Thursday, December 17, 2009

kuch kuch hota hai...teringat bollywood zaman dahulu kala....




aku suka cerita kuch kuch hota hai ni...best gilaa....tapi cerita ni lama dah...but kalau tengok banyak kali pon aku tak bosan..sebab jalan cerita yang menarik dan i likeeeee shah rukh khan...bukan kublai khan....




dari kiri cepat lari... kajol (bukan kojol)..shah rukh khan (eh! ada dato' ke??) .. dan rani mukherjee... (nasib baik tak keji atau kanji)

dalam gambar ni semua muka gonjeng gonjeng bahhh.... :D








ouh..cerita ini sangat sweet...sweet masa tengok shah rukh khan dengan kajol masa zaman kolej dia..ke "nakal" an shah rukh khan time muda muda dulu...aku suka watak kajol dalam cerita ni...memang ganas gila...macam aku je..hahaha..tapi at last...jadi perempuan jugak...pandai jugak dia pakai saree...rambut pon dah mula panjang mengurai..dah tak kontot macam di zaman keganasan dia dulu...suka tengok dorang gaduh2x...tapi dalam hati sebenarnya suka kat shah rukh khan..tapi tak nak mengaku pulak kajol ni..eleleleleh.....







shah rukh khan ada anak...anak dia pon comel...tapi anak dia dengan rani...bila shah rukh khan dah men duda...rani dah mati...dia terpaksa jaga anak dia sorang sorang..anak dia nama sama dengan kajol...suka tengok time shah rukh khan jadi ayah tu....caring gila...






time ni anak dia masuk camp...time ni la jumpa kajol balek..dia pon terkejut tengok kajol dah ayu woo...dah tak ganas dah macam dulu dulu....anak dia jugak yang tolong ejaskan mana patut...ni masa lagu Ladki Badi Anjani Hai tak silap aku la..serious aku hafal step step menari lagu ni..punya la fanatik aku cerita ni..sampai lagu lagu aku hafal...step step menari pon aku tahu tauuuuuu....




kesimpulannya..cerita ni memang best....kalau ada ulangan dekat tv3 ke apa ke now...memang aku tengok jugak...berebut remote pon berebut remote la..aku tengok cerita ni mesti aku nangis...sedih woo...tengok lapanpuloh kali...lapanpulohkali lah aku nangis....hehh..sememeh betul aku..tengok hindustan je ponn...









ini lirik lagu KUCH KUCH HOTA HAI (boleh karaoke dengan pasangan anda..MALE untuk lelaki..FEMALE untuk perempuan)





--FEMALE--
Aah, aah aah aah (sebut betul betul dengan gaya yang betul ok! jangan salah sebut...)


--MALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye - 2
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye
Ab to mera dil jaage na sota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai - 2

--FEMALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye
Ab to mera dil jaage na sota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai - 2

--MALE--
Na jaane kaisa ehsaas hai
Bujhti nahin hai kya pyaas hai

--FEMALE--
Kya nasha is pyaar ka
Mujhpe sanam chhaane laga

--MALE--
Koi na jaane kyoon chain khota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--FEMALE--
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai
Hey, eh

--MALE--
Mmm, mmm

--FEMALE--
Aa aa aa aa, aa

--BOTH--
Aa aa aa aa

--FEMALE--
Kya rang laayi meri dua
Yeh ishq jaane kaise hua
Bechainiyon mein chain
Na jaane kyoon aane laga

--MALE--
Tanhaai mein dil yaadein sanjota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--FEMALE--
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--MALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye

--FEMALE--
Tum paas aaye, yun muskuraaye
Tumne na jaane kya sapne dikhaaye

--MALE--
Ab to mera dil jaage na sota hai
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai

--FEMALE--
Kya karoon haaye, kuch kuch hota hai




lagu lagu di dalam filem kuch kuch hota hai....



