

dulu zmn minat shah rukh khan..asal dia belakon je wajib tengok..hehee..

lama x tgk citer hindustan

missdiya84 said...

hehe..yerp betul2..tapi hero nustan memang ensem2 la hoho..rambang mate sekejap wahaha

Fathi Adha said...

citer tu tlh buat filem bollywood box office.. best citer tu..

:)

sophie said...

tawu tape cik epal!!sophie pon mnat sgtt tgok cter ny dlu2.. tapy tade laa fanatik xmpei lirik lagu juch2 hota hai tew ade..hehehehe..thumbs up p0r u!

sophie said...

slap2..kuch2..aduyy..tngn terpele'ot tdy.

NIMI said...

ehh u pun suka hindustan??
i gila suka kot smpai kawan kawan i cakap i jiwang..whatever!i suka..perempuan dia semua lawa lawa..
heheheheh!
ha a kuch kuch hotai he ni beshh gila..
eeee tengok u da buat i rindu dekat citer citer hindustan lama..
lepas ni kalau jumpa u depan depan i cakap pasal hindustan je r erkk

enyheartsdiamond said...

pergh!!siap karok2 lagi baca entry ni ;)

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

ooh, kenangan.

dilwale dulhania le jayenge,
badshah,
dil to pagal hai,
kuch kuch hota hai,
phir bir dil hai hindustani,
mann,
kaho na pyar hai,
mohabbattein,
kabhi kushi kabhi gham...

skarang? semua pak2 hindustan neh sebok nak speaking mat salleh. pernah tgk filem amitabh bachan - 100% dalam b.inggeris.

kalo aku nak tgk cite omputih, pandai2 laa aku carik muvie hollywood, mangkok!

sori terlebih emo lak. stended laa peminat bollywood (dulu2) mmg emo.

lalala...

lovecat said...

hye moon.. ko xnk letak cite hindustan lain ke?? letak ar link tok download movie hindustan. ;p

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

crite ni yang paling best kot..
takde crite yang bleh lawan kuch-kuch hota hai.
hehehe..
siap dulu bleh bajet cam kajol ni akan kawen shah tu ha..
ngeng sunggoh!!

alhariesz said...

kat library uia pj tuh, dulu port kitorang tengok movie...byk screening room kan? cam mini GSC la, untuk kitorng release tension... byk gak koleksi movie library nih.... hoho

satu hari, kitorang kantoikan satu grup dak sisters seludup masuk tape (zmn dulu guna VHS) Kuch Kuch Hotak Hei ni le....siap bkaraoke tuh....

HAHA...

The best part is, sampai skang kitorang jadik kawan baik...

The good ol' days...

Redbloodsnow said...

Haaa dulu zie pun suke gak ngan citer nih taw. siap angan² mat jenin kooo nk jadi kajol mojol tuh..hahaha

hampes jek. btw, citer mohabbatein dulu tgk siap melalak lagi..adehhh. :P

dianna said...

hahah cite ni mmg best. satu2nye cite yg tak jemu bile tgk. kan? mmg best sgt. suke sgt watak kajol dlm cite ni, mule2 ganas, pastu bile dah lame turn out to be very pretty. gila ah.

♥ juhairah ♥ said...

heheh. same la kite cik epal. the best bollywood movie ni. tgk byk kali pon still nangis jgk.

tringat zaman2 skolah ku. sanggup beli sticker, poster cite ni. wakaka. siap hafal tiap bait lagu yg x difahami lg. huhu

Cik Biol said...

btol la tu hindustan sekarang mmg susah nak cari yg best aku layan yg ada rani mukerji je sekarang haha

mutantxy said...

fuh...aku pon dulu layan amat sangat hindustan..sampai meleleh air liur ak tgk cita hindustan..tp aku minat preity zinta..waaaha

reb@rn said...

ceriTa ni mEmang sangaT fAymous duLu, tApi aku maLAs nak layan.

cikTi said...

HEHE.,
NI LA 1ST CTE KELING YG AK TNGOK DLU,.
MMG BES PON,.
CRITA MANN PON BES GK,.
NAIK GLA AK TNGOK CTA TUH.,
BES SGT2

Q said...

satu-satunye citer hidustan yang me tengok hehehehe ^-^

azaliahjsalleh said...

minat cite bolly dulu2 jep
skrg nie x layan dh

yana said...

ttbe ko jd minah hindustan nie . haha .
neway , mmg kuch kuch hota hai d best la . hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

citer hindustan memang syok

cik epal....salam maal hijrah 1431


=}

eDdY said...

waaa...mmg citer ni sgt best...
x borink walupon tgk bnyk kali...
sbb jln criter sgt menarik..hehe

cik peah said...

dulu2 suka shah rukh khan tapi la ni macam dah tak suka dah kat dia..kalau ada cerita dia berlakon klo boleh xmo tgk..hahaha..

cerita yang gila babeng suka: mujhse dosti karoge..lagu dia best gilerr

beLLa said...

rase nk nynyi hindustan dah nih..;p
1st aku tgk hndstanpn cte ni gak!
besh gler..satu2nyer cte industan xd gdo2 tumbuk2..;)

Syafiqah said...

hahaa..cun r beb..hobi sama.. ;D

Anonymous said...

background baru i like=)
tp klu tulisan besar2 n jarak2 lg senang nak bace

Fifi Hanie said...

ouh, hindustan hari sabtu kat TV2 TERBAIKKKK! haha

dugong_darat said...

Aku bukan seorang penggemar gambar Hidustan... Namun dengan cerita ini aku kalah ler pulak... Kalau nak dikira-kira, hampir 15 kali aku tengok citer nih... Dan hampir setiap kali aku nak teroyak... Hilang kerebelan aku sekejap...

dugong_darat said...

Ade 2 3 lagi gambar Hindustan yang aku tengok berkali-kali...

1. Dilwale Dulhania Le Jayenge
2. Kabhi Kushi Kabhi Gam

dan ader beberapa judul yang aku tak ingat nama...

Gile beb... mak aku garu pala tengok aku ushar gambar hindustan ini...

cik lilo said...

saya amat addicted same citer hindustan lg2 citer ni

lyn 3 jam dpn tv pon x per

citer ni best ooo

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !