Thursday, October 22, 2009

kalau orang TUA cakap tu teros buat..jangan tangguh tangguh

conversation antara CIK EPAL dan IBU yang menawan..hehe...

ibu=bold
cik epal= x bold

"cik epal...angkat kain kat belakang"

"kejap..kejap...tengah tengok FASHA SANDHA ni...."

2 minit kemudian....

"cik epal...angkat kain...dah nak hujan tuuuuu..."

"kejappp...nak tengok FASHA SANDHA ni kena lempang ke tak ni...scene tengah baikkk punya ni...nanti orang angkat..sabar..sabar....jangan kacau line..."

3 minit kemudian...

"angkat kain!! angkat kain!! dah tiga kali dah ibu cakap ni"
(sambil kena piat telinga....)

adeh...nak tercabut telinga aku...nasib baik ada lagi sebelah...wakakaka..

tiba tiba....vedeshummmm...kebummmmmmm...
(hujan dah turun....tapi aku x reti nak buat sound effect hujan macam mana..haha)

"haaa..ibu cakap degil..dah suruh awal awal tadi kan..kan dah hujan..."


moral of the story:

-orang tua suroh pape..buat..
-wat kerja jangan tangguh..nanti kau xde la kena wat kerja dua kali..karang nak basuh lagi...nak sidai lagiii..muka aku jugak kena.. (nampak sangat buat kerja x ikhlas..huakaka)

NOTE: ibu aku tak de nya nak panggil aku cik epal dehhh..ada la nama MANJA kat rumah...mana boleh bagi tahu korang...i kan pemalu...wakakakaka...


p/s: tinggalkan LINK anda...ada setengah link tak leh nak detect..aku pon tak tahu kenapa..
bg mcm ni "http://......"
senang sikit kerja aku ok! bye =)

49 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. ouh melengah2kan masa adalah hobi saya.;)

    ReplyDelete
  3. betul.. kalau sayangkan orang tua kte, turutkan jela ape yg mereka suruh tu..

    cam saya, mmg selalu sgt dsuruh bekerja (memasak, basuh pinggan dan pape je yg berkenaan) d dapur.. tp xpe, cz mmg ske masak dan kemas2 pun.. hikhik! :P

    http://fierina89.blogspot.com =)

    ReplyDelete
  4. angkat kain!!
    cik epal...

    angkat kain tu banyak maksud tu cik epal..hehehe...

    ReplyDelete
  5. cik epal asal fasha sandha nak kena lempang? kat ne? mcm best je :p

    cik epal, kerja kena ikhlas. lakukan dengan senyuman. tunjukkanlah gigi putih mu itu.

    ReplyDelete
  6. tu la..degil lg..
    kn dh kne pulas tlige..
    hahahahhaha..
    (gelakkn ko..)

    ReplyDelete
  7. cik epal!
    hehe, mun...akak nie..
    kak aniesayu..igt lagikah?
    btw, nice blog...dengar or is it 'baca' kamu membebel2..
    =')

    ReplyDelete
  8. "Cik Epal... Angkat kain hujan... Jemuran dah turun..."

    Procrastinator, are u? join my club... hahahah!

    ReplyDelete
  9. hah.cik epal.aku nak tau drama ke realiti fasha sandha kne lempang tuh?

    menarik perhatian betol kalau fasha kene lempang. *evil gile* hahaha..

    ReplyDelete
  10. hehe tahu xpe. mmg kene buat terus kalau org tua suruh. and jgn bertangguh, kalau tak lagi banyak keje kite. hehe

    ReplyDelete
  11. owh sy pun begitu juga cik epal..hahaha

    ReplyDelete
  12. bese gak mak membebel2 xagkt kain djmuran ..hhaha
    jenuh telinga nie nk dgr ayat2 panas & bombastic yg kuar dr mulut mak sy ..
    :)

    ReplyDelete
  13. adeh.., macam2 hal la cik epal..,
    cik epal... angkat jemuran... ujan nak turun... hak3
    masti mak, cik epal dah laung ala2 ning baizura dh.. hehehe

    ReplyDelete
  14. wahaha..
    tau x pe ,
    klo duk bertangguh , lagu tu la jadi nya

    ReplyDelete
  15. nie mesti panggil intan payung kan kan kan

    ReplyDelete
  16. betui3...

    nsib bek kna pulas telinga jer,huhu

    ReplyDelete
  17. weyh nme btol ko ape??
    xkn kot mak ko pngil cikepal jgk??
    eiskk tipu laa
    pnt2 die kc nme pnuh :)

    ReplyDelete
  18. lek la dulu!!
    kang kitorang bagi la link tu,

    ...

    loh nak jgak ker?
    nanti laaa...