1. Kuch Kuch Hota Hai
2. Koi Mil Gaya
3. Saajanji Ghar Aaye
4. Yeh Ladka Hai Deewana
5. Tujhe Yaad Na Meri Aayee
6. Raghupati Raghav
7. Ladki Badi Anjani Hai


perghhh..semua lagu ni aku layannnnn...aku suka hindustan dulu...hindustan dulu suci...sekarang punya hindustan dah sangat kebaratan dah..dah macam hollywood...tengok pon dah tak berapa nak best....banyak adegan adegan yang berani dan terlampau berani..pelakon baru baru dia pon banyak daring...bukan jual cerita..jual body je lebih...hehhh....




ok...boleh dapatkan cd kuch kuch hota hai... (bukan kuch kuch hotak hang)..cd yang original atau cetak rompak di pasar malam berhampiran rumah anda...sekian..terima kasih....

65 comments:

  1. I love kuch kuch hota hai
    masa cita ni keluar saya kecik lagi
    tak paham sangat tapi suka!

    ReplyDelete
  2. cite kuch kuch ni mmg best
    sedey pon ade
    time tu kite kat skolah rendah..
    cite tu femes hahaha

    ReplyDelete
  3. owh sangat suke cerite nie!! tgk berape kali dah tapi tak jemu jemu hikhik

    ReplyDelete
  4. aku suka badshah..
    lagi2 spec hitam dia tu.. =)

    ReplyDelete
  5. aboi suke tgk ci sarukh tu dlm citer baadsah aa cik epal !

    ReplyDelete
  6. akak ler peminat setia SRK
    mmg ensem giler...i like

    ReplyDelete
  7. samala..tgk 800juta kali..800ratus juta kali la nanges,haghaha

    ReplyDelete
  8. kabhi kushi kabhi gham lagik best.... hahahahah

    ReplyDelete
  9. cerita ni jugaklah yang buat saya jatuh hati kat shah rukh khan..
    dan bollywood..
    mmg skang dah x best citenye~

    ReplyDelete
  10. anda pon dlm jiwang ♥ mode juga ke? hehehe

    ReplyDelete
  11. wahhh! suka gila citer ni. Lagu best. Jln citer touching ;D

    ReplyDelete
  12. yeahhh, cerita favourite jugak kot ni. masa dulu tengok semua hafal2 lagu dah.hahaha..

    cik epal!xsangka singgah..thank youuu sudi singgah blog. really appreciated it:))

    ReplyDelete
  13. samala tengok kalo part sedih amek kusyen kave mata.haha.eskem 1!

    ReplyDelete
  14. kelik nuff cikepal...layan hindustan upanya cik epal nih..hahahah...

    ReplyDelete
  15. aaaaaa...smpai skrg tau masih minat shah rukh khan!!..dia tetap hnsem wlopown makin tuaaa...pelakon bru skrg mcm xbrapa knal daa..hakhakha~..shah rukh khan suka pkai nama rahul kan?pwasan x?=p^x^

    ReplyDelete
  16. hahaha...citer lama sgt nie...tp citer ni citer 1st industan sy tgk..sblum tu x penah tgk pun sbb mmg x mnt industan..smpai skrng x mnt citer industan..

    ReplyDelete
  17. huhuhuuh..
    dulu mase sekolah film nie agak top...
    tapi suke ayat nie
    "hidup hanya sekali,mati hanya sekali,bercinta hanya sekali dan berkahwin hanya sekali"

    wlpun akhirnya dia tewas dgn prinsip tu apabila rahul kawen dgn anjali
    huhuu

    ReplyDelete
  18. yup! citer hindustan dulu best3..skang cam kurang je huhu

    ReplyDelete
  19. sah! mmg fanatik neh. hehehe.. I tak minat sangat hndustan ni, tapi Kuch2 hita hai ni buleh je dilayan =)

    ReplyDelete
  20. i pun suker da show

    i remeber i watch it in 2002 and i love KAJOL in that movie cuz dat time i pun sgt tomboy ahhha

    ReplyDelete
  21. tetibe mari sehati berdansa
    hahha
    hurm
    dulu time sekolah asrama, hari sabtu mlm cikgu pasang CD bg budak2 tengok
    bile budak2 tau je lah, time sedeyh je...sok sek sok sek, ade tarik inguss..srettt kat blkg...whhhahhaah
    zaman sekolahh..~~

    ReplyDelete
  22. Wah.. Suke hindustan gak ke.. Heehee.. Memang cite dulu2 sume best mcm Mann.. KKHH.. Heehee. ;)

    Skang ade gak cite yg best.. Cite shah rukh bagiku still best walau dia dh nampak ketuaan sket.. Om Shanti Om, Rabne Ban Di Jodi.. Mantoppp!!!

