Wednesday, November 25, 2009

zaman gonjeng CIK EPAL (part 2)

aku rasa aku memang suka tersengih macam kerang busuk kalau bergambar...memang telah terbukti fakta ini...lepas aku geledah GHOBOK ibu aku dan terjumpa gambar gambar ini semua...semua stok stok senyum sampai telinga..macam nak buat iklan ubat gigi pon ada....



-rina dan CIK EPAL-

tengok..terserlah aku senyum macam kerang busuk bukan???





-mimi-cik epal-rina-aina


mimi dengan aina ni jiran aku dulu...aku rasa time ni aku duduk kat DAMANSARA....diorang ni dah besar besar dah...mimi tu baya aku...aku dengar cerita dia belajar kat UiTM now..tapi aku tak ingat dekat mana and amek course apa....




time ni ayah aku kata aku tibau nenek aku punya tudungggg....dan aku kalau bergambar...mesti muka aku lah yang paling GEMBIRA...adik aku tu buat bodoh je pandang tempat lain...aku rasa nak lepuk je dia...aku penat penat je OVER senyum sampai telinga...dia boleh rileks aje pandang tempat lain......hehhh....





ini aku rasa dekat DAMANSARA jugak...yang CINA tu jiran aku..aku dah lupa dah nama dia..mesti sekarang dah handsome..kalau jumpa kitorang..mesti budak cina ni nak ngorat adik aku RINA tu...ye la kecik kecik dah pandai posing pegang leherrr budak cina tu...OVER betul adik aku dengan budak cina ni...






-RINA dan CIK EPAL lagi-

uihhh..dulu rumah aku ada gelongsor...ada buaian..jangan jeles...tak payah pergi playground pon tidak mengapa...




time ni baru lepas mandi..sebab tu muka segar bugar..dan time ni aku tak senyum sampai telinga...tapi aku senyum tunjuk "gigi rabbit"...dulu gigi aku gigi rabbit..ada dua je kat depan..yang lain semua gigi aku RONGAK...sebab aku degil..suka makan banyak aiskrim POP dan beli gula gula dekat kedai PAK MEON time kecik kecik....nasib baik la ada dua gigi tuuu...kalau tak ada dua gigi tu kan susah aku nak bercakap...nak sebut nangka pon jadi "hanngkaaaaa"....nak sebut nenas pon jadi "heeeenassssssssss" (eh! kau SENGAU rupanyaaaa)


sebut tinggal dua gigi...aku teringat pulak dekat SPONGEBOB





time ni kitorang dekat wetworld...perghhh seksi betul aku...tangkap gambar time rambut basah...kenapa lah mak aku tak pakai kan BIKINI time ni...nak jugak aku merasa...sekarang ni tak boleh la nak pakai BIKINI...karang orang cakap aku buang TEBIAT la pulakkk...gambar senyum sampai telinga TOTAPPPP!!







ini kira zaman gonjeng aku part 2..nak tengok yang part 1 punya?? boleh KLIK ENTRI INI



bila aku tengok gambar gambar ini semua...uihhh aku rasa aku nak kembali ke zaman silam...sebab time tu tak ada la nak serabut kepala hotak aku ni fikir masalah...nak berak merata rata pon tak kesah..nanti IBU aku cebokkan...sekarang nak berak merata rata??? mahu kena LESING dengan ibu aku...lepastu zaman kecil kecil dahulu..suka main masak masak dan main kahwin kahwin...tapi aku rasa...dulu dulu kalau main kahwin kahwin tu mesti hari hari laki aku bertukar....BEST betul...yang jadi mak andam yang paling tak boleh blah...ada ke patut ambil tepung buat cekodok letak dekat muka aku konon konon tu compact powder...kalau bab lipstik..mesti tibauuu mak andam tu punya mak punya lipstik...dah la merah mak ngahhhhh kau lipstik....tak tahaaannnnnn....orang dulu dulu suka nau pakai lipstik merah merah mak ngah...kenapa ea????

Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

50 comments:

sarah-al-idrus said...

epal, nak emel kan.nah ssarahfadzil@gmail.com

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cik hepal. anda sunggul comei time tecikk oh ~

eLLa said...

mmg snyum smpai teling sme..
adesss...klik2 blog for ft..

enyheartsdiamond said...

cuba skrg snap pix dengan sengihan itu :)

rAy jR...@...Aliff said...

adeh..hahhaa..kcik2 zaman chomel2..dah bsar..emm..bole la..chomel la jgak..hahaha

[z@ck] said...

mmg ko suka renyih sampai ke telinga la cik epal..
skang pun still macam tu kan..
hehehe

Putra Al-Maliki said...

comellah cik epal masa kecik..dah besar lagi comel pulak.. nie yang rase nak ngorat nie, boleh x? kalo boleh bagi lampu hijau tau.. hehe.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

cikTi said...

comelnye,.
tp dlu ngn skrg xde beza sgt pon,.

kenwooi said...

haha.. cute..
brings back memories eh =)

kenwooi.com

chokio_nia said...

sebab org dulu2 ske capub kot??haha

aku ske tgk gamba ko kat lam air tu..comel..=)

sophie said...

sapekah pak me0n?mesty ncem kan?

