Sunday, October 18, 2009

NUR KASIH


(gamba ihsan pakcik google)

NUR KASIH?? "best ke cerita ini?"
itu apa yang aku cakap masa mula2x tengok la..sebab kat uni aku ni..kalau pkol 9 je pergi memang seat confirmm penoh la kat bilik tv tu...kene pergi awal sikit kalau nak dapat seat..kalau aku..aku selalu buli junior suroh cop seat aku..aku kan GANGSTER sikit..haha..mula2x aku x interested sangat dengan cerita ni..sebab aku lagi suka kacau orang dari tengok tv..tapi kalau time cite ni ada..semua xde kat bilik..so..xde orang aku nak kacau dah..hehhh

aku pon pergi je la layannnn cerita ni...lepastu..biasa la..masa awal2x episod cerita ni dulu..budak uni aku selalu bangga sikit...almaklum lah..sebab shooting buat kat uni aku..pastu budak yang take course AED macam watak Nur Amina dalam cerita ni..sume BANGGA konon konon sama dengan Amina tuuu...OVERRRR korang tahu?? wakakaka..


aku tertarik dengan cerita ni..maybe sebab pelakon HOT HOT gituuuu...biasa la..aku rasa Tiz Zaqyah tu cun..aku yang perempuan ni pon kata dia cun..yang laki laki laaagiiii la kann..sebab aku memang kenal dah dengan Tiz Zaqyah ni lama dah..
(itu pon kalau korang nak percaya la)..
pasal life dia kat luar tu...aku malas nak sentuh...karang KONTROVERSI lagi blog aku ni..hakk..




cerita ini aku rasa sarat dengan pengajaran..kalau kita tengok dari aspek POSITIF la..so far aku tengok..aku rasa cerita ni ok la jugak..jarang ada cerita melayu yang beri IMPAK MAKSIMA kat orang ramai ni...sebab aku rasa..ramai yang tunggu cerita ni..tapi as a student..kalau aku kat uni..memang rajin gak la tengok...dengan kawan kawan semua..rasa macam tengok wayang free kejap..hakk..

tapi sebenarnya aku SALUTE dengan watak ketabahan hati seorang wanita yang dipegang oleh Tiz Zaqyah.. kesabaran dia...pulak pulak time aku tengok tu aku tengah FRUST BERCINTUN...perghhh...memang tepat pada masanya betul la...yang baik tu..aku ada cedok la sikit sikit...apa yang aku dapat.. "tak semestinya orang kita sayang tu suka kat kita dan tak semestinya orang yang kita suka tu sayang kat kita"..

haa..korang paham tak?? tak paham?? kalau tak paham..nasib kauuu lahhh...

aku tak tahu nak cakap apa sebenarnya ni..tapi aku nak suruh korang tengok la cerita ni..x rugi pon...sebab cerita ni banyak mesej...bukan mesej bergambar MMS tu ye..disamping tu..korang leh cuci cuci mata jugak tengok awek awek cun dan jejaka jejaka kacak..muehehe..

"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
-surah Al-Baqarah,ayat 216


p/s: aku rasa aku dah BAIK sikit dah..kalau aku kene KUTUK gak kat entry ni aku REDHA..sila klik iklan nuffnang saya tanda REDHA~


134 comments:

  1. minat lagu dendangan yassin saja..

    ReplyDelete
  2. tak minat dnegan cerita melayu.
    tak suke ideologi cerita melayu tak habis2 pasal cinta. kalau buat cerita bukan cinta macam sper hero...mesti macam katun. hatta katun shin chan lagi berkualiti.

    tak munasabah langgsung. takde langsung insan seni yang nak membangun kan industri negara khususnya dalam pefileman.

    kata nak membangun. takkn nak tunggu dah terbangun baru nak buat cerita bergenre kan aksi sains fiksyen dan pakai konsep cgi.

    menteri wayang langsung tak main peranan.kta kan harga tiket rm10. pihak wayang amik rm3 sebagai keuntungan. pihak kerajaan amik beberape percent sebagai rasuah. takkan dengn bende tu masih belum boleh mencapai untuk menghasilkan satu cerita yang boleh menggegarkan duniaa.

    mana duit yang kami berikan?
    duit rokok dah naik melambung pun tak boleh nak wujudkan.

    gua bukan anti kerajaan. tapi gua tak suka kalau asyik mintak yuran tahunan/ bulanan saja kalau tak laku.

    notaik:tiada nota untuk komen

    ReplyDelete
  3. paraxixth;

    errrr...aku tak tahu nak bidas apa ni..sebab aku macam cerita pasal cerita nur kasih...tapi kau ni cam cerita sal lain je...wakakaka :D

    ReplyDelete
  4. "Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
    -surah Al-Baqarah,ayat 216

    ReplyDelete
  5. ...huhuu, first time baca blog kamu la cik epal...
    ...patutla pelik, nama kawan2 suka baca...
    ...memang sempoi giler laaa...

    ...owhh, entry ni yg paling diredhai ni...heheee
    ...sebelum ni, mak aihhh, gilaa hot n spicy...
    ...teruskan lah buat entry cam biasa hot2 tu...
    ...best aper, ni blog cik epal, bukan org lain...
    ...suka ar baca, kawan2 lieya pun suka au...

    ...rajin kan lieya buka older post cik epal...=D
    ..dah redha, kenela klik yer...hehee
    ...yer yerr, nak klik la ni...=D

    ReplyDelete
  6. aku suka nurkasih sbb ada Remy Ishak je. hehe. jujur cakap, aku pernah tgk 2 kali je. haha.

    ReplyDelete
  7. "Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
    -surah Al-Baqarah,ayat 216

    ReplyDelete
  8. been waiting this kind of entry..
    lama dah cik epal tak nulih cenggini..
    where you put your souls into your writing.
    people baca pn smooth je..
    best2

    entry2 sebelum ni agak ganazz..
    banyak guna perasaan.

    ceh,komen pasal writing pulak.
    ok,pasal cte lak.
    ku tak tgk pn.
    haha..
    ku tak sampai seru lagi nak tgk.
    hero agk hnsem
    huhu~

    ReplyDelete
  9. x tgokk r cite ny..tp smua kwan besh.. nk tgok r next week,,

    ReplyDelete
  10. betul.
    entry ko da lain sikit.
    hahha~
    uhh aku masih belum boleh nk tgk citer nih.
    tp ramai coursemate aku, LELAKI pun tggu citer nih.
    haha!
    aku tetap rase cite nih bosan~

    ReplyDelete
  11. waaaaaaaaaaaaa!
    cik epal da tukar layout la! ;)

    ReplyDelete
  12. macam best jer cter nur kasih ni...
    tapi tak terbuka hati nak tengok...

    layout baru...
    aku sgt2 suka...
    mesra mata...
    hahaha...

    klik nuffnang hang!

    ReplyDelete
  13. Nur Kasih!
    suker citer nih...
    at first,i wan like,
    "citer melayu...sure bosan"
    i eat my words back ;D
    still cangak dpn tb tuh even dah tau ending dye...
    haila~haila~

    ReplyDelete
  14. uih layout kosong!!tak biasa lagi..huhuhuhu...

    klik ur nuff

    ReplyDelete
  15. eh takle nak klik plak sbb takde iklan pong...huhu

    ReplyDelete
  16. I dah nak tutup page you tadi, ingatkan tersalah blog, haha, anyway cerita ni best sgt ke cik epal? coz semua org dok story psl dia, siap keluar tudung nur kasih dengar cerita nya, haha..

    sungguh I rasa duduk dlm gua sbb tak pernah tgk cite ni, haha. :D

    ReplyDelete
  17. cerita ini memang bnyk pengajaran..

    cinta yg penuh ketabahan dan kesabaran....

    ReplyDelete
  18. uiks..ape jd ngan ko nye page nih?

    aku suke watak sara.sebab lakonan die sgt la menjadi.yang lain...biase aje.haha

    ReplyDelete
  19. tiz zaqyah tak cun sgt
    diana amir lagi cun..

    ReplyDelete
  20. Percaya atau tidak...

    Gua lebih selesa dgn layout terbaru ini..

    Nampak segar dan elegan :)

    Yezza....buat ombak!!!!

    \(",)/\(",)/\(",)/\(",)/

    ReplyDelete
  21. cik epal..ape sudah jadi sama blo kam0??

    ReplyDelete
  22. cik epal..sy nak letak lagu ni kat blog sy jugak..
    tgh frust..
    jgn marah ya cik epal yg macho.. (^_^)

    ReplyDelete
  23. cari blog miss epal through google... then click pada cache > view source..

    try retrieve layout dr situ.....

    ReplyDelete
  24. adoiiii...mne pegi layout cik epal nih??hihi kite nk tlg tp kite pon x reti la...huk2 cite ni agak bes la...cik epal tau x,pakwe kite n kwn2 die merupakan kipas susah mati cite ni...uwaaa...bile die tgh tgk cite ni kompem lmbt bls msj..sedih :(

    ReplyDelete
  25. what wrong with ur layout???x best r camni....

    ReplyDelete
  26. tiz zaqyah memang hot.
    kem salam ngan dia.aku percaya pada ko..dapat date nagn dia sejam pun cukuplah.. ;p

    ReplyDelete
  27. o lupe plak nk tmbah...c sara n adam tu sbnrnye kapel btol2 in reality kn cik epal?:D

    ReplyDelete
  28. wooo...
    bella pun suka ceta ney..
    x ley miss..
    tp slalu t'miss akhir2 ney..

    ReplyDelete
  29. citer nih mmg best..!
    sy rasa klu asrama sy mlm hari jumaat confirm penuh jugak bilik tv mahupun Dewan Makan..!

    ReplyDelete
  30. ye la kot best, bapak dgn boypren aku pun layan gak cite ni.. kekekeke.. aku je mls nk tgk.. byk kojo len nk buat....*tapi kdg2 lyn gk* x)))

    ReplyDelete
  31. ok jer layout ni,simple..hehe

    ReplyDelete
  32. bes la cite neyh..peberet2!!tp skunk da kureng,sarah da jhat..kuajaw tol dye tuh.. ;(

    ReplyDelete
  33. nur kasih
    cte ni layan.

    perh..

    islamik. ;)

    ReplyDelete
  34. aku kalau nak tengok ni
    kena tunggu 2hari baru habis donlod
    tenet gila slow

    ReplyDelete
  35. cite ni memang best

    ade ym tak?

    i nak tanye u something la .

    ;)

    ReplyDelete
  36. cemana layout hilang ni?
    tukar template ek?

    ReplyDelete
  37. apsal Blog kau ni?

    dah disabled person plak
    rasanya!

    ReplyDelete
  38. Nur kasih memang best

    my father pon minat ahaks

    camne kak nyer profile leh jd camni

    akak tertekan classic template ker..?

    ReplyDelete
  39. klu nak balik yg dulu xdapat la kot klu xbackup
    so cari balik la code layout dulu
    or cari je layout baru
    then baru susun sidebar balik

    ReplyDelete
  40. suke layout ni. simple elegen bersih. hehe

    ReplyDelete
  41. eh cik epal layout versi muslimah ke ni?? muhahahhahaha. Nur kaseh? maaf aku x layan .... tp layout ni sangatlah "baik" ~ aku rindukan baby oink pink tu? xder kelibat beliau aku tgok, dah kene smebelih kew?


    >>_________<<

    ReplyDelete
  42. hahahhaha cik epal, bawak bertendang ... kahkahkah ko der kopi code asal ker b4 tuka layout baru ni? backup?