    ReplyDelete
  23. cite hindustan yg pling best..
    kalo xde cite ni..
    xde la bollywood nk maju cm skrg..
    kn kn kn..
    hehe

    ReplyDelete
  24. cik ros pn suke semua filem dato hnsem ni...=D

    ReplyDelete
  25. hahha..

    aku plak suke duplicate~

    ReplyDelete
  26. aku pon ske cter KKHH ni..~~
    sgt stuju..cter hindustan dolu2 mmg besh...
    skrg ni da xbesh...kebaratan sgt dah..~~

    itu sje dri sye..~~
    >.<

    ReplyDelete
  27. taylor ngan drumstick for epal..
    eh, citer fav zaman muda2 dulu.
    sekarang tetap muda lagi!

    ReplyDelete
  28. One of my favourite movie dulu kala..Sampaikan my ex panggil saya Anjali..

    http://eyriqazz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. rindu la nk tgk filem ni lagi sekali...best!

    ReplyDelete
  30. wah~
    suke juge same ini criter..
    beribu2 kali da nengok neyh..
    lagu pon siap apal agy..
    manyak2 industan citer neyh plng besh..

    ^0^

    ReplyDelete
  31. gila ah cik epal kamu menyingkap kenangan lalu pakcik ajer hahaha

    ReplyDelete
  32. kkhh mmg best gila
    lagu dier smue xjemu didengar
    tp rani tatkala ini sgt tembam tp manis..

    ReplyDelete
  33. dulu zmn minat shah rukh khan..asal dia belakon je wajib tengok..hehee..

    lama x tgk citer hindustan

    ReplyDelete
  34. hehe..yerp betul2..tapi hero nustan memang ensem2 la hoho..rambang mate sekejap wahaha

    ReplyDelete
  35. citer tu tlh buat filem bollywood box office.. best citer tu..

    :)

    ReplyDelete
  36. tawu tape cik epal!!sophie pon mnat sgtt tgok cter ny dlu2.. tapy tade laa fanatik xmpei lirik lagu juch2 hota hai tew ade..hehehehe..thumbs up p0r u!

    ReplyDelete
  37. slap2..kuch2..aduyy..tngn terpele'ot tdy.

    ReplyDelete
  38. ehh u pun suka hindustan??
    i gila suka kot smpai kawan kawan i cakap i jiwang..whatever!i suka..perempuan dia semua lawa lawa..
    heheheheh!
    ha a kuch kuch hotai he ni beshh gila..
    eeee tengok u da buat i rindu dekat citer citer hindustan lama..
    lepas ni kalau jumpa u depan depan i cakap pasal hindustan je r erkk

    ReplyDelete
  39. pergh!!siap karok2 lagi baca entry ni ;)

    ReplyDelete
  40. ooh, kenangan.

    dilwale dulhania le jayenge,
    badshah,
    dil to pagal hai,
    kuch kuch hota hai,
    phir bir dil hai hindustani,
    mann,
    kaho na pyar hai,
    mohabbattein,
    kabhi kushi kabhi gham...

    skarang? semua pak2 hindustan neh sebok nak speaking mat salleh. pernah tgk filem amitabh bachan - 100% dalam b.inggeris.

    kalo aku nak tgk cite omputih, pandai2 laa aku carik muvie hollywood, mangkok!

    sori terlebih emo lak. stended laa peminat bollywood (dulu2) mmg emo.

    lalala...

    ReplyDelete
  41. hye moon.. ko xnk letak cite hindustan lain ke?? letak ar link tok download movie hindustan. ;p

    ReplyDelete
  42. crite ni yang paling best kot..
    takde crite yang bleh lawan kuch-kuch hota hai.
    hehehe..
    siap dulu bleh bajet cam kajol ni akan kawen shah tu ha..
    ngeng sunggoh!!

    ReplyDelete
  43. kat library uia pj tuh, dulu port kitorang tengok movie...byk screening room kan? cam mini GSC la, untuk kitorng release tension... byk gak koleksi movie library nih.... hoho

    satu hari, kitorang kantoikan satu grup dak sisters seludup masuk tape (zmn dulu guna VHS) Kuch Kuch Hotak Hei ni le....siap bkaraoke tuh....

    HAHA...

    The best part is, sampai skang kitorang jadik kawan baik...

    The good ol' days...

    ReplyDelete
  44. Haaa dulu zie pun suke gak ngan citer nih taw. siap angan² mat jenin kooo nk jadi kajol mojol tuh..hahaha

    hampes jek. btw, citer mohabbatein dulu tgk siap melalak lagi..adehhh. :P

    ReplyDelete
  45. hahah cite ni mmg best. satu2nye cite yg tak jemu bile tgk. kan? mmg best sgt. suke sgt watak kajol dlm cite ni, mule2 ganas, pastu bile dah lame turn out to be very pretty. gila ah.

    ReplyDelete
  46. heheh. same la kite cik epal. the best bollywood movie ni. tgk byk kali pon still nangis jgk.

    tringat zaman2 skolah ku. sanggup beli sticker, poster cite ni. wakaka. siap hafal tiap bait lagu yg x difahami lg. huhu

    ReplyDelete
  47. btol la tu hindustan sekarang mmg susah nak cari yg best aku layan yg ada rani mukerji je sekarang haha

    ReplyDelete
  48. fuh...aku pon dulu layan amat sangat hindustan..sampai meleleh air liur ak tgk cita hindustan..tp aku minat preity zinta..waaaha

    ReplyDelete
  49. ceriTa ni mEmang sangaT fAymous duLu, tApi aku maLAs nak layan.

    ReplyDelete
  50. HEHE.,
    NI LA 1ST CTE KELING YG AK TNGOK DLU,.
    MMG BES PON,.
    CRITA MANN PON BES GK,.
    NAIK GLA AK TNGOK CTA TUH.,
    BES SGT2

    ReplyDelete
  51. satu-satunye citer hidustan yang me tengok hehehehe ^-^

    ReplyDelete
  52. minat cite bolly dulu2 jep
    skrg nie x layan dh

    ReplyDelete
  53. ttbe ko jd minah hindustan nie . haha .
    neway , mmg kuch kuch hota hai d best la . hahaha

    ReplyDelete
  54. citer hindustan memang syok

    cik epal....salam maal hijrah 1431


    =}

    ReplyDelete
  55. waaa...mmg citer ni sgt best...
    x borink walupon tgk bnyk kali...
    sbb jln criter sgt menarik..hehe

    ReplyDelete
  56. dulu2 suka shah rukh khan tapi la ni macam dah tak suka dah kat dia..kalau ada cerita dia berlakon klo boleh xmo tgk..hahaha..

    cerita yang gila babeng suka: mujhse dosti karoge..lagu dia best gilerr

    ReplyDelete
  57. rase nk nynyi hindustan dah nih..;p
    1st aku tgk hndstanpn cte ni gak!
    besh gler..satu2nyer cte industan xd gdo2 tumbuk2..;)

    ReplyDelete
  58. hahaa..cun r beb..hobi sama.. ;D

    ReplyDelete
  59. background baru i like=)
    tp klu tulisan besar2 n jarak2 lg senang nak bace

    ReplyDelete
  60. ouh, hindustan hari sabtu kat TV2 TERBAIKKKK! haha

    ReplyDelete
  61. Aku bukan seorang penggemar gambar Hidustan... Namun dengan cerita ini aku kalah ler pulak... Kalau nak dikira-kira, hampir 15 kali aku tengok citer nih... Dan hampir setiap kali aku nak teroyak... Hilang kerebelan aku sekejap...

    ReplyDelete
  62. Ade 2 3 lagi gambar Hindustan yang aku tengok berkali-kali...

    1. Dilwale Dulhania Le Jayenge
    2. Kabhi Kushi Kabhi Gam

    dan ader beberapa judul yang aku tak ingat nama...

    Gile beb... mak aku garu pala tengok aku ushar gambar hindustan ini...

    ReplyDelete
  63. saya amat addicted same citer hindustan lg2 citer ni

    lyn 3 jam dpn tv pon x per

    citer ni best ooo

    ReplyDelete