Wednesday, November 18, 2009

aku dah semakin BUSY mengalahkan PERDANA MENTERI..



aku rasa aku sangat BUSY sekarang..tapi tak ada la busy mana pon...saja saja je buat macam BUSY....first time dalam sejarah hidup aku ni aku jadi committe ni...aku bengang betul..tah siapa la letak nama aku join bereau ni..padahal aku tak datang pon masa pelantikan tuuu...biasa la aku...orang ada meeting hisbah..aku dok sedap membuta dalam bilik buat taik mata.....






orang lain semua letak nama sendiri...nama manja masing masing..aku selamba badak pergi letak "cik EPAL".. biasa la..aku kan GANGSTER...ada sesiapa yang berani nak lawan aku guna nama ni?? meh sini aku hempuk kau meh....






dah dapat tag..pastinya teruja...biasa la..tak pernah buat kerja kerja macam ni...kerja aku senang je..jaga budak budak kat musolla..bagi kertas kuiz hape mende tah...tapi 5 minit je aku buat...kau ingat aku rajin nak buat kerja aku??? minit minit yang lain aku banyak melepak kat booth booth kawan kawan aku yang jual baju, cupcake, rojak buah, kerepek, dan lain lain....dah lepak lepak sempatlah BERGOSIP GOSIP...biasa la...dosa dah berbakul bakul..kita kena up lagi sebakul dua...aku sempat la rembat 2 bijik shawl dekat sini...gilaa kooo..murah murah..sebijik shawl rm 10.00..beli 2 bijik dapat rm 18.00...shawl dah la lawa lawa...sampai aku yang tak minat pakai shawl ni pon terjebak beli jugakkkk..... (bijik tu sama la dengan helai..)


balek balek je bilik...roomate aku cakap...


"weii..malam karang kau kena pergi meeting..kitorang letak nama kau jadi MUSHRIFAH.."

cikepal: apahal nama aku naik ni??? aku dok membuta je kerja dalam bilik...korang pergi letak aku jadi MUSHRIFAH wat mendeee....

"kitorang saja je nak suruh kau GLAMOUR buat kerja banyak banyak"


cisssss...kurang ajaaaqqqq betul la roomate aku ni....tak boleh tengok aku goyang kaki kejap la..oh ye..kaki aku dah sembuh..Alhamdulillah..aku dah boleh jalan dah...yayyyyy!! lepas ni boleh TERAJANG orang balekkk...siap la kauuu..sesiapa yang cakap aku CACAT dan orang OKU haritu.... tapi aku masih lagi tak boleh bermarathon,jogathon,walkathon dan sebagainya.....hanya boleh berjalan sahaja....itu pon kadang kadang terhenjet henjet....huhuhuhu.....



aku rasa aku kena pakai baju batik corak belang zebra hitam putih malam karanggg...aku terpaksa la geledah ghobok (*baca=almari) aku tuuuu lepas ni...nak kena pergi meeting MUSHRIFAH kena la segak macho sikit...mesti Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak BANGGA dengan aku sebab aku selalu pergi meeting.... (padahal baru sekali je pergi..MENGGELABAH je yang lebih)


aku baru tahu Najib jadi perdana menteri..aku ingat PAK LAH lagi...itu pon roomate aku yang bagi tahu...roomate aku dok gelak berdekah kah kah sebab aku baru tahu Najib perdana menteri baru..tapi aku rasa macam dah lama dah....harap maaf..aku memang tak minat SEJARAH...sebab tu masa SPM aku dapat sejarah dengan grade 7D...itu pon aku dah BANGGA dah walaupun tak kredit... sebab subjek sejarah aku time sekolah menengah dulu..TIDAK pernah nya LULUS...





p/s: jangan buang angin merata rata..kau yang KENTUT..orang lain yang bau tahu??? kalau WANGI tak pe la jugakkk.....ini macam telur tembelang rendam dalam stokin....busuk tahu???

56 comments:

  1. hehehe
    bagus2 kaki dah baik.
    boleh terajang jugak org yg gune name cik epal tu

    best woo jadi biro2
    bole glamer2

    haha

    ReplyDelete
  2. kihkihkih.. selamat memikul tugas yer.. wahh rindu sey dkt uia pj.. huhu.. dulu sy ske duk perap kat bilik jek :p

    ReplyDelete
  3. hye cik epal..buzy bangat ke...ada ke orang kentut bau busuk..meh sibi pu3 nak wat exsperimen ekeke

    klik2 cimb

    ReplyDelete
  4. hahaha.. telur tembelang rendam stokin? haha...

    teringat kecik2 dulu selalu tercium bau telur tembelang kat kampung..

    ReplyDelete
  5. hahahaha...
    memg gelabah lebey baru first time g meeting dah anggap cam pm!AHAKS!!HHEHEEH

    x leh blah lagieyh..
    x kan lew baru tau najib jd pm..
    musti x bace paper, kan???
    ehehhe...

    just kidding...

    ReplyDelete
  6. ha ha ha..teringat zaman2 jadi mrc la apala kat uia dulu..macam2 la kan.. tapi it's good untuk future nanti sebab kalo dah bese handle benda2 camtu, nanti bila dah keje senang jer :) good , good jadi mushrifah he he

    ReplyDelete
  7. I'll be da first!
    I'll be da first!

    Nape tak suker sejarah?
    sejarah best apa!
    eh cuber cakap bila hari merdeka?
    ini kalo tak tau ni memang nak terajang ni
    kalo tak tau memang dok kat thailand ke australia teros.
    hikhik.

    jangan marah cik epal..

    visit my blogg...!

    http://adlina123.blogspot.com/

    lawat jugak tau!!

    ReplyDelete
  8. Haha, cik Epal. Memang cool!

    Jom Promote Your Blog Here: IMCurtain.com [Blogger Community]

    ReplyDelete
  9. tetiba rasa nak tunjuk result sejarah SPM pulak.

    ReplyDelete
  10. ish2...x taw sape perdana menteri?x yh duk melaysia la beb....hehehehehe

    ReplyDelete
  11. cik epal!! jangan malas2 keje!!
    kaki dah ok kan> dah boleh lompat2!!

    ReplyDelete
  12. Nape x suka sejarah..?Form 1 yg senang pnyer pon x suka ker..?

    mmg ar ssah & memeningkan huhu

    form 1 pnyer bab mula2 je senang..

    yg ujung dah merepek

    uu,ni cam jd fasi ar ni..

    famous cik epal!

    ReplyDelete
  13. btok ke sejarah fail..?

    cam x caye jer

    ReplyDelete
  14. seppp! xsuka sejarah gak. dulu masa SPM dpt 6. huu, up sikit ;p

    ReplyDelete
  15. tak minat sejarah tapi minat law...hmmm...pelik...

    jumud gila xtau najib jd pm...hahaha...

    ReplyDelete
  16. perghhh baru baik
    sudah busy balik.
    hati2 oke cik epal.

    p/s: nuff tido lak ekeke~

    ReplyDelete
  17. haha.. so busy ar..
    hope you'll enjoy them ya =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  18. wahh,
    MRC rupeny cik epal neh.
    same ahh kite dlu.
    mahallah mane dik?

    ReplyDelete
  19. lu gangster pebenda kalau nama epal..heh

    kurg2 nama buah berangan ke, kedondong ke, tu br nama gangster beb

    ReplyDelete
  20. hye salam...ske berdebat ek...jom kte berdebat...debat pasal cakar harimau n naga

    ReplyDelete
  21. hosh!! ni mesti kes tak baca paper, tak tgk berita.

    ReplyDelete
  22. hosh!! ni mesti kes tak baca paper, tak tgk berita.

    ReplyDelete
  23. najib jd pm bukan sejarah oiiit

    eh
    cakap sebuk
    nampak slalu online je ni
    ;)

    ReplyDelete
  24. aku tak sombong dah...
    ni komen aku menandakan aku tak sombong.

    ReplyDelete
  25. hohoho..ok r tu orang tu bgi keje,itu mknenye dorang caye yg awak leh wat keje tu..kaki dh bek eh,jom join men futsal lak,he2..:)

    ReplyDelete
  26. uish,glemer tul cik epal..tak dtg pun dilantik..huhuhu..

    sejarah i pun sm ngn u...cangkul..hikhikhik..sib baik ms dgree tak kena baljo sejarah..klu ade,konfem2 lingkop..huhuhuhu..