    >>__________<<


    walaupun layout ko skank ni versi muslimah tetap vavas ko nyer blog x yah risau. muhahhahahha

    ReplyDelete
  43. yg pasti heroin cun glee haha :D

    ReplyDelete
  44. img.emoticon {
    padding: 0;
    margin: 0;
    border: 0;
    }



    cik epal ... ctrl f tuk carik code ]]>< / b : skin > then copy kat atas nun. try lerr kalau berjaya, kalau x .. alfatihah tuk blog kau ... muhahahhahah larixxxxxxxxxxxx

    ReplyDelete
  45. akak!!!!
    kalu akak hilang layout saya pula hilang follower..
    cam ner ar???
    kompius ni..
    tolong ar bagi nasihat..
    akak kan bdk ict


    ska jg tgk nur kasih tu,huhu

    ReplyDelete
  46. hehe..

    saje nk menyibuk ni..

    tak penah tgk cite ni..

    waaa..sbb klu tgk nanti kite feeling kite jd perempuan tu..

    hahahaha~

    ReplyDelete
  47. whooaa..cter ni mg beshh..tmbah view die tuhh..ngamcam abes.. :)

    ReplyDelete
  48. citer nih selain plot dia best,cara citer tuh difilemkan mmg best r! gamabr dia,latar belakang diakonflik dia smeua r...tabik spring laa

    ReplyDelete
  49. lor..asal terdelete plak layout?? punye cun blog cik epal...dah jadik simple plok....huhuhu....tp x pe..rengan ckit nk bkak...huaaaahuaaahuaa :p

    ReplyDelete
  50. eh tiz zaqyah tu cumel bertudung la, kalo tak aku takkan kata die cumel. seyes.

    pasal life die kat luar, aku rasa dia takdala trok sgt, stakat pegi club tu biasa la, bukan dia joget2 minum arak kan? ke aku salah fakta. haha.

    btw, crita ni best walaupn aku tgk kalo tertengok je...

    ReplyDelete
  51. layout cacat..gatai godek2 lg..heh

    ReplyDelete
  52. yeah..
    mmg die cun..die kan model. . .
    ade dlm iklan silky girl.....

    hurmm..

    tpi sayang an...
    lau la die tu mmg mcm nur...

    ReplyDelete
  53. hakhak...aku pon suka citer nie...siap download ag

    ReplyDelete
  54. lieya orange;

    first time?? haa..lepas ni datang banyak banyak kali lagi yeee..heee..
    hehe..nama kawan2x suka baca tu apa??


    hahaha..kalau buat entry hot..nanti kena maki lagi..tunggu la nanti nanti...ngeh ngeh...

    ok...sila la bertenggek lelama ok kat sini..haha

    ReplyDelete
  55. lieya orange;

    first time?? haa..lepas ni datang banyak banyak kali lagi yeee..heee..
    hehe..nama kawan2x suka baca tu apa??


    hahaha..kalau buat entry hot..nanti kena maki lagi..tunggu la nanti nanti...ngeh ngeh...

    ok...sila la bertenggek lelama ok kat sini..haha

    ReplyDelete
  56. bewilder;

    kau minat remy ishak ke?? aku x minat dy sangat..tapi dy minat kat aku..huakakaka

    ReplyDelete
  57. hayatito;

    hakk..smooth ke?? macam smooth criminal tak??

    masa tu tgah membuas..biasa la..

    laaa...x tgok lagi ke cerita ni??

    ReplyDelete
  58. sophie;

    haa..next week leyh gak tgok..tapiii...x tahu jalan cerita la..haha

    ReplyDelete
  59. hehehe ingatkn bebetul cik epal nak glamorkan i kalau i baca..hahaha


    da click dah aih nuff tu sbb mmg redha dah ni.. ehehe

    ReplyDelete
  60. miss siv;

    lelaki yang tunggu tu nak cuci mata tu...haha...

    kenapa bosan?? bagi aku cite ni best ;)