S.U.R.I.A. said...

alalala...tomey2...suka nyegeh2 ek???

Grace Arabella said...

somel la cikepal ni..hehe..kiut banget

sayeJAJA said...

ehemmm2.
hee

same ahh muka mase kecek2 dgn skang..
sebab senyum kot.
same
kalau tgk gambo boleh teka

"haaa.nih cik epal..nih2"

izzati said...

I dtg sini tgk gambar jek.
hee, comel momel ;)

Didi Sakura said...

cute =)

Wanie-san said...

alo2...temoinye die...hihi cute miut tiut g2 ye...

yad_element said...

weh...
gonjeng tu kan pulau..
haha..
gonjeng2

besi said...

comelnya dia....
anak sape la nie...
heheheheeh

adiwarnatasya said...

Cik Epal,
Memang best kan zaman kanak2 dulu kan...
Bagus kamu ada gambar2 kenagan...Leh abadi dlm diary hidup:)

joegrimjow said...

cik epal free hair!!!!
lalala~

Melz said...

cute je kau dowh

Anis said...

style senyum dr kecik sampai besar sama je ek ..
hehee

by da way ,
anis x phm , gonjeng tu apa?

Fyzal said...

kalo senyum sampai telinga.. koyak pulak mulut nanti. :D

a.z.r.i.n. said...

kamu mmg chomel lah!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

yer lah...macam kerang..macam na nak buat senyum cam kerang tuh??

izzahfarhana said...

Er betullah u suke kenyihhhh*senyum cm kerang busuk.kikiki

Just_najmiE said...

click2 ur nuff.. click mine back ya.. thanks!.. (^^,)

triple x malaya said...

huhuhu...comel....

sya mansor said...

comel hoh time kecik2 dulu :)

aZizoL said...

hi cik epal..saye ske makan epal(motif?? huhu)..

comel la cik epal mase kecik..hehe

iskandar said...

cik epal ni org johor ek? sbb gune perkataan ghobok n gonjeng..:D

sharamli said...

malas g0s0k gigi la ni...

Eyriqazz said...

Cik Epal,
Dari dulu ingin bertanya,apa maksud gonjeng ye?

beautiful_rose said...

hehehhe kamo cumel mse kecik2 dlu...... =)

anakcikmad said...

sbb bley rase seksi dan hot kot~hehe;p

aZilsah said...

cik adik. aritu on monday,
i rasa mcm nmpk u kat center (dpn masjid uia).
u sibuk2 duk amik gmbr.
tu rombongan bdk matrik eh?
hee.oh, u pki jubah.

Syida Shukor said...

aha , zaman kecil kecil , pakai lah selekeh mana pon , kita semua mesti akan nampak comelll punye ah ((;

kamezaim said...

uih, anak sape tu? anak makcik lawa ke.. haha hehe comel lah kecik2 dulu.. mcm kamezaim gakk.. hhe

fik_autoz^^ said...

erm,c.epal..cuba ko amik gmbar ko yg terkini senyum lebar smpai ke telinga
mcm kecik2 dulu,hehe

lgpun ak x pnah tgok ko snyum nmpak gg...ngeh3^^

GhOsToNe said...

huhuh...

mmg cik epal senyum gitue ek??

smpai skunk???

hakhak...

ak x leh tgk gmbo lame2...

nnti jd dengki...

mase kecik chumel..

besar???

hahahaha...

hensem...

chah~ said...

haha.. cik epal sengih kemain...

Hanida Lavida said...

kenapa u comel time kecik2?
i nak publish gamba time kecik2 pun sogannnn.. wakaka..

.millalara. said...

weeee.. dari kecik sampai kebesau,, senyum tetap... *tetiba rasa rindu nak jadi budak2 balik ohhh~

afiqah said...

whoa!senyum x ingat!

y@n@ M!B said...

waaa..cumelnyeee cik epal kecik2...rasa nk gomol2 je pipi tu..gerammm..eeiii~ huhuhu ;p

YobSumo said...

memang dr kecik cik epal ada muka FarahDhiya lah!

akiss said...

kewl. zmn gonjeng adalah terbaik

PiNk ButTeRfLy said...

alalala..

comeynye cik epal!

tapi i comey gak kecik2. haha..

suke tengok gambar2 lame, best je mase kecik2.

clicked ur nuff! =)

cik didie said...

comeynyer cik epal ;)

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !