Wednesday, November 25, 2009

zaman gonjeng CIK EPAL (part 2)

aku rasa aku memang suka tersengih macam kerang busuk kalau bergambar...memang telah terbukti fakta ini...lepas aku geledah GHOBOK ibu aku dan terjumpa gambar gambar ini semua...semua stok stok senyum sampai telinga..macam nak buat iklan ubat gigi pon ada....



-rina dan CIK EPAL-

tengok..terserlah aku senyum macam kerang busuk bukan???





-mimi-cik epal-rina-aina


mimi dengan aina ni jiran aku dulu...aku rasa time ni aku duduk kat DAMANSARA....diorang ni dah besar besar dah...mimi tu baya aku...aku dengar cerita dia belajar kat UiTM now..tapi aku tak ingat dekat mana and amek course apa....




time ni ayah aku kata aku tibau nenek aku punya tudungggg....dan aku kalau bergambar...mesti muka aku lah yang paling GEMBIRA...adik aku tu buat bodoh je pandang tempat lain...aku rasa nak lepuk je dia...aku penat penat je OVER senyum sampai telinga...dia boleh rileks aje pandang tempat lain......hehhh....





ini aku rasa dekat DAMANSARA jugak...yang CINA tu jiran aku..aku dah lupa dah nama dia..mesti sekarang dah handsome..kalau jumpa kitorang..mesti budak cina ni nak ngorat adik aku RINA tu...ye la kecik kecik dah pandai posing pegang leherrr budak cina tu...OVER betul adik aku dengan budak cina ni...






-RINA dan CIK EPAL lagi-

uihhh..dulu rumah aku ada gelongsor...ada buaian..jangan jeles...tak payah pergi playground pon tidak mengapa...




time ni baru lepas mandi..sebab tu muka segar bugar..dan time ni aku tak senyum sampai telinga...tapi aku senyum tunjuk "gigi rabbit"...dulu gigi aku gigi rabbit..ada dua je kat depan..yang lain semua gigi aku RONGAK...sebab aku degil..suka makan banyak aiskrim POP dan beli gula gula dekat kedai PAK MEON time kecik kecik....nasib baik la ada dua gigi tuuu...kalau tak ada dua gigi tu kan susah aku nak bercakap...nak sebut nangka pon jadi "hanngkaaaaa"....nak sebut nenas pon jadi "heeeenassssssssss" (eh! kau SENGAU rupanyaaaa)


sebut tinggal dua gigi...aku teringat pulak dekat SPONGEBOB





time ni kitorang dekat wetworld...perghhh seksi betul aku...tangkap gambar time rambut basah...kenapa lah mak aku tak pakai kan BIKINI time ni...nak jugak aku merasa...sekarang ni tak boleh la nak pakai BIKINI...karang orang cakap aku buang TEBIAT la pulakkk...gambar senyum sampai telinga TOTAPPPP!!







ini kira zaman gonjeng aku part 2..nak tengok yang part 1 punya?? boleh KLIK ENTRI INI



bila aku tengok gambar gambar ini semua...uihhh aku rasa aku nak kembali ke zaman silam...sebab time tu tak ada la nak serabut kepala hotak aku ni fikir masalah...nak berak merata rata pon tak kesah..nanti IBU aku cebokkan...sekarang nak berak merata rata??? mahu kena LESING dengan ibu aku...lepastu zaman kecil kecil dahulu..suka main masak masak dan main kahwin kahwin...tapi aku rasa...dulu dulu kalau main kahwin kahwin tu mesti hari hari laki aku bertukar....BEST betul...yang jadi mak andam yang paling tak boleh blah...ada ke patut ambil tepung buat cekodok letak dekat muka aku konon konon tu compact powder...kalau bab lipstik..mesti tibauuu mak andam tu punya mak punya lipstik...dah la merah mak ngahhhhh kau lipstik....tak tahaaannnnnn....orang dulu dulu suka nau pakai lipstik merah merah mak ngah...kenapa ea????

50 comments:

  1. epal, nak emel kan.nah ssarahfadzil@gmail.com

    ReplyDelete
  2. cik hepal. anda sunggul comei time tecikk oh ~

    ReplyDelete
  3. mmg snyum smpai teling sme..
    adesss...klik2 blog for ft..

    ReplyDelete
  4. cuba skrg snap pix dengan sengihan itu :)

    ReplyDelete
  5. adeh..hahhaa..kcik2 zaman chomel2..dah bsar..emm..bole la..chomel la jgak..hahaha

    ReplyDelete
  6. mmg ko suka renyih sampai ke telinga la cik epal..
    skang pun still macam tu kan..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. comellah cik epal masa kecik..dah besar lagi comel pulak.. nie yang rase nak ngorat nie, boleh x? kalo boleh bagi lampu hijau tau.. hehe.. =)

    psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

    ReplyDelete
  8. comelnye,.
    tp dlu ngn skrg xde beza sgt pon,.

    ReplyDelete
  9. haha.. cute..
    brings back memories eh =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  10. sebab org dulu2 ske capub kot??haha

    aku ske tgk gamba ko kat lam air tu..comel..=)

    ReplyDelete
  11. sapekah pak me0n?mesty ncem kan?

    ReplyDelete
  12. alalala...tomey2...suka nyegeh2 ek???

    ReplyDelete
  13. somel la cikepal ni..hehe..kiut banget

    ReplyDelete
  14. ehemmm2.
    hee

    same ahh muka mase kecek2 dgn skang..
    sebab senyum kot.
    same
    kalau tgk gambo boleh teka

    "haaa.nih cik epal..nih2"

    ReplyDelete
  15. I dtg sini tgk gambar jek.
    hee, comel momel ;)

    ReplyDelete
  16. alo2...temoinye die...hihi cute miut tiut g2 ye...

    ReplyDelete
  17. weh...
    gonjeng tu kan pulau..
    haha..
    gonjeng2

    ReplyDelete
  18. comelnya dia....
    anak sape la nie...
    heheheheeh

    ReplyDelete
  19. Cik Epal,
    Memang best kan zaman kanak2 dulu kan...
    Bagus kamu ada gambar2 kenagan...Leh abadi dlm diary hidup:)

    ReplyDelete
  20. style senyum dr kecik sampai besar sama je ek ..
    hehee

    by da way ,
    anis x phm , gonjeng tu apa?

    ReplyDelete
  21. kalo senyum sampai telinga.. koyak pulak mulut nanti. :D

    ReplyDelete
  22. yer lah...macam kerang..macam na nak buat senyum cam kerang tuh??

    ReplyDelete
  23. Er betullah u suke kenyihhhh*senyum cm kerang busuk.kikiki

    ReplyDelete
  24. click2 ur nuff.. click mine back ya.. thanks!.. (^^,)

    ReplyDelete
  25. hi cik epal..saye ske makan epal(motif?? huhu)..

    comel la cik epal mase kecik..hehe

    ReplyDelete
  26. cik epal ni org johor ek? sbb gune perkataan ghobok n gonjeng..:D

    ReplyDelete
  27. Cik Epal,
    Dari dulu ingin bertanya,apa maksud gonjeng ye?

    ReplyDelete
  28. hehehhe kamo cumel mse kecik2 dlu...... =)

    ReplyDelete
  29. sbb bley rase seksi dan hot kot~hehe;p

    ReplyDelete
  30. cik adik. aritu on monday,
    i rasa mcm nmpk u kat center (dpn masjid uia).
    u sibuk2 duk amik gmbr.
    tu rombongan bdk matrik eh?
    hee.oh, u pki jubah.

    ReplyDelete
  31. aha , zaman kecil kecil , pakai lah selekeh mana pon , kita semua mesti akan nampak comelll punye ah ((;

    ReplyDelete
  32. uih, anak sape tu? anak makcik lawa ke.. haha hehe comel lah kecik2 dulu.. mcm kamezaim gakk.. hhe

    ReplyDelete
  33. erm,c.epal..cuba ko amik gmbar ko yg terkini senyum lebar smpai ke telinga
    mcm kecik2 dulu,hehe

    lgpun ak x pnah tgok ko snyum nmpak gg...ngeh3^^

    ReplyDelete
  34. huhuh...

    mmg cik epal senyum gitue ek??

    smpai skunk???

    hakhak...

    ak x leh tgk gmbo lame2...

    nnti jd dengki...

    mase kecik chumel..

    besar???

    hahahaha...

    hensem...

    ReplyDelete
  35. haha.. cik epal sengih kemain...

    ReplyDelete
  36. kenapa u comel time kecik2?
    i nak publish gamba time kecik2 pun sogannnn.. wakaka..

    ReplyDelete
  37. weeee.. dari kecik sampai kebesau,, senyum tetap... *tetiba rasa rindu nak jadi budak2 balik ohhh~

    ReplyDelete
  38. waaa..cumelnyeee cik epal kecik2...rasa nk gomol2 je pipi tu..gerammm..eeiii~ huhuhu ;p

    ReplyDelete
  39. memang dr kecik cik epal ada muka FarahDhiya lah!

    ReplyDelete
  40. kewl. zmn gonjeng adalah terbaik

    ReplyDelete
  41. alalala..

    comeynye cik epal!

    tapi i comey gak kecik2. haha..

    suke tengok gambar2 lame, best je mase kecik2.

    clicked ur nuff! =)

    ReplyDelete