    ReplyDelete
  61. n zulaina;

    heeee...yup..layout baru..ngeee

    ReplyDelete
  62. ries lee;

    hahaha..napa kau x suka tegok plak...kau layan blue je la tu...haha

    ReplyDelete
  63. fynna;

    hahaha..tahu xpe..mule mule igt cam x best..lama lama dah addicted pulak ;)

    ReplyDelete
  64. im no longer;

    aku pon rasa layout ni cung..wakaka

    ReplyDelete
  65. violetless;

    lama lama..biasa la tu..heee...

    klik klik ur nuffnang ;)

    ReplyDelete
  66. violetless;

    iklan dah ada dah..hee ;)

    ReplyDelete
  67. lilianna mardiana;

    tudung nur kasih?? yeke??
    haha..x tahu la plak...
    laa..asal nk tutup?? sila bukak selalu ye..ngeh ngeh...
    best la gak..kalau u baru nak tgok..nanti x paham cerita la plak..hikkk..


    u layan blog je kot...hehe

    ReplyDelete
  68. lilianna mardiana;

    tudung nur kasih?? yeke??
    haha..x tahu la plak...
    laa..asal nk tutup?? sila bukak selalu ye..ngeh ngeh...
    best la gak..kalau u baru nak tgok..nanti x paham cerita la plak..hikkk..


    u layan blog je kot...hehe

    ReplyDelete
  69. eastbullet;

    yup..sangat banyak pengajaran..kalau yang bagus..boleh cedok ;)

    ReplyDelete
  70. suraya;

    tu la..page aku ni..

    sara tu sangat la jahat...hakk

    ReplyDelete
  71. my longest yard;


    yayyy..terima kasih kerana selesa dengan layout ini..sila buat ombak selaluuu..hee :)

    ReplyDelete
  72. my longest yard;


    yayyy..terima kasih kerana selesa dengan layout ini..sila buat ombak selaluuu..hee :)

    ReplyDelete
  73. ezzah puteri;

    hee..hidup lagi ni ;)

    ReplyDelete
  74. cutebabygirl;

    hahaha..kenapa frust pulak tu??

    ReplyDelete
  75. cutebabygirl;

    hahaha..kenapa frust pulak tu??

    ReplyDelete
  76. anon;

    da try wat la..tapi x dapat..hehh

    ReplyDelete
  77. fairy;

    wakakaka..kalau tgah tgok cite ni..jangan la mesej..memang HARAPAN PALSU ajeeee la diorang nak balas mesej..

    ReplyDelete
  78. mindbreaking;

    heee...tu la...tapi sedap sikit mata tgok

    ReplyDelete
  79. saypool;

    hahaha..sejam tu macam lama je..dengan kau aku bagi la seminit je

    ReplyDelete
  80. fairy;

    aah..rasanya la..dorang kapel..tapi x tahu la betol ke x

    ReplyDelete
  81. mizbell;

    tahu xpe..now pon termiss gak kadang kadang..uhukkk

    ReplyDelete
  82. fatimah arr;

    yup..sume tempat mest box office punya la..haha

    ReplyDelete
  83. nur al-ain;

    wuhuuuu...
    laki memang ramai gak yang layan cerita ni..hehe...
    aah..kadang2x layan jugak ;)

    ReplyDelete
  84. nadia;

    aahhh..now sara dah jahat..tapi memeng dari dulu pon dy jahat...haha

    ReplyDelete
  85. rafiq;

    terima ksih ..kalau datang..sila klik lagi ;)

    ReplyDelete
  86. fezal mohd;

    heee..sesekali islamik ;)

    ReplyDelete
  87. noorlaila mohemed nor;

    aku x tgok tenet..aku tgok kat tv ;)

    ReplyDelete
  88. biela jailani;


    ada..add me up..ada kat sidebar ;)

    ReplyDelete
  89. biela jailani;


    ada..add me up..ada kat sidebar ;)

    ReplyDelete
  90. noorlaila mohamed;

    aah..gatal g tekan..hua3x

    ReplyDelete
  91. diyana;

    tah la..classic cheese cake kot ;)

    ReplyDelete
  92. noorlaila mohamed nor;

    aahh..memang hilang terosss..ni main hentam suka hati ajee..haha

    ReplyDelete
  93. fitriah;

    terima kasih kerana memuji..haha

    ReplyDelete
  94. the hobbit frodo;

    hahaha..sempena deepavali..haha..
    budak gemok pink ada lagi laaa..cuba tebgok betol2x...

    ReplyDelete
  95. "tak semestinya orang kita sayang tu suka kat kita dan tak semestinya orang yang kita suka tu sayang kat kita"..

    btol.btol.btol..
    tabah je masa tgk nur tu...hehe~

    ReplyDelete
  96. ko stil poloe cte ne??cte ne mang bes ah weh..tiap2 jumaat aku mang duduk je depan laptop..nak tgk cte ne nye pasal..haha

    ReplyDelete
  97. the hobbit frodo;

    xde wat bekaap pon..sebab aku selalu over confident...haha..


    vavas tu apa?? macam mencarott aje...haha :D

    ReplyDelete
  98. the hobbit frodo;

    xde wat bekaap pon..sebab aku selalu over confident...haha..


    vavas tu apa?? macam mencarott aje...haha :D

    ReplyDelete
  99. the hobbit frodo;

    kau memang suka kan kalau aku al-fatihah kan blog aku ni..hehh

    ReplyDelete
  100. qyqa;

    hilang follower?? macam mana tu??? heee

    ReplyDelete
  101. koyuki;

    ahahaha..kenapa feeling jadi perempuan tu pulak?? hikk

    ReplyDelete
  102. niesah;

    yup..semuanya best..dan yang palin penting banyak ilmu yang kita akan dapat ;)

    ReplyDelete
  103. miessha;

    tol ke ringan?? ada jugak yang cakap berat..huu

    ReplyDelete
  104. yobsumo;

    yup..dia pakai tudung..sangatlah comel...

    tah..tak tahu..xnk cakap pape..hikk..

    boleh la..best gak cite ni ;)

    ReplyDelete
  105. ejump;

    yee..kalau dia macam nur..mesti lagi ramai orang suka :)

    ReplyDelete
  106. ejump;

    yee..kalau dia macam nur..mesti lagi ramai orang suka :)

    ReplyDelete
  107. muiz;

    haha..download pakai torrent ke?? ngeh ngeh ;)

    ReplyDelete
  108. eyena;

    hahaha..semua dah redha ;)

    ReplyDelete
  109. pinat;

    hahaha...kau pon jadi tabah jugak ye ;)

    ReplyDelete
  110. chokio_nia;

    aku tgok pon kalau aku tertengok..hahaha..tapi memang best lah ;)

    ReplyDelete
  111. Chipsmore ~

    x betul kew??
    eikk ... huhuhu aku x kedengki lah nak jahanamkan blog ko yg vouge ni. huhuhu, sorry kalau x betul. muhahaha ... mmmmm ...


    >>___________<<

    ReplyDelete
  112. the hobbit frodo;

    ahahahaha..ye la kau..sentiasalah support aku ye ;)

    ReplyDelete
  113. hmm..frust ape lg cik epal..
    bese la..
    remaja...
    frust sbb ITU la..
    huk3..menciiii~~~~ (T_T)

    ReplyDelete
  114. cutebabygirl;

    hahahaha..tahu xpe...kalau frust..memang menonggeng abes..hakk

    ReplyDelete
  115. aku suke cite ni tp aku xpnah tgok kat tv..tgok kat web tv3 je..plus aku dah tau ending die cmne sbb bce sinopsis..
    shooting nur kasih nih wat kat pj ke?xsilap aku mcm wat kat gombak je sbb library die nmpk familiar gle..hoho..

    ReplyDelete
  116. ea, nur kasih sumpah antara drama melayu plg different dan best.

    remy ishak sumpah hot gile.

    wlupun die crite fasal cinta, at least dialog dia tbukannya tak logik dan mendayu dayu.

    ReplyDelete