    ...

    ok ok okeeeekkkhhh!!
    ni dia :)

    http://mypocketnotyours.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. wah mak pn pggil cik epal ke..
    yeke..
    eh mekasih sudi lwat blog..
    xnk follow ker..:)

    ReplyDelete
  20. tawu tape!! sophie pon slaloo kne..ble mak soh packing beg awl2 tpy tangguh then trtggal brg..

    mlot mak memg masin!

    http://sophiemokochi.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. tgk...kn dah kena pulas tlinga ngn ibu...

    ReplyDelete
  22. mak ira suh kawen skang

    tpi....

    ira xnk..

    segan..

    dan sebenrnye

    ira




    tipu...~


    hahaha

    ReplyDelete
  23. sila angkat coli sekali ya!

    gua teringat akan dialog pendekat bujang lapok.

    "eniiiiii! angkat kain jemuran....hujan dah turun........."

    klik nuffnang lu.iklan digi music

    ReplyDelete
  24. haha samela suke lengah2...pastu ujan..haha pastu pergi marah adik sebab tak tolong angkat.

    ReplyDelete
  25. haha..kan dah kenaa...
    wakaka..
    lepas nih umah ku plak yekk

    http://azzalienasuziantie.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. btol tu..sy pun kdg2 cmtu gak...
    hehe..nak tgglkan link gak la..

    http://ramarama1701.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. jangan malas-malas,

    kang kena piat telinga.

    :D

    ReplyDelete
  28. aku tau ibu ko panggil ape..
    pnggil tomato bolat kan?
    manjela tu..

    ReplyDelete
  29. ahaha...bace entri ne ingat cte p ramlee part yg angkat kain tu..haha

    slalu gak wat cmne..tapi seb bek jemur baju kat brandah uma..so okay la..=)

    ReplyDelete
  30. hi cik epal. Dropping by ur jambu blog here.

    ReplyDelete
  31. haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....kan dah kena piaaat tingaaa...hahaha...sama la cik epal oi...tebiat anak2 seantero duniaa...

    ReplyDelete
  32. Cik Epal, dengar je cakap ibu tu
    jangan pulak selalu ingkar wokey!!!
    dan jangan jugak slalu melengah-lengahkan pape yg ibu suruh...
    cik epal kan anak yang baik... so ape name manje kat umah ek? nak tau gakk

    ReplyDelete
  33. sys

    http://nurdiyana289.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. wink wink...

    jangan lupe kat sis okay ;-)

    http://miszbeauty.blogspot.com

    muackkkkksssss :-*

    ReplyDelete
  35. kalau mak suruh kawn cepat, ko jgn mengada2 nak tangguh plak. call aku terus!

    ReplyDelete
  36. jgn jd si tenggang plak....kan jd batu sape plak nk update blog ni...

    ReplyDelete
  37. jgn jd si tenggang plak....kan jd batu sape plak nk update blog ni...

    ReplyDelete
  38. cik epal~
    huhu~
    dulu gua kerap kena suruh dengan mak banyak2 kali~

    skg dah tidak lagi~
    kui3~

    ReplyDelete
  39. hehehe. kita serupaaa...

    **click ur ads too

    ReplyDelete
  40. Senyum sorang-sorang akak baca...

    Macam kena kat batang hidung sendiri pulak :)

    ReplyDelete
  41. muahaha. terkena kat batang idung sendiri plak ni. adoi :P

    ReplyDelete
  42. eh xterasa pun..
    jarang tangguh2 keje..
    ehehehe

    ReplyDelete
  43. haha betul betul.bak kate mak sy 'sempat pegi balik kampung' baru la dapat benda yang dia suruh ambik tu muahahah

    ReplyDelete
  44. ciannya, sabar k... seb bek telinga tu tak putus.. wakakaka

    ReplyDelete