    ReplyDelete
  27. hahaha..busy pon sempat udet pnjang gile...

    bagus btul....

    ReplyDelete
  28. sape kentot ni cik epal?
    hee~
    by the way!
    slmt b'meeting!

    ReplyDelete
  29. Hahaha...
    kesian najib....
    kamu x tahu dia dh jd PM...
    X pe lah..at least lulus apa sejarah....sejarah sememangnya susah...

    ReplyDelete
  30. asal emo sgt kat sejarah tu ??

    jd committe mmg penat .
    berlari ke sana sini ,
    g pejabat tu , g pejabat nih.haihh

    ReplyDelete
  31. cik epal..yg kiut miut...aku pn xsuke sejarah tp result sejarah aku ok sket la dr ko..hahaha

    ReplyDelete
  32. biasalah tu...
    kita pun baru bulan 5 hari tu tahu yang Najib dah jadi PM...
    [tu pun sebab pergi BTN lebih kurang kem kewarganegaraan gitu...
    mati kena tiau dengan jurulatih sebab tak tahu paklah dah tukar dengan Najib...
    lawak je...
    nasib baik berjaya buat muka comel...}
    hehe...
    duduk asrama macam arnab duduk bawah tempurung...
    nak pergi tengok tv haram apatah lagi berita...
    memang tak tahu tentang dunialah jawabnya...
    =)

    ReplyDelete
  33. selamat menjalankan tugas...
    heehehe

    ReplyDelete
  34. haha.
    ko semakin bizi ek?
    aku dh semakin bosan sbb xde mende nk wat.hehe.

    ReplyDelete
  35. najib da abis negara dia pegi pomot dia PM...cik epal bru taw?

    ish3...tp xpe..kita tnggu Tok Guru jdi PM lak..komfem cik epal awal2 da taw..hehehe

    ReplyDelete
  36. cik epal..satu ptnyaan..mushrifah? apakah? hehe..sowi..lem skit arabic ni.. :D

    ReplyDelete
  37. kentut siti nurhaliza busuk datuk k tak kecoh pong...
    cik epal gangster gagak hitam kah??

    ReplyDelete
  38. ooo kau ni dah mengganas ye. dulu kaki skit baik je muke suci je. skg kemain yee.hehe

    ReplyDelete
  39. haha name kat tag pun cik epal..
    ko memang glemer!

    ReplyDelete
  40. meh nak patah kan kaki 2 balik!duk nak terajang org lg ye...meh lwn2 terajang dgn akak!!

    ReplyDelete
  41. hi cik epal..

    dah banyak kali jenguk sini tapi 1st time nak komen.. keh keh..


    nak cakp ko sempoi la cik epal..
    rajin2 dtg jenguk blog kite..

    http://mypreciouseezmo.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. selamat menjalani tugas anda..jgn curi2 tulang k...hehehehe

    ReplyDelete
  43. haha..muke nampak tenang je..macam dah biase je buat keje2 camni..

    teruskan usaha murni itu..

    ReplyDelete
  44. hahaa.. nak letak gak nama femes dia tu.
    :P akak fecy pakai nama epal.
    sangat cute ...

    ReplyDelete
  45. membebel je kerja.. g meeting.. jangan lupa add facebook pm kita.. "Kenali PM di Facebook" dipetik dari utusan malaysia..

    ReplyDelete
  46. lah..da tukar pm???

    haha..tape weh...nmpk cm bes je g meeting kan..huhu

    btw aku nmpk ko kat fesbuk kwn aku..terkejut gak..sbb korg stu u kot..=)

    ReplyDelete
  47. pening pulak aku bace..haha tapi suke..asik nak gelak jek...

    ReplyDelete
  48. cik epal kt uia pj ke?....

    slamat b'tugas yer.....

    =p

    ReplyDelete
  49. wah! jadi akak committee la.

    nanti mesti orang panggil, akak epal.

    hehe..

    ReplyDelete